Stiri sportive

Daună totală! Dat în judecată pentru o sumă COLOSALĂ!

Decizia FIFA, prin care forul suprem al fotbalului mondial a hotărît ca Rapid să plătească daune financiare de 1,7 milioane euro către Julios Cesar, Daniel Paulista şi Luciano Vella, a stîrnit...
26.02.2014 | 00:07
Dauna totala Dat in judecata pentru o suma COLOSALA

Decizia FIFA, prin care forul suprem al fotbalului mondial a hotărît ca Rapid să plătească daune financiare de 1,7 milioane euro către Julios Cesar, Daniel Paulista şi Luciano Vella, a stîrnit nemulţumirea actualei conduceri din Grant. Vinovaţii pentru daunele imense cerute giuleştenilor sînt, în viziunea oficialilor feroviari, Constantin Zotta şi Constantin Toma, apropiaţii lui George Copos şi care şi-au pus semnăturile la acea dată pe contractele stranierilor.

Informaţiile oferite de FANATIK.RO,c are dezvăluia că George Copos, chiar dacă şi-a asumat în  momentul negocierilor cu Zamfir aceste datorii, nu o să plătească despăgubirile către foştii jucători cărora li s-au reziliat contractele şi au intentat proces la FIFA, prind contur! Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu s-au consultat cu juriştii clubului şi doresc să înainteze în instanţă o acţiune prin care cei responsabili pentru salariile fotbaliştilor în cauză să plătească, “Nu se poate să îi asiguri unui jucător ca Daniel Paulista, venit de la o echipă inferioară Rapidului, suma de 300.000 euro anual. Acum trebuie să îi achităm 750.000, cît a decis FIFA, suma reprezentînd perioada contractuală. Şi cînd ne gîndim că Zotta mai dorea să îi şi prelungească acel contract cu încă un an…”, au dezvăluit oficialii feroviari.

Rapid în insolvenţă, Wallace avea 400.000 euro!

Nemulţumirile faţă de fosta conducere din Grant au apărut după ce acţionarii s-au uitat pe contractul lui Wallace da Silva, fotbalist care nu a jucat pentru Rapid decît sporadic, dar al cărui salariu anual era de 200.000 de euro. Suma totală pe care acesta urma să o mai cîştige  din postura de etern accidentat pentru cei doi ani de contract era cifrată la  400.000 euro, lucru care a generat tot scandalul actual. “Cînd ne-am uitat prin acte, am înnebunit! Erau nişte cifre la salarii de te lua capul! Cum să primească acei jucători salarii imense cînd ei nici măcar nu au evoluat la noi? Suporterii îi ştiu la faţă? Nu!”, au comentat acţionarii pe marginea subiectului.

Vor daune de 750.000 euro!

Neregulile din contractele lui Julio Cesar, Paulista şi Vella a fost semnalate de către Nicolae Manea la investirea acestuia în funcţia de preşedinte al Rapidului. Gloria giuleşteană a avertizat atunci fanii că fosta conducere a acordat salarii lunare de neînţeles pentru valoarea fotbaliştilor din respectivul lor. “S-au adus jucători care nu ştiu dacă au jucat vreun minut pentru Rapid, iar acum trebuie să le plătim sute de mii de euro. Am avut un conflict cu Zotta cînd era preşedinte şi eu director tehnic. L-a adus pe Paulista, de exemplu, care la fel cum a venit, aşa a şi plecat, ca un meteorit. Acum trebuie să îi dăm o grămadă de bani”, declara, la vremea respectivă, Manea. Conform surselor din interiorul Rapidului, oficialului de la FC Braşov i se vor cere daune de 750.000 euro! “Aşteptăm să îi vedem pe Toma şi Zotta cum vor justifica sumele imense cheltuite cu aceşti stranieri, dar cu Paulista în special! Nu avem de gînd să îi lăsăm să scape uşor şi fără să plătească pentru contractele dubioase pe care le-au făcut. Din primele discuţii, vrem să le cerem să-şi asume întreaga sumă cu care trebuie despăgubit Paulista”, au încheiat oficialii giuleşteni. Constantin Zotta, preşedintele grupării FC Braşov, nu a putut fi contactat de către reporterii FANATIK.RO pentru a i se acorda dreptul la replică.

Sezonul care a pornit Apocalipsa în Grant! 

Situaţia actuală din Grant s-a creat după ce în sezonul competiţional 2008/2009, ca urmare a unei colaborări între George Copos şi Fathi Taher. în clubul feroviar s-au investit peste 7 milioane euro prin aducerea de jucători, aceştia fiind plătiţi cu salarii exorbitante pentru plafonul salarial din Liga 1. Ca exemplu, numai pentru Juliano Spadacio şi Urko Pardo, Taher a scos din buzunar trei milioane de euro, salariile anuale ale celor doi atingîng alt milion de euro! Însă după cîteva luni de linişte, în Giuleşti s-a pornit un război între cei doi oameni de afaceri, duel care datează pînă în ziua de astăzi, iar George Copos, din cauza datoriilor imense, a băgat clubul în insolvenţă la finalul lui 2012.

zotta-324

4 meciuri a jucat Daniel Paulista la Rapid

850 de mii de euro a plătit Rapid la vremea respectivă pentru jucătorul care a bifat doar 270 de minute în Liga 1

Tags: