Fotbal intern

Qaka la Iași! Care sunt condițiile transferului și ce vrea jucătorul

01.09.2018 | 12:31
Qaka la Iasi Care sunt conditiile transferului si ce vrea jucatorul

Albanezul Kamer Qaka este aproape să se reîntoarcă la Iași după doar două luni la FCSB. Gigi Becali vrea să mai „scuture” puțin lotul de jucători după ce FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League și a rămas, încă din luna septembrie, doar cu obiectivele interne.

Printre cei care vor pleca zilele acestea se numără Qaka, la Iași, dar și Jakolis, despre care FANATIK.RO a scris a doua zi după ratarea obiectivului cu Rapid Viena. Pentru Jakolis există și o variantă din Cipru, pentru albanezul Qaka a apărut soluția echipei de la care a venit în luna iunie.

Qaka la Iași! Care sunt condițiile în care Gigi Becali îl trimite în Moldova

Gigi Becali s-a înțeles cu oficialii de la Poli Iași pentru transferul lui Qaka, un mijlocaș extrem de interesant de 23 de ani. Nu este vorba despre nicio sumă de transfer, ci despre un act prin care jucătorul albanez, care în 2018 a prins și naționala, va fi deținut în coproprietate de FCSB și Iași. 50 la sută de fiecare parte. Asta în ciuda faptului că Qaka a venit la FCSB pe sumă de transfer.

Qaka (dreapta) ar putea repeta duelul cu Ciprian Deac în Iași - CFR Cluj
Kamer Qaka (dreapta) ar putea repeta duelul cu Ciprian Deac în Iași – CFR Cluj

Cei de la Iași vor trebui să preia salariul jucătorului, 12.000 de euro lunar, și aici au apărut primele discuții în contradictoriu între părți. Qaka vrea să rămână cu salariul de la București, oficialii moldoveni l-au anunțat că nu pot să-i ofere mai mult de 6-7.000 de euro pe lună. Este totuși posibil ca jucătorul și Iașul să ajungă la un numitor comun, mai ales că Qaka își dorește foarte mult să joace.

Stoican îl așteaptă pe Qaka la Iași

La un moment dat a apărut și varianta ca albanezul să meargă împrumut la Voluntari. FANATIK.RO a scris despre o discuție între Gigi Becali și Ioan Andone, managerul ilfovenilor, dar jucătorul a refuzat atunci varianta. Oricum, Becali aștepta și un răspuns de la Dinamo pentru Dan Nistor, iar Qaka era „în combinație”.

Între timp, nu s-a făcut nici Nistor la FCSB, s-a ratat și calificarea în Europa League, iar Qaka va pleca. Flavius Stoican, antrenorul moldovenilor, îl așteaptă pe albanez la Iași.

Mi l-aş dori din suflet. La momentul acesta este jucătorul FCSB-ului si pot spune doar că mi l-aş dori. Acum nu pot să spun dacă se va întâmpla. Noi îl aşteptăm. Asta e, dacă nu, mergem înainte. Este doar decizia conducerii FCSB. La noi la Iaşi a fost ţinut pe braţe, a avut linişte, a avut încredere, i-am oferit curaj, tot ce are nevoie un fotbalist cu reale calităţi. Qaka este un fotbalist care are calităţi”, spune Stoican.

Qaka a fost adus de la Iași cu 375.000 de euro

Kamer Qaka a fost cumpărat de Gigi Becali de la Iași încă din timpul sezonului de primăvară. L-a impresionat pe patronul de la FCSB, care a fost de acord să plătească 375.000 de euro plus TVA pentru jucătorul albanez de 23 de ani. I s-a făcut contract pe 5 ani, cu 12.000 de euro lunar în primele două sezoane, apoi, din 2020, în fiecare an salariul creștea cu câte 1.000 de euro (13.000, 14.000, 15.000), urmând ca în ultimul an de angajament să aibă 15.000 de euro pe lună.

Kamer Qaka, născut pe 11 aprilie 1995 la Peja, Albania, a mai evoluat în Norvegia, la Valerenga Oslo, Raufoss, Honefoss, Sarpsborg și Kristiansund, dar şi la Politehnica Iaşi. Qaka este cotat de site-urile de specialitate la 1.000.000 de euro.

Qaka o să stea în tribună dacă nu vrea să meargă la Iași” – Gigi Becali

90.000 de euro, adică aproape 25 la sută din transferul de la Iași la FCSB au încasat cei doi impresari ai jucătorului care-l aduseseră în Moldova pe albanez

7 meciuri a jucat Qaka pentru FCSB, 5 în Liga 1 și 2 în Europa, în dubla cu slovenii de la Rudar Velenje