News

Rareș Bogdan, „sfat prietenesc” pentru Dacian Cioloș: „Va fi spulberat!” Reacția fostului premier

16.06.2019 | 15:38
Rares Bogdan sfat prietenesc pentru Dacian Ciolos Va fi spulberat Reactia fostului premier

Europarlamentarul PNL , Rareș Bogdan, a vorbit despre potențiala luptă la alegerile prezidențiale dintre Klaus Iohannis și candidații USR Plus. Noua „vedetă” a liberalilor după victoria din alegerile europarlamentare și-a permis chiar să îi dea un sfat prietenesc lui Dacian Cioloș, pe care l-a avizat că nu ar trebui să intre în commpetiția electorală împotriva președintelui.

Rareș Bogdan, sfaturi pentru Dacian Cioloș

Fostul jurnalist a spus la România Tv faptul că cel mai probabil candidat al USR Plus va fi Dacian Cioloș și nu crede în varianta unui scandal între cei doi: „Nu cred că Dacian Cioloş s-a certat cu Dan Barna, pot exista diferenţe de opinie. Cu siguranţă ei vor face un sondaj pentru a vedea cum stau, dar, cu tot respectul, cu toată aprecierea, cred că experienţa politică a dlui Cioloş este mult mai mare (…) Nu încape îndoială că între cei doi, astăzi cel puţin, Dacian Cioloş este mai bine cotat ca notorietate şi încredere. Sigur, mai e mult până departe, mai pot fi schimbări până în septembrie”.

Însă în ceea ce privește o posibilă candidatură a lui Cioloș contra lui Klaus Iohannis, fostul jurnalist este sigur: „Dacian Cioloş va fi spulberat de Klaus Iohannis. În faţa lui Klaus Iohannis nu va lua nici 25% şi îl sfătuiesc prieteneşte să nu intre în această luptă pentru că se face de râs şi o să aibă probleme în propria formaţiune”, a mai spus liberalul.

Rareș Bogdan îi dă un „sfat” lui Dacian Cioloș *foto: facebook
Rareș Bogdan îi dă un „sfat” lui Dacian Cioloș *foto: facebook

Dacian Cioloș, reacție cu privire la o posibilă candidatură

Un sondaj recent a arătat faptul că Dacian Cioloș este mare favorit într-o confruntare în interiorul Alianței 2020 în fața lui Dan Barna, pentru postura de candidat la alegerile prezidențiale. Cu toate acestea, Cioloș a ținut să își liniștească simpatizanții duminică, printr-o postare scrisă pe facebook chiar de la munte, unde se află alături de soția lui, Valerie:

„Suntem hotărâți să găsim cea mai bună formulă pentru asta și nu ne vom ridica de la masa negocierilor până când nu ajungem la o înțelegere care să ne facă mai eficienți decât am fi separat, pentru că România trebuie guvernată bine după alegeri. Nicio încercare de dezbinare nu ne va descuraja. Nu o să cădem în capcana în care au căzut alții în trecut”, a scris Cioloș, cu privire la viitorul Alianței și la tensiunea vehiculată între el și Dan Barna.