Fotbal intern

Rădoi şi Dică despre războiul dintre FCSB şi CSA Steaua: “Nu putem să acceptăm”

19.09.2018 | 20:24
Rădoi şi Dică despre războiul dintre FCSB şi CSA Steaua. Nicolae Dică şi Mirel Rădoi pe banca tehnică a FCSB

Cei doi foşti colegi de pe banca vicecampioanei României, Mirel Rădoi şi Nicolae Dică, au vorbit despre războiul dintre FCSB şi CSA Steaua, după ce disputa dintre cele două entităţi a divizat fanii, iar echipa lui Gigi Becali nu mai are parte de susţinerea suporterilor aşa cum se întâmpla în trecut.

Steaua era echipa cu cei mai mulţi fani din ţară, conform unui studiu care era realizat în urmă cu câţiva ani. Între timp, FCSB a ajuns să aibă suporteri în tribune doar la meciurile importante din cupele europene. Colegi la începutul anilor 2000 la echipa lui Becali şi apoi antrenori în urmă cu trei ani de zile, Mirel Rădoi şi Nicolae Dică au discutat despre litigiul care există de mai mulţi ani între cele două echipe.

Ce zic Rădoi şi Dică despre războiul dus de FCSB cu CSA Steaua

Antrenorul principal de acum al FCSB-ului, Nicolae Dică, regretă că din disputa aceasta cel mai mult de suferit au avut suporterii: “Ştiţi şi voi ce se întâmplă. Este Steaua, nu e Steaua. Galeriile s-au despărţit, unii cu Armata, alţii cu noi. Din această cauză s-a mai pierdut din acea atmosferă. Dar noi când am jucat meciurile importante am avut stadionul plin”, a spus Nicolae Dică la Telekom Sport, completat de Mirel Rădoi:

”Acum s-au împărţit. CSA şi FCSB. Noi ne facem propriul război. Nu putem să acceptăm că eu cu Dică suntem la FCSB şi că Lăcătuş cu Iovan sunt la CSA Steaua. Fiecare trebuie lăsat să-şi aleagă. Din păcate, suporterii sunt undeva la mijloc”, a încheiat Mirel Rădoi.

Selecţioner cu succes

Părerile lui Rădoi şi Dică despre conflictul FCSB şi CSA Steaua coincid şi ambii tehnicieni speră în rezolvarea diferendului. După scurta perioadă în care a stat pe banca celor de la FCSB, Mirel Rădoi a decis să renunţe la antrenorat şi să îşi termine cursurile Şcolii de Antrenori, pentru a nu mai lăsa loc de comentarii. A avut mai multe dispute din cauză că nu avea licenţa de antrenor sau că nu luase examenul de Bacalaureat. După ce a luat cea mai mare notă de la examenul de licenţă A, Mirel Rădoi a acceptat să devină selecţioner la echipa naţională de tineret a României.

În acel moment, România U 21 ocupa locul trei în grupa de calificare la EURO 2019, iar cu Mirel Rădoi pe bancă “tricolorii” mici au avut un succes răsunător: au bătut atât pe Portugalia, scor 2-1, în deplasare, cât şi pe Bosnia – Herţegovina, la Ovidiu, cu scorul de 2-0. Naţionala lui Rădoi conduce acum grupa şi mai are două meciuri de jucat, cu Ţara Galilor şi Liechtenstein.

Rădoi şi Dică despre războiul dintre FCSB şi CSA Steaua. Cei doi antrenori în timpul unei şedinţe de pregătire de la Baza din Berceni, care a avut loc pe 11 iunie 2015.
Rădoi şi Dică despre războiul dintre FCSB şi CSA Steaua. Cei doi antrenori în timpul unei şedinţe de pregătire de la Baza din Berceni

După parcursul foarte bun cu naţionala, Mirel Rădoi a ajuns să fie lăudat inclusiv de Marius Şumudică, unul dintre contestatarii săi din trecut: “Mirel Rădoi va avea un viitor strălucit ca antrenor. El are un mare atu că a acceptat s-o ia până la urmă de jos, să se ducă la școala de antrenori și să ia diplomele. Să câștigi în Portugalia e extraordinar de greu, știu ce vorbesc. Știu ce înseamnă școala de juniori portugheză.

O să vedeți traseul lui Mirel Rădoi, nefiindu-mi un tip simpatic, din cauza trecutului. Eu îi doresc din tot sufletul să ajungă departe. Știe să țină vestiarul unit, îți dă puterea de a lupta și tăria pentru a juca și pentru el”, spunea Marius Şumudică.