Fotbal intern

Rapid și-a prezentat noul patron! Victor Angelescu: “Daniel Niculae are ușa deschisă oricând “

24.08.2018 | 14:11
Rapid sia prezentat noul patron Victor Angelescu Daniel Niculae are usa deschisa oricand

Rapid și-a prezentat noul patron! Victor Angelescu este omul care a preluat frâiele clubului din Giulești. Omul de afaceri care are numai 34 de ani deține 40 la sută din acțiuni și a promis la prima lui conferință de presă că va aduce echipa înapoi în Liga 1. Implicarea acestuia nu se oprește aici. Angelescu își dorește ca Rapid să reintre în lupta europeană.  Finanțatorul recunoaște că nu s-a arătat inițial prea încântat de proiect, dar atmosfera de la derby-ul cu CSA Steaua l-a convins să bage bani în Rapid.

Daniel Niculae m-a abordat în urmă cu 5-6 luni și mi-a propus să investesc la Rapid. Am refuzat inițial. Am fost la un meci alături de el și de un prieten comun. Era cu 3-4 zile înaintea meciului cu CSA Steaua, de pe Arena Națională. Nu a reușit să mă convingă nici atunci.Am rămas impresionat de ce s-a întâmplat acolo, la derby-ul din Liga a 4-a. Mi-am dat seama că nu există o galerie mai frumoasă în țară și mi-am zis că e un semn. Am fost naiv până atunci.Derby-ul Rapid – CSA Steaua m-a convins! L-am sunat imediat pe Daniel Niculae și am început discuțiile cu Primăria, cu domnul Tudorache. Cred că este un fel de vid de putere în fotbal. Oamenii ezită să intre în fotbal. Se pot face bani aici, dacă te uiți la cluburile din vest, vezi că sunt un model viabil”, a declarat Victor Angelescu la prima lui conferință de presă ca acționar principal al formației

Rapid și-a prezentat noul patron! Galeria rapidista cu steaguri in peluza la meciul de fotbal dintre Academia Rapid Bucuresti si CSA Steaua Bucuresti, contand pentru Liga a patra si desfasurat pe stadionul Giulesti-Valentin Stanescu din Bucuresti, sambata 14 octombrie 2017. © FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Rapid și-a prezentat noul patron! Victor Angelescu are 40 la sută din acțiunile clubului

Rapid și-a prezentat noul patron!

Mai mult de atât, omul de afaceri recunoaște că și-l dorește în continuare lângă el pe Daniel Niculae. Fostul căpitan al Rapidului a abandonat proiectul din cauza unor neînțelegeri și între timp a rupt și relația de prietenie cu Daniel Pancu.

“Din păcate, Nico nu mai este aici în acest moment. Sper să îl convingem să revină. Are ușa deschisă oricând. Nu pot obliga o persoană să vină dacă nu dorește. Funcția de președinte a fost suspendată pentru moment. Am avut multe discuții cu el. Și eu, și Pancu, toată lumea. Am venit la un club foarte mare. Urmează un sezon foarte greu. Va exista presiune, dar anul viitor trebuie să fim în Liga a 2-a, apoi să promovăm în Liga 1 și să atacăm cupele europene”, a declarat Victor Angelescu

Buget de un milion de euro în Liga a-3-a

Victor Angelescu, cel care deţine 40% din acţiunile Academiei Rapid, a pregătit un buget uriaş pentru echipă în tentativa de promovare în Liga a 2-a. Conducătorul giuleştenilor va asigura 1.000.000 de euro pentru noul sezon, conform spuselor lui Ovidiu Burcă şi urmează să ofere mai multe detalii într-o conferinţă de presă programată vineri, 24 august, înaintea partidei Rapid – Progresul Spartac în Liga a 3-a. Burcă, cel care are şi el o parte dintre acţiuni la Rapid, a vorbit la o televiziune de sport despre bugetul uriaş al clubului pentru sezonul următor:  “Bugetul Rapidului este undeva la un milion de euro, dar în aceşti bani intră şi suma pentru care s-a achiziţionat marca (n.r. 406.800 de euro). Salariile jucătorilor sunt confidenţiale, dar pot spune că dacă, pe vremuri, la Rapid, fotbaliştii au avut de suferit din acest punct de vedere, acum lucrurile nu mai stau aşa. Sperăm să nu mai există cazuri în care cei care luptă pentru echipă să fie mângâiaţi pe cap şi să li se ceară înţelegere“, a declarat oficialul echipei din Giuleşti.

Conducătorul lui Rapid  a dat asigurări că cei care vor băga bani în noul proiect vor avea un proiect pe 10 ani astfel încât să fie evitate problemele legate de un nou faliment:

Victor a preluat 40 de sută din acţiuni, dar nu a plătit pentru ele, ci a prezentat un plan de investiţii pentru următorii 10 ani. La fel vor fi cedate şi celelalte acţiuni pe care noi le avem. Nu le vom vinde, ci vor fi preluate de oamenii de afaceri care se angajează să investească o sumă de bani“, a continuat oficialul echipei rapidiste.

Rapid și-a prezentat noul patron! Torte si steaguri rapidiste in tribuna la meciul de fotbal dintre Academia Rapid Bucuresti si CSA Steaua Bucuresti, contand pentru Liga a patra si desfasurat pe stadionul Giulesti-Valentin Stanescu din Bucuresti, sambata 14 octombrie 2017. © FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Rapid și-a prezentat noul patron! Victor Angelescu are 40 la sută din acțiunile clubului

Bani de la investitori, nu de la Primărie

Dan Tudorache şi-a asocitat numele de mai multe ori cu numele cu Academia Rapid, dar Ovidiu Burcă a lămurit şi problema banilor care vin dinspre Primăria Sectorului 1.

3 este eșalonul în care activează Rapid în acest moment