Fotbal international

PSG – Caen 3-0. Neymar aduce primul succes din noul sezon de Ligue 1

13.08.2018 | 00:12
PSG  Caen 30 Neymar aduce primul succes din noul sezon de Ligue 1

PSG a început, cum era de aşteptat, noul sezon de Ligue 1 cu o victorie pe teren propriu, 3-0 în faţa lui Caen. Brazilianul Neymar a decis să continue pe Parc des Princes pentru încă un sezon şi în acest meci de debut al campioanei Franţei a fost omul orchestră pentru noul antrenor, germanul Thomas Tuchel.

Neymar a fost cel care a deschis scorul, după o acţiune simplă în urma căreia a rămas singur cu portarul şi mai apoi cel care a slalomat pe partea dreaptă până în apropierea porţii, de unde i-a pus mingea pe tavă lui Rabiot, care nu a avut decât de îndeplinit formalitatea unui gol care nu mai avea cum să fie ratat.

PSG – Caen 3-0. Mulţi tineri în echipa lui Thomas Tuchel

Practic Neymar a făcut totul, în minutul 74 el ratând de puţin un supergol, după mai multe zigzaguri printre apărătorii parcă hipnotizaţi de la Caen, dar a trimis de puţin afară. Thomas Tuchel a intrat pe teren cu un unsprezece care cu greu ar mai putea fi repetat de acum înainte.

În afara lui Neymar şi a lui Di Maria doar fundaşii centrali Thiago Silva şi Marquinhos au mai făcut parte din echipa obişnuită. Adrien Rabiot este şi el un vechi component al lotului, dar care sezonul trecut nu a mai avut statut de titular. Iar marea noutate a fost prezenţa în premieră la un meci din Ligue 1 a veteranului italian Gigi Buffon între buturile parizienilor şi legenda lui Juventus a avut câteva parade notabile.

Primul gol la PSG pentru fiul lui George Weah

În rest, pe teren s-au aflat mulţi jucători de la tineret, ca urmare a indisponibilităţilor unor titulari, din raţiuni de ordin fizic sau personal: Dagba, Nsoki, Bernede şi Nkunku. Chiar şi aşa, simpla prezenţă a lui Neymar s-a dovedit a fi decisivă, brazilianul arătând că este capabil să interpreteze perfect şi rolul liderului din teren. Pe parcurs au mai intrat germanul Draxler, Diaby şi fiul fostei legende a lui AC Milan, Weah.

PSG - Caen 3-0. Primul gol pentru fiul legendarului Weah, în imagine
PSG – Caen 3-0. Primul gol pentru fiul legendarului Weah

Şi tocmai Timothy Weah a fost autorul celui de-al treilea gol în minutul 89, în urma unei gafe uluitoare a portarului lui Caen, căruia i-a suflat mingea şi a punctat în poarta goală. Weah îl înlocuise în minutul 82 pe cel mai bun jucător de pe teren, Neymar, ieşit în ovaţiile tribunelor.

PSG, o nouă demonstraţie de forţă pe plan intern

PSG se anunţă şi în acest sezon o campioană fără rivali în Ligue 1. Olympique Lyon, Olympique Marseille, AS Monaco sunt echipe bune, de calitate, dar nici măcar toate la un loc nu au anvergura şi forţa parizienilor. Va fi cu siguranţă o nouă plimbare în parc pentru PSG pe plan intern, având mari perspective de a face încă o dată tripla campionat – Cupă – Cupa Ligii, însă marele obiectiv este Champions League, trofeul pe care şeicii care pompează sume astronomice la club îl visează de când au preluat destinele clubului din Oraşul Luminilor.

Când vor reveni toţi jucătorii importanţi Thomas Tuchel va putea vedea exact care este forţa echipei sale şi va putea pregăti cum se cuvine debutul din septembrie în grupele Champions League. Cu Buffon în poartă siguranţa defensivă este mult crescută, iar în plan ofensiv tripleta Neymar-Cavani-Di Maria poate face ravagii prin orice apărare. Tânărul Virgil Postolachi, care se remarcase într-un meci amical în această vară, marcând golul victoriei, nu s-a aflat acum nici măcar pe bancă.