Fotbal international

Incredibil! PSG își plătește jucătorii să-și salute fanii! Câţi bani primeşte Neymar

09.11.2018 | 11:27
Neymar își apluadă fanii, bineînțeles contra cost, 375.000 lunar

PSG a stabilit clauze speciale pentru ca jucătorii să interacționeze cu fanii. Clubul francez își plătește jucătorii suplimentar pentru ca aceștia să salute suporterii înainte și după meci. Clauza este în contractul fiecărui jucător și a fost pusă pentru a justifica bonusurile plătite de club. Sumele care apar în documente sunt incredibile. Pentru așa ceva Neymar primește de la PSG 375.000 de euro lunar.

Sumele și contractele au fost publicate în cadrul anchetei jurnalistice Football Leaks. Postul TV France 2 a făcut publice documentele prin care PSG oferă bonusuri pentru interacțiunea cu suporterii. În acestea se spune că jucătorii trebuie să aplaude fanii la începutul, dar mai ales la finalul partidelor. Neymar este cel mai bine plătit fotbalist prin aceste prime, numite “bonusuri de moralitate”. Brazilianul primește 375.000 de euro, în schimb colegul Thiago Silva are cea mai mică sumă din aceste prime, doar 33.000 de euro pe lună.

PSG dă bani jucătorilor să-și aplaude suporterii. Neymar ia 375.000 de euro pe lună pentru asta

În documentele publicate în Football Leaks numele clubului PSG apare foarte des. Clubul francez apare ca fiind una dintre grupările care au fost protejate chiar de UEFA pentru a trece peste regula “fair-play-ului financiar” alături de Manchester City. Un document făcut public arată că ancheta deschisă de UEFA în 2012 cu privire la problemele de ordin financiar avute de PSG a fost clasată din „rațiuni de ordin politic”, fără a se preciza alte detalii.

Jucătorii de la PSG salutându-și fanii

Un alt document dat publicității de Football Leaks în care apare din nou PSG este cel în care s-a realizat transferul lui Kylian Mbappe. Atacantul francez a refuzat un transfer la Real Madrid pentru a ajunge la clubul din capitala Franței. Fotbalistul a avut câteva clauze exorbitante, dar multe din ele au fost refuzate de cei de la PSG. 50 de ore de zbor cu avion privat, salariu de 30 de milioane de euro pe sezon și chirie pentru iubită și familie de 33.000 de euro pe lună. Ultima din ele a fost acceptată de cei de la PSG.

  • 375.000 de euro pe lună ia Neymar pentru a-și aplauda fanii la finalul meciurilor lui PSG.