News
notix pixel id

Rareş Bogdan, anunţ despre pensiile speciale: “Am o problemă cu ele! Costă statul român două miliarde de euro pe an”

04.06.2019 | 11:46
Rareş Bogdan, anunţ despre pensiile speciale:
Rareș Bogdan a vorbit despre pensiile speciale *foto: facebook

Rareș Bogdan este unul dintre politicienii români aflat pe un adevărat trend ascendent după alegerile europarlamentare din 26 mai în care PNL s-a clasat pe primul loc iar fostul jurnalist a deschis lista liberalilor. Într-un interviu acordat pentru ziare.com, liberalul a vorbit și despre tăierea pensiilor speciale și câți bani s-ar economisi dacă se va recurge la această metodă.

Liberalul Rareș Bogdan vrea să taie pensiile speciale

Întrebat despre o declarație pe care a dat-o privind tăierea pensiilor speciale ale magistraților, Rareș Bogdan a răspuns:  „Eu mă refer la demnitari, la parlamentari și la personalul adiacent. Nu mă refer la militari, la magistrați. Am o problemă cu pensiile speciale, pentru că încalcă principiul contributivității, dar există peste tot în lumea civilizată domenii în care lucrurile stau diferit. Nu magistrații si militarii sunt problema. Trebuie să vedem care sunt cele 178 de mii de pensii speciale care costă statul român două miliarde de euro pe an”, a spus Rareș Bogdan, pentru sursa citată.

Liberalul a fost întrebat și despre negocierile pe care PNL le poartă cu celelalte partide parlamentare pentru a prelua guvernarea de la PSD: „Negociem, negociem. Am cerut responsabilitate totală din partea PNL în a negocia cu fiecare om. Decât un eșec al moțiunii, mai bine fără moțiune. Trebuie negociat cu toată lumea, pentru că acest guvern nu mai poate rămâne, e o calamitate.”

Rareș Bogdan a vorbit despre pensiile speciale *foto: hepta.ro
Rareș Bogdan a vorbit despre pensiile speciale *foto: hepta.ro

Rareș Bogdan cere negocieri în parlament

Fostul jurnalist și-a continuat apoi ideea: „Trebuie să mergem înainte, chiar dacă pentru asta trebuie să înghițim broaște. 5 milioane de români care au votat PNL, USR-PLUS și PMP, votanții lui Victor Ponta și o bună parte din votanții UDMR așteaptă ca acest guvern să plece și pentru asta trebuie negociat și cu minoritățile, și cu Victor Ponta, și cu Traian Basescu, și cu Kelemen Hunor, si cu bucăți din ALDE trezite la realitate, inclusiv cu independenți, cu oameni responsabili de la PSD”, a mai zis Rareș Bogdan.

Noul europarlamentar este pe cai mari după victoria din 26 mai, motiv pentru care sunt șanse mari să preia președinția filialei din București a liberalilor, după demisia pe care și-a dat-o Cristian Bușoi.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri