Fotbal intern

Noi speranţe pentru Rapid! Ei sînt cei trei posibili investitori

UPDATE 15:45 / "Dacă într-adevăr Moldovan renunţă, atunci voi începe negocierile cu altcineva. În momentul de faţă mai sînt trei oameni interesaţi de Rapid, este vorba despre Cătălin...
31.03.2014 | 09:58
Noi sperante pentru Rapid Ei sint cei trei posibili investitori

UPDATE 15:45 “Dacă într-adevăr Moldovan renunţă, atunci voi începe negocierile cu altcineva. În momentul de faţă mai sînt trei oameni interesaţi de Rapid, este vorba despre Cătălin Mişu (n.r. – sponsor al FC Rapid, proprietar al firmei Regata), Marian Iancu (n.r. – fostul finanţator al clubului Poli Timişoara) şi Ovidiu Ene (n.r. – om de afaceri român stabilit în SUA)”, a declarat Adrian Zamfir pentru mediafax.ro.

UPDATE 13:40“Rapid este un club foarte mare. Eu aş veni doar ca investitor discret şi aş face tot ce depinde ca acest club să nu mai ajungă niciodată în situaţia asta. Am mai avut discuţii cu domnul Zamfir, iar dacă ei vor avea interesul să adune cît mai mulţi oameni să susţină financiar Rapidul, sînt convins că voi fi contactat. Dar clubul nu stă în mine, eu aş fi doar unul dintre un grup mai mare. E important ca Viorel Moldovan să se hotărască. El este acum antrenor al echipei. Va fi o companie elveţiană care ar investi la Rapid, nu eu, ca persoană“, a declarat Marian Iancu la DolceSport.

UPDATE 13:30 / “A venit o veste bună de la Tribunal, este bine că planul a fost aprobat. Atmosfera este încărcată… Situaţia rămîne incertă. Legat de restanţe nu sînt treburi pe care le comentez eu. E dificil în momentul de faţă să mai vin eu la echipă, pentru că oamenii alături de care voiam să investesc au făcut un pas în spate. Poate că-şi vor schimba optica. Singur nu pot să-mi asum achiziţionarea clubului. Acum vreau să mă concentrez şi să mă focalizez doar pe meseria de antrenor pentru că e mai bine să fac ceea ce mă pricep. Şanse de promovare sînt, dar totul depinde de aspectul financiar. Încerc să găsesc resursele necesare ca să reuşesc să-i motivez pe băiaţi. Nu ascund faptul că situaţia e destul de încărcată, destul de grea. Nu e uşor să lucrezi cu aceşti băieţi care au tras de ei atît de mult în ultimul timp. Rapidul este un brand şi cine va reuşi să cumpere acest club va face o afacere pe termen lung, dar trebuie o restructurare totală în rîndul administraţiei şi nu numai. Dacă nu obţinem licenţa, vom fi obligaţi să mai rămînem un an în liga a doua”, a declarat Viorel Moldovan la DolceSport.

UPDATE 11.30 / Vestea l-a luat prin suprindere chiar şi pe Marian Iancu, un cunoscut simpatizant al Rapidului. “Ar fi fantastic să fie doar atît. Se poate dilua debitul ăsta de 4 milioane de euro în 3 ani de zile. Am condiţionat revenirea mea în fotbal faţă de schimbarea preşedintelui FRF. S-a schimbat deja. Al doilea era faptul că sînt persona non-grata. Rapid şi Timişoara erau două dintre ţintele mele, dar nu la nivel majoritar. Am vorbit cu domnul Zamfir doar informativ, ce înseamnă Liga 1, ce buget, mai multe aspecte. Dar atunci nu era schimbarea de la FRF, nu putea fi altă discuţie. Acum lucrurile s-au schimbat, e clar. Dar nu vreau să vorbesc acum, nu vreau să mă hazardez. E o sumă foarte mică 4 milioane de euro. E mai bine decît la Dinamo. E prea frumos. De aceea vreau să văd exact despre ce este vorba. În momentul ăsta nu este prioritară partea sportivă, ci organizarea”, a spus Marian Iancu la televiziunea sportro.

UPDATE 10:14 / “Din ce ştiu eu, Viorel Moldovan nu mai este interesat de acţionariatul clubului, însă poate se răzgîndeşte. Mie, într-o discuţie aşa mi-a spus. Dacă-şi schimbă optica, atunci ar fi minunat. Există alţi potenţiali investitori interesaţi, aşteptăm să vedem. Am evitat falimentul, ar fi o nebunie să nu se realizeze promovarea pe teren”, a declarat Lucian Ionescu, directorul de imagine al Rapidului, la sport.ro.

Tribunalul Bucureşti a confirmat planul de organizare al FC Rapid, în cadrul dosarului de insolvenţă, astfel că gruparea giuleşteană îşi poate depune dosarul la FRF în vederea obţinerii licenţei pentru ediţia 2014/2015 a Ligii I.

“În baza articolului 101, alineatul 1, din Legea nr.85 pe 2006, privind procedura insolvenţei, confirmă planul de reorganizare al debitoarei Fotbal Club Rapid – în insolvenţă. Fixează termen pentru continuarea procedurii la data de 26 septembrie”, se arată în soluţia dată de completul de judecată de la Tribunalul Bucureşti.

Părţile din acest dosar pot face recurs în termen de şapte zile de la comunicare. Unul dintre avocaţii celor trei jucători Dănuţ Coman, Ovidiu Burcă, Ionuţ Stancu a declarat că va face recurs la decizia Tribunalului Bucureşti.

După decizia Tribunalului Bucureşti, FC Rapid va putea depune în cursul zilei de astăzi, data limită, documentaţia necesară pentru a obţine licenţa pentru ediţia 2014/2015 a Ligii I. În situaţia în care instanţa ar fi respins planul de reorganizare, FC Rapid ar fi intrat în procedură de faliment şi ar fi fost retrogradată în Liga a IV-a.

Sursa: mediafax.ro

Rămâneţi pe FANATIK.RO pentru detalii.

Tags: