Fotbal intern

RADAR TV: Cum l-a cunoscut „personal” Halep pe Contra!

Tot ce nu ai văzut la emisiunile tv şi meciurile din etapa de Liga 1 Betano. Cine-l apără pe Haţegan, ce spune Gheorghe Hagi, ce mai inventează Boloni.
23.11.2017 | 13:40
RADAR TV: Cum l-a cunoscut „personal” Halep pe Contra!

• Simona Halep a fost amuzantă, evident involuntar, la ProTV: ”L-am cunoscut pe Cosmin Contra, chiar şi personal”. Bine că nu l-a cunoscut accelerat, de la distanţă sau măcar telepatic şi… în particular.

• La acelaşi post de televiziune, semidoctul Piţurcă era de părere că „Dinamo costă prea puţin, 4 milioane de euro”. Păi la felul în care joacă sau mai bine spus latră la lună „câinii roşii”, toată echipa ar putea fi scoasă la mezat chiar şi moca, doar-doar s-o găsi un om cu inimă mare sau unul care n-are ce face cu banii, s-o scoată din puţul cu mediocritate! La clubul alb-roşu, morga e vopsită în roz, de razele incompetenţei, căzând electric de la etajele superioare ale unui hotel de peRINferie.

Amurg cu plagiatori

• Curat lucru, băieţii de la Digi nu se potolesc, în vecii vecilor! După ce ştirea a fost anunţată cu multe ore înainte de fanatik.ro, s-au trezit şi ei din reverie şi au anunţat că rebelul Alibec nu va face deplasarea la Iaşi. Cu aşa „exclusivităţi” nu le e ruşine?! Probabil au auzit că meseria nu se învaţă, ci se fură, dar sensul e complet diferit, ciorditorilor!

• La conferinţele de presă, şeful olimpic Mihai Covaliu încurcă fotbalul cu handbalul. Asta-mi aminteşte de o replică antologică a Shakirei:” Nu-mi place să merg în Japonia, pentru că la ei, în Africa, se mănâncă numai peşte!”.

• După măcelul Academia Rapid-Venus (scor 26-1), am auzit o afirmaţie tip Gâgă, în toată splendoarea ei: ”Dacă nu ne dădeau primele 10 goluri, puteam conduce cu 1-0”. Dacă baba avea roate, era tramvai!

• Dovadă că în alte sporturi există cu adevărat fair-play stă declaraţia Oanei Manea, după ce arbitrii au validat un gol CSM-ului din Bucureşti, chiar dacă mingea nu intrase în poartă. „Aşa ceva n-am mai văzut”, a recunoscut Oana, deşi dacă ar fi urmărit cu atenţie prestaţiile unor „fluieraşi” din „sportul rege”, cum ar fi Hoţegan şi alţii ca el, n-ar mai fi aşa mirată. De fapt, problema din arbitraj (ne referim la fotbal, evident) e pe undeva similară cu aceea din sănătate, unde, deşi le ţiuie sirenele toată ziua prin oraş, de ne-au înebunit cu tot cu cap, ambulanţele fug, de fapt, de la căpătâiul muribundului căzut în stradă, pentru că doctorul se grăbeşte să-şi cumpere covrigi calzi.

• În timpul comentariului meciului Chiajna-Astra(scor 1-2), speakerul Dolce Bogdan Cosmescu s-a dovedit inconsecvent. Mai exact, de data asta n-a spus nicio prostie…

Pleonasma care sparge plasma, la Telekom Sport

• La Telekom Sport, Cristi Balaj a inventat un nou pleonasm, „greşeli incorectitudini” şi şi-a desăvârşit opera cu sintagma „frustrare interioară”. Frustrarea exterioară a telespectatorilor s-a dovedit pe măsură. Curat lucru, majoritatea emisiunilor ăstora preţioase, „de analiză”, pot deveni obiect de studiu asupra cumpliţilor noştri dătători de concluzii, care, nemaistăpânindu-şi emanaţiile, se aruncă plini de turbăciune asupra limbii române, sfărâmă tot ce întâlnesc şi plini de sângele jertfei pogorisesc în Everestul ridicolului.

• Emil Grădinescu se ocupă de pupinturism! În timpul voiajului său la partida Dinamo-CFR (scor 0-2), comentatorul gafelor şi al pupatului suspect la scenă deschisă, ne-a …. cum îi place lui să spună, „martelat”. Iată ce am auzit: ”Meciul a fost arbitrat de cea mai tare brigadă de arbitri, condusă de Ovidiu Haţegan”  şi „Haţegan a fost, pur şi simplu, masacrat de presă şi de anumiţi oameni de fotbal. (…) Toată munca lui s-a dus pe Apa Sâmbetei”. În consecinţă, Hoţegan a dat penalty la intervenţia asupra lui Deac, dar nu l-a eliminat pe agresorul dinamovist, deşi intrarea a fost criminală. Pur şi simplu, am fost şocaţi când Deac s-a învârtit în cap! Cum să nu dai roşu, când unui sportiv i se pune viaţa în pericol, cât de mult creier pane să ai???… Ce părere ai, domnu’ Grădinescu, despre acest… masacru de prestaţie a lui Haţegan? „N-a văzut arbitrul”, nu-i aşa, cum se spunea pe vremea copilăriei noastre…De aia va vedea Hoţegan Mondialul la tembelizor! Nu la Telekom.

• Acelaşi Emil Grădinescu s-a vrut simpatic, dar s-a dovedit grosolan: ”Nemec nu e nici el în formă, în schimb are una dintre cele mai frumoase soţii din Slovacia. Poate d’asta s-a mai muiat”. Curat lucru, ipoteza lui Grădinescu merită discutată, pe larg, în talk-show-urile sportive, de specialiştii în semiotica şliţului, abordalogi, orgasmologi şi preludişti de nivel mondial.

Super Dan, dublura lui Bruzli

• Deac şi Culio s-au plâns că Dan Petrescu a făcut o criză de isterie, iar reporteriţa Carmen Mandiş a fost simpatică, atunci când l-a întrebat pe „Bursuc”:” În ce hal faceţi la pauză, în vestiar?”. Păi probabil că face… bestiar, dacă-şi montează jucătorii atât de bine. Sau poate SuperDan se transformă, temporar, în dublura lui „Bruzli”… Problema apare, uneori, după meciuri, când – aşa cum s-a întâmplat şi duminică noapte – mai mulţi jucători de la CFR se „dopează” cu „substanţe interzise”, cum ar fi, spre exemplu, un şpriţan mai lung sau un pokeraş mai aprins, după cum a anunţat, în exclusivitate, FANATIK.RO.

• Mitică Dragomir l-a făcut praf pe Mutu, pentru că a decis să lucreze la FRF, alături de Răzvan Burleanu. „Mutu nu este prost, e şarlatan! Am ţinut la el şi încă ţin, dar s-a nenorocit”, a spus, printre altele, „Oracolul din Bălceşti”. Sigur, când un colectiv, cum este şi cazul echipei care lucrează în zilele noastre în cadrul FRF, este atât de rinocerizat, se poate spune orice. Printre nenumăratele probleme ale lui Răzvan Burleanu e aceea că, de multe ori, încearcă să facă prea multe lucruri singur şi toate îi ies prost. E cam aceeaşi situaţie ca în cazul lui Sorin Oprescu, un gagiu cool care conducea la un moment dat vreo patru clinici, cum n-a condus nici Pasteur şi care, într-un final, s-a trezit cu nasul în ţărână. Mutu pare să se fi maturizat în ultimii ani, iar la Dinamo a făcut lucruri bunicele. La FRF, probabil că nu prea are cu cine, poate doar cu prietenul Contra, de care îl leagă multe amintiri comune, precum nişte meciuri în Naţională şi un derby pe viaţă şi pe moarte, decis în prelungiri, cu Laura Andreşan.

• Să ne mai mirăm că multe dintre oraşele noastre cu tradiţie în sport dar şi cu bijuterii arhitecturale şi cu ambâţuri de capitale europene, au ajuns mlaştini cu manele! Din comentariul meciului de Liga a 2-a dintre Mioveni şi Hermannstadt (scor 1-1), marca Mădălin Negoiţă&Dan Ştefănescu, am aflat că, „dacă Sibiul va promova, probabil va juca meciurile de pe teren propriu pe arena rivalilor tradiţionali de la Mediaş. Stadionul din Sibiu este o ruină, are tribuna a doua şi peluzele închise. Interesant cum o echipă despre care se spune că are bani, dintr-un oraş ce prosperă, nu are un amărât de stadion”. Păi, până la urmă e firesc. Deşi prăbuşirea la bursă a caşcavalului din fotbal a afectat fenomenul la scară naţională, totuşi, ţanţoşii patroni care se dau în bărci la televizor cu declaraţii sforăitoare, au muşchii din aţă de papiotă în realitate. Ce nu pricep ei este că durerea-n fund se lasă şi cu dureri în buget, cât o fi el de firav, mai ales pentru inşii care tânjesc după profitul imediat. Pe termen lung, cheltuielile se amortizează, dar dacă incompetenţa n-ar fi perfectă şi haosul ar fi de mântuială

Loţi Bacz din Pirinei

• Din ciclul „Antrenorii spun lucruri trăsnite”, Boloni declară la Digi:” Stanciu ar trebui să fie mai caracteriar  în joc!”. Ce sunet, ce imagine! Loţi Bacz, îmbrăcat într-un superb costum naţional cu pulover din zona de curbură a Pirineilor, inventează cuvinte în limba română. La Bucureşti, academicianul Mister Dinu (care e adeptul altei şcoli de gândire decât cea franceză, în speţă şcoala italiană: Capello, „La Traviatta”, Cinzano, Isoletta, etc) pare gelos foc pe exprimarea academică a lui Boloni. Mi se pare corect, ciocolom!

• La emisiunea lui Vali Mortalu’, Florin Prunea a fost mortal! Întrebat „te rugăm, ne spui şi nouă cum stau lucrurile în privinţa candidaturii”, fostul internaţional a răspuns scurt, în ciuda insistenţei realizatorului: ”Nu!”. Ei bine, Prunea încă mai reflectează în privinţa unei decizii, alături de Comitetul de Candidatură. O atitudine matură, pentru că asemenea lucruri nu se fac peste noapte, ci după multe vizite tovărăşeşti pe la AJF-uri, etc, pentru că de acolo au venit, în general, surprizele care au lăsat-o mască şi pe Andreea Marin. Acefalii care au votat, mai mereu, împotriva interesului naţional lucrează şi, cum ar spune Pinalti, „îs cam piervierşi, aşa”

• Apropo de Vali Mortalu’, vechiul nostru client a ajuns să fie pus la punct şi de colegii de platou. „Da, Radu, te-am întrerupt”, i-a spus el, lui Paraschivescu, iar replica a venit, ca un „hârşt” castrator: ”Da, şi o s-o mai faci!”. Canci disţiplin, la unii moderatori, care ar trebui să ştie ce înseamnă respectul faţă de o discuţie şi mai ales faţă de colegii de emisiune.

Domnul Hagi cu „D” mare

• Din meciul disputat pe arena „Nea Puiu”, FC Voluntari – Viitorul (scor 0-0), am reţinut un fault inutil al lui Ţucudean (jucător cu pretenţii de Naţională!) pentru care a fost trimis la vestiar, după ce anterior mai primise un galben pentru proteste, comentariul echilibrat al lui Andrei Tivilichi (Digi), pe Olteanu, supravieţuind unui fault horror pe tendon şi mai ales frigul. Mult frig, frig până-n prăsele, de-i atârnau aripile de plumb lui Claudiu Niculescu, pe margine. Păi ce să-i faci, maestre, dacă vii pe prafu’ ăsta cu teneşi de mireasă, chinezeşti, e firesc să te apuce bâţu’, unde mai pui că echipa ta a fost incapabilă să marcheze în superioritate numerică…

• Hagi l-a apărat pe Băluţă, după ce acesta a spus că Ianis n-ar avea loc la Craiova. „Referitor la declaraţia lui Băluţă, n-a fost aşa cum a spus presa, mai agresivă, mai cu acute”, a afirmat „Regele”. Sigur, dincolo de construcţia amuzantă a propoziţiei, ale cărei „acute” i-ar încânta şi pe membrii juriului de la „Vocea României”, Hagi s-a dovedit un Domn. În schimb, Crăciunescu l-a taxat pe Băluţă: ”Îl ştiam un om echilibrat, dar acum a ieşit din tipare”. Ei, gura bate fundul, iar după asemenea… „dezacorduri”, ca să păstrăm ideea, e firesc să fii târât prin mlaştini cu muzici… mai mult sau mai puţin „acute”.

• Această rubrică este un pamflet şi va fi considerată ca atare.


CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri