Fotbal international

Racing Strasbourg, Pasărea Phoenix a fotbalului francez. A câștigat Cupa Ligii, după ce acum opt ani era în liga a 5-a!

31.03.2019 | 13:00
Racing Strasbourg Pasarea Phoenix a fotbalului francez A castigat Cupa Ligii dupa ce acum opt ani era in liga a 5a

Clubul Racing Strasbourg este un fel de Pasărea Phoenix a fotbalului francez. Club cu o tradiție bogată, înființat în 1906, deci în urmă cu 13 ani, cea mai titrată grupare a regiunii Alsacia a trecut în urmă cu opt ani prin momente critice, fiind chiar la un pas de desființare din cauza unei grave crize financiare, care nu a mai putut fi rezolvată la acea vreme.

Racing Strasbourg a câștigat Cupa Ligii Franței. Acum opt ani era în liga a 5-a

După ce în sezonul 2017-2018 a reușit să revină în primul eșalon, terminând tot acest urcuș de reîntoarcere în opt ani acum Racing Strasbourg a mai făcut un pas uriaș, câștigând Cupa Ligii Franței după o finală decisă doar la lovituri de departajare în fața lui Guingamp. În acest fel alb-albaștrii antrenați din 2016 de Thierry Laurey, sunt siguri de prezența lor în Europa League în viitorul sezon al cupelor europene.

Strasbourg a încheiat în stil, victorie cu 4-1 de la punctul cu var, cu o execuție Panenka a lui Dimitri Lienard un traseu perfect în a treia competiție a Franței, un traseu infernal, pentru că a făcut KO pe locul 2 Lille cu 2-0, apoi s-a impus la lovituri de departajare la Marseille, a urmat un excelent 2-1 pe terenul lui Lyon și pentru a juca finala a bătut acasă, cu 3-2, pe Bordeaux. Deci numai nume unu și unu de care alsacienii au trecut, pentru a adăuga în vitrină cel de-al șaptelea trofeu din istorie.

Racing Strasbourg bucurie
Racing Strasbourg bucurie

Strasbourg, în top 6 al fotbalului din Hexagon

Strasbourg reprezintă un nume important în Franța, fiind între cele șase cluburi care a câștigat toate cele trei trofee, campioni în 1979, trei Cupe ale Franței și acum a treia Cupă a Ligii. De asemeni, figurează tot în TOP 6 ca număr de sezoane petrecute în primul eșalon, 56 și are peste 2000 de meciuri în Ligue 1. Din 1961 încoace are 52 de participări în cupele europene.

De-a lungul timpului la Strasbourg au jucat nume mari ale sportului rege, cum ar fi campionii mondiali din 1998 Youri Djorkaeff și Franck Lebouef. Ultimul nume important pe plan autohton dat de Strasbourg joacă acum în Premier League. Este vorba de Morgan Schneiderlin, în prezent la Everton. Și străini cu CV important au trecut prin Alsacia: rusul Alexandr Mostovoi, sârbul Daniel Ljuboja, dar MVP-ul all time rămâne portarul paraguayuan Jose Luis Chilavert, care a câștigat aici Cupa Franței în 2001.