News
notix pixel id

Radu Mazăre rămâne în închisoare. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție

11.11.2019 | 16:28
Radu Mazăre rămâne în închisoare. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție
Radu Mazăre nu iese din închisoare. Sursa foto: digi24.ro
ADVERTISEMENT

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, rămâne în închisoare. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție ca răspuns a deciziei de contestare a sentinței de 9 ani pe care a primit-o în dosarul retrocedării terenurilor din Constanța, celebrul scandal al plajelor.

Radu Mazăre nu va ieși din pușcărie

Magistrații Înaltei Curți au acționat însă diferit cu privire la celelalte persoane implicate în acest dosar penal. Judecătorii au admis, în principiu, contestațiile depuse de numiții Dima Alin Horațiu, Nejloveanu Nicolae, Giurgiucanu Georgică și Săvulescu Emil Dragoș. Cu privire la Mazăre, judecătorii nu au luat în calcul cererea depusă de avocații fostului social-democrat care fusese extrădat pe 20 mai din Madagascar.

„Respinge, ca inadmisibile, contestaţiile în anulare formulate de contestatorii-condamnaţi Mazăre Radu Ştefan, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen împotriva deciziei penale nr.32/A din data de 7 februarie 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr. 6536/2/2008”, se arată în decizia instanței, scrie libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

Magistrații spun că pedeapsa de 9 ani este una moderată

Magistrații nu au vrut să îl ierte pe Mazăre, pe care l-au considerat în motivarea deciziei judecătorești că a constituit un grup infracțional organizat prin care a devalizat patrimoniul cu bună știință. În dosarul retrocedărilor, Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare și nu a fost singurul vinovat pentru afacerile necurate de la Constanța. Împreună cu ei au mai fost condamnați alți 31 de oameni implicați în această speță.

Judecătorii consideră, dimpotrivă, că pedeapsa de 9 ani este una moderată și că putea să primească mai mulți ani de închisoare. Acest proces s-a tărăgănat ani întregi în instanțele judecătorești din România. Crezând că va scăpa de răspunderea penală, Radu Mazăre a fugit în Madagascar, însă a fost readus în țară la cererea fostului ministru al Justiției, Ana Birchall.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri