News

Radu Mazăre, scrisoare după prima noapte de arest: ”Mă voi descurca onorabil și demn!”

21.05.2019 | 17:33
Radu Mazare scrisoare dupa prima noapte de arest Ma voi descurca onorabil si demn

Radu Mazăre a trimis o scrisoare publică în care vorbește despre arestarea sa, despre extrădarea forțată care a avut loc weekend-ul trecut, în urma căreia a ajuns din Madagascar direct în Penitenciarul Rahova. Acesta a făcut câteva mărturisiri inedite și a spus că se va descurca onorabil, că va fi demn în detenția din România.

Radu Mazăre, scrisoare emoționantă după ce a ajuns în România

Radu Mazăre a redactat o scrisoare după ce a fost prezentat în fața Instanței Supreme pentru confirmarea mandatului de arestare. Acesta a spus că este extrem de surprins și impresionat despre faptul că reprezintă un interes foarte mare situația lui pentru publicul din România, dar și pentru scena politică.

Mazăre scrie în textul care a ajuns în toată presa că s-a retras din viața publică de mai bine de patru ani, însă constată că numele său continuă să sune în toate media. A spus că a făcut multe lucruri în calitate de primar al Constanței, că a construit case pentru nevoiași, că a ajutat turismul românesc cu programele sale.

Radu Mazăre era tratat ca un rege în Madagascar. Sursa foto: ct100.ro

Mazăre a scris în ce condiții a stat în pușcăria din Madagascar

Mazăre mai dă câteva detalii interesante legate de dosarul Polaris, cel pentru care a primit 9 ani și 10 luni de închisoare cu executare. Acesta acuză că Înalta Curte a înlăturat toate expertizele neutre realizate în acest dosar și s-a bazat doar pe rapoartele acuzatorului, în speță Direcția Națională Anticorupție.

Fostul primar al Constanței a mai spus că în dosarul Polaris nu s-au adus probe noi, ci au fost reinterpretate cele deja existente. În final, fostul lider al Partidului Social Democrat a scris că se va descurca demn și onorabil în orice pușcărie din România. Acesta a dezvăluit și condițiile inumane în care a fost ținut în detenție, în Madagascar.

”După ce am făcut pușcărie în Madagascar, acolo unde apelul deținuților se făcea într-o curte cu pământ și mizerie pe jos , unde 1400 de oameni stăteam în genunchi și cu mâinile la ceafă, fără paturi și toalete, crede oare cineva că nu o supraviețuiesc în pușcăriile din România Mă voi descurcă onorabil și demn! Amintirile și iubirea nu mi le poate lua nimeni!”, este mesajul lui Radu Mazăre transmis presei prin avocatul său, Haralambie Lizeta, scrie libertatea.ro.

Tags: