Fotbal international

PSG, transferuri din Italia! Șapte jucători au venit din Serie A la Paris

24.10.2018 | 18:57
PSG transferuri din Italia Sapte jucatori au venit din Serie A la Paris

PSG este echipa obișnuită să își facă transferurile din Italia. Nu mai puțin de șase dintre jucătorii actualului lot al campioanei Franței provin de la cluburi din Serie A, iar numărul celor care au venit din Peninsulă a fost de șapte, Lavezzi nemaifigurând în lotul actual. Miercuri, 24 octombrie, de la ora 22:00 PSG primește vizita lui Napoli în grupa B a Champions League. Pe banca italienilor se află Carlo Ancelotti, tehnician pe care o bună parte dintre jucătorii din lotul campioanei Franței îl cunosc din perioada 2011-2013, când au lucrat împreună la gruparea fanion din Hexagon.

La PSG Carlo Ancelotti a reușit să câștige un singur trofeu în două sezoane, campionatul în al doilea an, 2012-2013 și a “izbutit” contraperformanța de a rata titlul cu o ediție mai înainte în fața lui Montpellier, club cu unul dintre cele mai mici bugete din Ligue 1. A avut un salariu de șase milioane de euro pe an și nu șeicii l-au trimis la plimbare, ci el a cerut să plece, pentru că era așteptat pe banca lui Real Madrid.

PSG a făcut numai transferuri de calitate din Italia, în frunte cu Edinson Cavani

Cel mai valoros jucător din rândul celor șase sosiți din Italia la Paris este, de departe, chiar fostul tunar al lui Napoli, Edinson Cavani. Atacantul uruguayan a fost vândut pentru 63,5 milioane euro în 2013 și investiția a meritat cu vârf și îndesat, pentru că El Matador a marcat 121 de goluri în 170 de partide pentru PSG.

Până la achiziționarea lui Neymar în 2017 pentru 222 de milioane euro și a lui Kylian Mbappe pentru 180 de milioane, Cavani a fost cel mai scump transfer din istoria lui PSG. Un alt atacant care a făcut drumul de la Napoli la Paris a fost Ezequel Lavezzi, un atacant argentinian, adus pentru 30 de milioane euro și care a stat între 2012 și 2016 la Paris, dar a înscris doar 22 de goluri.

Buffon a spus da la 40 de ani

Aceștia doi sunt singurii jucători din istoria lui PSG care au venit de la Napoli. Însă drumul jucătorilor din Serie A spre capitala Franței nu s-a oprit aici. Thiago Silva, unul dintre jucătorii importanți din zona centrală a defensivei pariziene, a jucat până în 2012 la AC Milan. De atunci îmbracă tricoul roșu-albastru al lui PSG. Un alt apărător, brazilianul Dani Alves, și el absent, ca Thiago Silva, la meciul cu Napoli, după anii de glorie petrecuți la Barcelona a mers pentru doi ani la Juventus, iar de acolo, în vara lui 2017, la sfatul lui Neymar, a ales și el PSG.

PSG transferuri din Italia. Gigi Buffon a spus da la 40 de ani după 16 ani la Juventus
PSG transferuri din Italia. Gigi Buffon a spus da la 40 de ani

Și fundașul central brazilian Marquinhos a jucat în Serie A, având evoluții de bună calitate la AS Roma. Tocmai evoluțiile sale excelente în Cetatea Eternă l-au adus în atenția șeicilor care au cumpărat PSG și de patru ani Marquinhos s-a făcut francez, dând tunul financiar al carierei. Un capitol aparte ăl reprezintă italienii get-beget. Adică legendarul portar Gianluigi Buffon, care la 40 de ani a decis să nu pună ghetele în cui, după 16 ani petrecuți la Juventus și a venit să ajute PSG la câștigarea Champions League. Din 2013 este unul dintre starurile Parisului mijlocașul Marco Verratti, cumpărat de la Pescara, jucător pe care l-a dorit insistent Barcelona în ultimii doi ani, dar francezii au spus nu.