Fotbal intern

Rapid, victorie plină de emoții la debutul în Liga a 3-a! Giuleștenii s-au impus în prelungiri

25.08.2018 | 22:56
Rapid victorie plina de emotii la debutul in Liga a 3a Giulestenii sau impus in prelungiri
Rapid, victorie plină de emoții la debutul în Liga a 3-a!
ADVERTISEMENT

Rapid, victorie plină de emoții la debutul în Liga a 3-a. Giuleștenii au reușit să învingă greu de tot pe Progresul Spartac, scor 2-1. De remarcat că oaspeții s-au luptat sezonul trecut pentru promovarea în eșalonul secund cu Farul Constanța. Rapidiștii au dominat fără doar și poate prima repriză, dar nu și-au creat mari ocazii de gol.  Ba chiar, Progresul Spartac a fost cea care a deschis scorul în minutul 38 prin Mircea Donca, după un șut superb de la 40 de metri.

Constantin Schumacher nu a mai așteptat și l-a trimis în teren și pe Matulevicius care a reușit să egaleze cu 9 minute înainte de final, după ce a driblat doi adversari. În al doilea minut al prelungirilor, Jorza a adus cele trei puncte în tabăra rapidiștilor cu un șut cu latul de la 10 metri, după o fază realizată de Matulevicius.

ADVERTISEMENT

Rapid, victorie plină de emoții la debutul în Liga a 3-a!

De remarcat că Daniel Niculae a urmărit partida din tribune, după ce la finalul sezonului trecut a anunțat că nu va mai juca pentru giuleșteni. Au fost și vești bune pentru rapidiști înaintea acestei partide. Au putut să folosească în mod oficial denumirea “Rapid” București! Este oficial – echipa lui Constantin Schumacher și-a recăpătat și numele.  Începând chiar din acest moment, giuleștenii pot să folosească fără absolut nicio problemă denumirea de “Rapid” București. Mai mult de atât, decizia Comitetului de Urgență este una definitivă, fără drept de apel, astfel că giuleștenii se vor întoarce la titulatura sub care scris istorie în fotbalul românesc.

De remarcat că în primul meci oficial al sezonului, 3-0 cu Viitorul Domnești în turul II al Cupei României, denumirea giuleștenilor a fost “FC R București”. În prima etapă din Liga a 3-a, Rapid va evolua sâmbătă pe teren propriu cu Progresul Spartac. “În temeiul prevederilor art. 2 alin. 7 coroborate cu dispozițiile art. 2 alin. 4 din ROAF, având în vedere solicitarea nr. 4067 din 03.08.2018 a SC Fotbal Club R București SA și Contractul de cesiune privind transmiterea dreptului asupra mărcii Fotbal Club Rapid nr. 7323 din 24.07.2018, aprobă ca SC Fotbal Club R București SA să participe în competițiile fotbalistice aflate sub auspiciile FRF sub denumirea mărcii Fotbal Club Rapid”  se arată în decizia Comitetului de Urgență al FRF

ADVERTISEMENT

Giuleștenii pot folosi în mod oficial denumirea “Rapid” București!

Și veștile bune continuă pentru rapidiști. Victor Angelescu este omul care a preluat frâiele clubului din Giulești. Omul de afaceri care are numai 34 de ani deține 40 la sută din acțiuni și a promis la prima lui conferință de presă că va aduce echipa înapoi în Liga 1. Implicarea acestuia nu se oprește aici. Angelescu își dorește ca Rapid să reintre în lupta europeană.  Finanțatorul recunoaște că nu s-a arătat inițial prea încântat de proiect, dar  atmosfera de la derby-ul cu CSA Steaua l-a convins să bage bani în Rapid.

Daniel Niculae m-a abordat în urmă cu 5-6 luni și mi-a propus să investesc la Rapid. Am refuzat inițial. Am fost la un meci alături de el și de un prieten comun. Era cu 3-4 zile înaintea meciului cu CSA Steaua, de pe Arena Națională. Nu a reușit să mă convingă nici atunci.Am rămas impresionat de ce s-a întâmplat acolo, la derby-ul din Liga a 4-a. Mi-am dat seama că nu există o galerie mai frumoasă în țară și mi-am zis că e un semn. Am fost naiv până atunci.Derby-ul Rapid – CSA Steaua m-a convins! L-am sunat imediat pe Daniel Niculae și am început discuțiile cu Primăria, cu domnul Tudorache. Cred că este un fel de vid de putere în fotbal. Oamenii ezită să intre în fotbal. Se pot face bani aici, dacă te uiți la cluburile din vest, vezi că sunt un model viabil”, a declarat Victor Angelescu la prima lui conferință de presă ca acționar principal al formației

2 goluri a marcat Rapid la debutul în Liga a 3-a