Fotbal intern

“Rasismul anului” în Liga 1: “Dacă le aduc un cimpanzeu, îl bagă în teren!”

Că a vrut sau nu să-i iasă aşa, Basarab Panduru a comis-o. Subiectul era Gaz Metan Mediaş şi disperarea acestora în a aduce jucători din toate părţile globului. Analistul TV al celor de la...
17.10.2017 | 13:23
Rasismul anului in Liga 1 Daca le aduc un cimpanzeu il baga in teren

Că a vrut sau nu să-i iasă aşa, Basarab Panduru a comis-o. Subiectul era Gaz Metan Mediaş şi disperarea acestora în a aduce jucători din toate părţile globului. Analistul TV al celor de la telekomsport a vorbit despre Nasser Chamed, mijlocaşul dreapta din Insulele Comore proaspăt transferat de echipa din Mediaş, care se află într-o formă deosebit de slabă.

“La Gaz Metan Mediaş văd că e o mare disperare. Ar aduce pe oricine. Am văzut un jucător din Insulele Comore? M-am mirat. Nu e uşor să aduci jucători din Insulele Comore. (n.r. arhipelag pe coasta de est a Africii, între Madagascar şi Mozambic. La cât sunt de disperaţi, dacă mă duc la Zoo, aduc un cimpanzeu, îi pun ghete şi-i rog să îl ţină două săptămâni acolo, o fac. Îl transferă, doar, doar iese ceva”, a spus Panduru.  Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Rasism în Liga 1, Craiova numărul 1

Remarca pe care a avut-o Panduru a fost una care a amintit de “declaraţia rasistă a secolului în Liga 1”. Aceasta i-a aparţinut lui Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, care spunea despre fotbalistul ivorian Mariko Daouda: “Dacă îi-l arăt lu’ fi-mea, se spere! Îi zic, uite tată, maimuţa! Uite, tati, vorbeşte!”. Ulterior, primarul de la vremea respectivă a Craiovei şi-a cerut scuze şi l-a invitat pe Daouda cu soţia, la cină, la el acasă.

Daouda a fost urmărit de probleme rasiste şi când s-a transferat de la Craiova la Dinamo. La un antrenament, suporterii, nervoşi pe evoluţia echipei, au venit peste echipă la cantonamentul de la Săftica. Primul lucru pe care l-au făcut a fost să arunce o banană în direcţia fundaşului din Coasta de Fildeş, iar acesta a părăsit echipa din Ştefan cel Mare în următoarea perioadă de transferuri.