Fotbal international

VIDEO. Mesaj superb al Borussiei de ziua lui Marcel Răducanu

Borussia Dortmund a publicat pe contul oficial de Twitter un clip video cu cele mai spectaculoase acţiuni din cariera lui Marcel Răducanu cu ocazia zilei de naştere a fostului mare mijlocaş...
21.10.2017 | 17:07
VIDEO Mesaj superb al Borussiei de ziua lui Marcel Raducanu

Borussia Dortmund a publicat pe contul oficial de Twitter un clip video cu cele mai spectaculoase acţiuni din cariera lui Marcel Răducanu cu ocazia zilei de naştere a fostului mare mijlocaş ofensiv român. Răducanu împlineşte astăzi, sâmbătă, 63 de ani, iar şefii echipei din Bundesliga nu au uitat de omul care a evoluat între 1982 şi 1988 în tricoul echipei de pe Westfalenstadion.

Marcel Răducanu s-a afirmat în perioada 1972-1981 la Steaua Bucureşti, echipă alături de care a câştigat de două ori titlul şi de alte două ori Cupa României. Atacantul a ajuns în 1981 în Germania de Vest, fugind din România, a semnat cu Hannover 96 şi Borussia Dortmund, însă a fost suspendat de UEFA pentru dublă semnătură. Fotbalistul a ajuns în 1982 la Dortmund, după ce şefii echipei au plătit jumătate de milion de mărci germane pentru serviciile lui celor de la Hannover 96. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Răducanu, unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria Borussiei

Mijlocaşul ofensiv a jucat 163 de meciuri pentru Borussia Dortmund şi a reuşit să marcheze 31 de goluri pentru formaţia germană. Răducanu i-a impresionat pe atunci pe nemţi prin calitatea tehnică şi driblingurile spectaculoase prin care reuşea să îşi scoată adversarii din joc.

Marcel Răducanu a plecat în 1998 de la Borussia Dortmund, la FC Zurich, în Elveţia şi a decis să se retragă definitiv din cariera de fotbalist în 1991. Fostul mare fotbalist a urmat şcoala de antrenori din cadrul Federaţiei din Germania şi a condus o şcoală privată de fotbal, unde s-a dezvoltat Mario Gotze, actualul jucător al echipei naţionale a Germaniei şi a celor de la Borussia Dortmund.

Tags: