Sporturi

PSD vrea să impună salariul unitar la nivelul UE. “Noi l-am majorat cu 66%!”

20.05.2019 | 12:24
PSD vrea sa impuna salariul unitar la nivelul UE Noi lam majorat cu 66

Partidul Social Democrat își trimite europarlamentarii la Bruxelles cu un scop precis: introducerea unui salariu minim care să le fie impus companiilor multinaționale! Astfel, social-democrații vorsă obțină salarii europene pentru românii care muncesc în cadrul multinaționalelor!

Europarlamentarii PSD vor milita pentru un salariu minim impus multinationalelor

Partidul Social Democrat a făcut public programul pentru Parlamentul European. Printre mai multe măsuri vizate de PSD, este prevăzută și cea legată de salariul oferit în prezent de companiile multinaționale care își desfășoară activitatea și în România!

Sub titlul ”Mai bine pentru români, oriunde s-ar afla în Europa!”, PSD a postat un mesaj e rețelele de socializare rin care îi anunță pe români ce vor face europarlamentarii PSD în Parlamentul European. ”Trimitem patrioți în Parlamentul European să susțină interesele țării și mai binele românilor. Unul dintre angajamentele pentru care vom pleda cu hotărâre este introducerea unui salariu minim unitar pentru companiile multinaționale la nivelul întregii Uniunii Europene.

PSD salariu multinationale
Liviu Dragnea a declarat razboi multinationalelor

Liviu Dragnea le-a declarat război multinaționalelor din România

În acest fel lucrătorii români din multinaționale vor fi plătiți la standarde europene. Avem argumente, avem experiență, avem rezultate foarte bune în țară – în cei doi ani de guvernare am reușit să majorăm salariul minim brut, cu 66 %, prin creșteri succesive care au adus și mărirea puterii de cumpărare. Suntem, prin urmare, determinati să promovăm în Parlamentul European politici pentru protejarea drepturilor lucrătorilor indiferent de statele lor de origine și de statele în care își desfășoară activitatea”.

Măsura trasată de PSD candidaților săi vine după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut declarații grele la adresa multinaționalelor. Liderul partidului de guvernământ nu s-a ferit de un discurs dur la adresa companiilor străine, despre care a afirmat că îi consideră pe români „proşti” şi că au transformat ţara în „coş de gunoi“. Totul s-a întâmplat la ultimul miting al PSD-ului organizat pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Târgoviște a fost orașul ales de social democrați pentru a-și încheia adunările electorale.

”Toate multinaţionalele au spus: românii sunt proşti. Au transformat România în coş de gunoi.  Am făcut o lege care îi va pedepsi aspru. Nu mai acceptăm să fim batjocoriţi, să murim cu adevărul în mână. Am sprijinit şi sprijim capitalul românesc. Oamenii de afaceri români prea mult timp au fost arestaţi, condamnaţi, să facă loc altora“, a declarat Liviu Dragnea.