Fotbal intern

Rapid va avea un buget de 1.000.000 de euro în Liga a 3-a. Cât oferă Primăria Sectorului 1

23.08.2018 | 14:02
Rapid va avea un buget de 1000000 de euro in Liga a 3a Cat ofera Primaria Sectorului 1

Victor Angelescu, cel care deţine 40% din acţiunile Academiei Rapid, a pregătit un buget uriaş pentru echipă în tentativa de promovare în Liga a 2-a. Conducătorul giuleştenilor va asigura 1.000.000 de euro pentru noul sezon, conform spuselor lui Ovidiu Burcă şi urmează să ofere mai multe detalii într-o conferinţă de presă programată vineri, 24 august, înaintea partidei Rapid – Progresul Spartac în Liga a 3-a.

Burcă, cel care are şi el o parte dintre acţiuni la Rapid, a vorbit la o televiziune de sport despre bugetul uriaş al clubului pentru sezonul următor:  “Bugetul Rapidului este undeva la un milion de euro, dar în aceşti bani intră şi suma pentru care s-a achiziţionat marca (n.r. 406.800 de euro). Salariile jucătorilor sunt confidenţiale, dar pot spune că dacă, pe vremuri, la Rapid, fotbaliştii au avut de suferit din acest punct de vedere, acum lucrurile nu mai stau aşa. Sperăm să nu mai există cazuri în care cei care luptă pentru echipă să fie mângâiaţi pe cap şi să li se ceară înţelegere“, a declarat oficialul echipei din Giuleşti.

Rapid va avea un buget uriaş în Liga a 3-a după ce a cedat acţiunile pentru un plan pe 10 ani

Conducătorul lui Rapid  a dat asigurări că cei care vor băga bani în noul proiect vor avea un proiect pe 10 ani astfel încât să fie evitate problemele legate de un nou faliment:

Victor (n.r. Angelescu) a preluat 40 de sută din acţiuni, dar nu a plătit pentru ele, ci a prezentat un plan de investiţii pentru următorii 10 ani. La fel vor fi cedate şi celelalte acţiuni pe care noi le avem. Nu le vom vinde, ci vor fi preluate de oamenii de afaceri care se angajează să investească o sumă de bani“, a continuat oficialul echipei rapidiste.

Burcă îşi doreşte ca Primăria Sectorului 1 să se implice în dezvoltarea juniorilor

Dan Tudorache şi-a asocitat numele de mai multe ori cu numele cu Academia Rapid, dar Ovidiu Burcă a lămurit şi problema banilor care vin dinspre Primăria Sectorului 1.

“Până acum, în tot proiectul Rapid, Primăria Sectorului 1 nu a cheltuit niciun euro din bani publici. A fost vorba doar despre susţinerea morală a domnului Tudorache. Dorinţa noastră este să colaborăm cu Primăria la nivel de infrastructură şi la Centrul de Copii şi Juniori”, a afirmat Burcă.

Rapid va avea un buget uriaş pentru transferuri
Ionuţ Voicu într-un duel cu jucătorii de la CSA Steaua

Rapid a reuşit promovarea în Liga a 3-a după un duel până în ultimele etape cu marii rivali de la CSA Steaua în Liga a 4-a. Formaţia giuleşteană nu a stat prea mult pe gânduri şi a adus jucători importanţi care au evoluat în cupele europene sau Liga 1 Betano pentru a forţa promovarea în eşalonul secund fotbalistic. Deivydas Matulevicius, fostul atacant al celor de la Pandurii Tg. Jiu sau FC Botoşani, este cel mai cunoscut nume care a ajuns în această vară la Rapid şi s-a alăturat unor jucători cu multe meciuri în prima ligă precum Vasile Maftei sau Ionuţ Voicu.

Atacantul lituanian a fost adus din Finlanda de la KUPS din postura de jucător liber de contract şi va fi înlocuitorul lui Daniel Niculae în linia ofensivă a echipei.