News

Rabla 2021. Etapa a treia a programului a început vineri. Bugetul a fost epuizat în doar 90 de minute

Rabla pentru electrocasnice 2021. Vineri, 18 iunie, a început o nouă etapă de acordare de vouchere pentru mai multe produse. Bugetul a fost epuizat în doar 90 de minute.
18.06.2021 | 12:15
Rabla 2021 Etapa a treia a programului a inceput vineri Bugetul a fost epuizat in doar 90 de minute
ADVERTISEMENT
18-06-2021
09:16

Bugetul pentru etapa a treia a Programului Rabla pentru elecrocasnice a fost epuizat în primele 90 de minute

Anunțul a fost făcut de Administraţia Fondului pentru Mediu: „în primele 90 minute de la deschiderea etapei de selecţie a voucherelor pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, bugetul de 15 de milioane lei a fost epuizat.”

18-06-2021
04:14

Etapa a treia a programului Rabla pentru electrocasnice începe vineri, 18 iunie

Startul se dă la ora 10:00. Persoanele care și-au făcut cont pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu pot să descarce voucherele pentru aspiratoare, aparate de aer condiționat și uscătoare de rufe.

Ministerul Mediului informează că vineri, 18 iunie, începe a treia etapă a Programului Rabla pentru electrocasnice. În cadrul acesteia se eliberează vouchere pentru mai multe produse.

Programul Rabla pentru electrocasnice 2021, etapa a treia. Vouchere pentru mai multe produse

Românii interesați de reînnoirea aparaturii electrocasnice pot cere voucherele în cadrul etapei a treia a Programului Rabla pentru mai multe categorii de produse.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform autorităților, voucherele sunt destinate achiziționării de aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare. Atât în prima, cât și în cea de-a doua etapă, voucherele au fost rezervate integral în ziua deschiderii fiecăreia dintre etape.

Începând cu ora 10:00, persoanele care și-au făcut cont pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) pentru a participa la programul Rabla pentru electrocasnice, pot descărca voucherele pentru aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoare.

ADVERTISEMENT

Aceasta este a treia etapă a Programului și va dura teoretic până în data de 1 iulie, sau în limita bugetului disponibil ce se cifrează la 15 milioane de lei.

Care este valoarea voucherelor pentru electrocasnicele din etapa a treia

Valoarea voucherelor este de 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, de 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++ și de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

ADVERTISEMENT

Potrivit comunicatului emis de Ministerul Mediului, bugetul alocat acestei etape este de 15 milioane de lei.

Reamintim că fondurile alocate pentru etapa a doua a Programului Rabla pentru electrocasnice, destinată achiziției de televizoare, laptopuri și tablete s-au epuizat în 35 de minute, iar cel al primei etape, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice, în mai puțin de 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Primele două etape din cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice 2021 au avut bugete de 30 de milioane de lei.

ADVERTISEMENT