Sporturi

Rafael Nadal se apropie de retragere! Fostul lui antrenor trage un semnal de alarmă: “Nu mai este tenismen”

02.04.2019 | 18:42
Rafael Nadal se apropie de retragere

Rafael Nadal se apropie de retragere, iar motivul principal ar fi desele probleme medicale pe care le-a avut în trecut. Toni Nadal, fostul antrenor al spaniolului, a tras un semnal de alarmă şi a vorbit despre nepotul său într-un interviu acordat ziarului El Pais.

Rafael Nadal se apropie de retragere: “Mai poate juca doi sau trei ani”

Toni Nadal a vorbit despre momentul în care Rafael Nadal s-ar putea retrage din tenis. Unchiul fostului număr 1 mondial a susţinut că ibericul nu mai poate fi considerat un jucător de tenis, ci o persoană rănită care joacă tenis. În plus, fostul antrenor al lui Nadal a declarat că acesta ar putea să renunţe în doi sau trei ani.

“Rafael vrea să joace în continuare, chiar dacă are mari probleme fizice. Aceste lucruri vor fi determinante în viitor. Nu ştiu cât va mai juca, poate doi sau trei ani. Ceea ce spun este că Rafael Nadal nu mai este un jucător de tenis. Este o persoană rănită, cu multe accidentări, care joacă tenis”, a declarat Toni Nadal într-un interviu pentru El Pais.

Rafael Nadal se apropie de retragere
Rafael Nadal se apropie de retragere

Toni Nadal nu-l mai antrenează pe Rafa din 2017

Rafael Nadal a fost antrenat de unchiul lui din 1990 şi până în 2017, timp în care tenismenul spaniol a obţinut marile performanţe ale carierei. În această perioadă, ibericul a câştigat 16 turnee de Mare Şlem, printre care se numără şi zece victorii la Roland Garros. În prezent, Rafa este pregătit de Carlos Moya şi Francis Roig.

După ce a părăsit staff-ul lui Rafael Nadal, Toni a continuat să lucreze la academia de tenis a spaniolului şi este prezent la diverse conferinţe sportive. “Este ceva la care nu mă aşteptam să fac. Am fost sunat să particip la diverse conferinţe şi multe firme m-au sunat ca să particip la evenimente. Le povestesc experienţa mea, viziunile şi felul în care am lucrat cu Rafa”, a mai precizat Toni Nadal.

Tags: