Pariuri sportive

Rasismul l-a provocat! Mayweather aduce boxul în baschet!

Floyd Mayweather a ajuns în ultimii ani cel mai bine plătit sportiv din lume. Cu un stil extravagant şi un discurs mereu ales pentru a-i spori popularitate, boxerul vrea să capitalizeze cît mai...
30.04.2014 | 12:59
Rasismul la provocat Mayweather aduce boxul in baschet

Floyd Mayweather a ajuns în ultimii ani cel mai bine plătit sportiv din lume. Cu un stil extravagant şi un discurs mereu ales pentru a-i spori popularitate, boxerul vrea să capitalizeze cît mai eficient faima de care se bucură, tocmai de aceea s-a pregătit de cea mai importantă investiţie din viaţa sa. Pugilistul de 37 de ani şi-a manifestat public dorinţa de a cumpăra o parte din acţiunile echipei de baschet Los Angeles Clippers, una dintre cele mai importante din NBA, iar pentru asta este dispus să investească peste 100 de milioane de dolari.

Scandalul care se desfăşoară în aceste zile în jurul lui Donald Sterling, patronul celor de la Clippers, poate avea un beneficiar surprinzător. Omul de afaceri de 80 de ani a fost suspendat pe viaţă de Asociaţia Nord-Americană de Baschet şi amendat cu 2,5 milioane de dolari după ce o înregistrare a unei conversaţii purtate de Sterling a dezvăluit mai multe comentarii rasiste pe care acesta le-a făcut despre Magic Johnson, legenda baschetului din State.

Nu vrea un procent mic

Mayweather a făcut anunţul cu doar cîteva zile înainte de meciul pe care americanul îl va disputa duminică dimineaţa cu argentinianul Marcos Maidana. „Nu pot să vin şi să spun că Mayweather va cumpăra doar 3 sau 4 la sută din acţiuni. Trebuie să cumpăr un procent consistent. Dar vrem noi să cumpărăm Clippers? Da, vrem! Sîntem foarte, foarte interesant să cumpărăm Clippers”, a spus pugilistul de culoare. Se pare că acesta a coagulat deja în jurul său un grup de afacerişti care ar fi dispus să investească alături de sportiv peste 100 de milioane de dolari. Conform estimărilor, valoarea totală a francizei Clippers, echipă ce a ocupat locul 3 în Conferinţa de Est în acest an în sezonul regulat ar fi de 580 de milioane de dolari, deşi specialiştii spun că în cazul unei tranzacţii aceasta ar creşte consistent. Mayweather se află acum la a treia luptă din cadrul unui contract de şapte meciuri pe care îl are cu Showtime şi care îi garantează 250 de milioane de dolari!

Se „bate” şi aici cu De la Hoya

Interesant este că Mayweather nu este singurul om din lumea boxului care îşi doreşte să ajungă printre acţionarii celor de la LA Clippers. Şi Oscar de la Hoya, fost boxer şi actual promoter, a afirmat recent că ar vrea să cumpere o parte din acţiunile echipei de baschet vizată de rivalul său. „Băiatul de Aur”, cel care s-a şi luptat în ring cu Mayweather, în faţa căruia a pierdut în 2007 o decizie împărţită a arbitrilor, este născut în Los Angeles şi derulează afaceri de sute de milioane de dolari în lumea boxului, comapnia sa, Golden Boy Promotions, fiind cea mai importantă în managmentul mondial al boxului.

Vezi VIDEO cu declaratiile boxer-ului american:

Loading the player…

sursa video: dailymail.co.uk