News

Răsturnare de situație în cazul Caracal. Varianta procurorilor despre intervenție. Ce s-a întâmplat la casa criminalului: “Un corp, găsit carbonizat”

27.07.2019 | 15:17
Răsturnare de situație în cazul Caracal. Varianta procurorilor despre intervenție. Ce s-a întâmplat la casa criminalului:
Asociația ”Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor” a venit cu o nouă cronologie a evenimentelor din ultimele 3 zile. Sursa foto: national.ro

Asociația ”Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor” a ținut să lămurească situația după ce s-a spus că polițiștii nu au avut voie să intre în locuința suspectului deși aveau mandat de percheziție încă de la ora 3:00. Polițiștii au stat la poarta criminalului până la ora 6:00 timp în care adolescenta de 15 ani a fost ucisă de Gheorghe Dincă.

Procurorii vin cu o altă variantă a desfășurării evenimentelor din ultimele 3 zile

Asociația procurorilor a scris pe pagina de Facebook că informațiile care s-au aflat în spațiul public în ultimele 24 de ore nu sunt în totalitate adevărate. În plus, procurorii spun că nu caută vinovați, însă au obligația de a lămuri care au fost evenimentele din zilele de 24 și 25 iulie. Ei mai declară că polițiștii nu au intervenit vineri dimineața pentru că erau foarte puțini, nu pentru că un procuror le-a interzis acest lucru.

„În ultimele 24 de ore au existat multe informații în spațiul public, contradictorii sau inexacte, fie că au venit de la persoane private sau de la reprezentanții autorităților. Nu dorim pe această cale să ne scuzăm pentru faptul că autoritățile statului, în acest caz, nu au reușit să salveze viața a două tinere, nici să arătăm vinovați sau probleme juridice de interpretare a textelor legale în vigoare. Între obligația de rezervă și datoria noastră față de beneficiarul sistemului de justiție, cetățeanul, am ales să prezentăm cronologia zilelor de 24-25 iulie 2019, astfel cum a fost ea constatată de colegii procurori, fiecare dintre dumneavoastră putând să analizeze și să tragă concluziile pe care le consideră corecte: 

Miercuri, 24.07.2019- ziua în care victima a dispărut

Joi, dimineața, 25.07.2019- părinții victimei anunță poliția cu privire la dispariție

Joi, ora 11,00- victima apelează Serviciul de Urgență 112 de mai multe ori

Joi, ora 15,30- Dosarul penal pentru lipsire de libertate este înregistrat de poliție la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal

Joi, în jurul orei 16,00 – procurorul emite ordonanța provizorie de interceptare si localizare pentru doua numere de telefon ce au rezultat din informații

Joi, ora 19,15- este primită informația că victima ar putea fi in 3 locații dintr-o comună

Joi, ora 19,50- sunt emise mandate de percheziție pentru cele 3 locații

Joi, ora 19,58- se intră cu mandatele de percheziție în cele 3 locații

Joi, ora 19,58- 21,00- se efectuează cele 3 percheziții fără a fi identificată victima sau alte probe

Joi, ora 21.00-vineri 02,00- se vizionează imagini ale unor camere de supraveghere private aflate pe un presupus traseu al unui presupus făptuitor deoarece exista o informație despre un autoturism implicat într-o altă speța asemănătoare

Vineri, ora 02,00- se identifică proprietarul autoturismului

Vineri , ora 02,00- sunt trimise echipaje de poliție în zona de domiciliu a proprietarului, unde se constata ca nu exista nicio activitate

Vineri, ora 02,20- sunt solicitate mandate de percheziție pentru locația suspectă si alte 2 posibile locuri

Vineri, ora 03,05- sunt luate mandatele de percheziție de la instanță

Vineri , ora 03,15- Politia anunță că nu mai are oameni disponibili la sediu

Vineri, ora 05,30- se constituie echipa de polițiști

Vineri, ora 06,00- se intră în locurile pentru care au fost luate mandatele de percheziție, inclusiv în locuința suspectului.”, au scris cei din Asociația procurorilor.

Așadar, de aici rezultă că poliția din Caracal nu a avut suficienți oameni disponibil la sediu și abia spre dimineață, la ora 5:30 s-a constituit echipa care a descins în casa criminalului din Caracal. În plus, procurorii mai spun că nu există date conform vecinii ar fi auzit țipete și au sunat la 112.

Procurorii dezimt și afirmația conform căreia adolescenta de 15 ani ar fi spus la telefon că este sechestrată într-un service auto. „Victima nu a dat informații la 112 despre vreun service, ci doar a spus ca vede un copac, un gard roșu, un brad, câinii si un autoturism.”, au precizat membrii Asociației procurorilor, pe contul de Facebook.

Asta e casa în care și-a pierdut viața adolescenta de 15 ani. Sursa foto: cancan.ro

Procurorul nu le-a interzis polițiștilor să intervină

„La prima suspiciune cu privire la locul unde s-ar putea afla victima echipajele de poliție au fost trimise să facă investigațiile necesare iar procurorii au dat indicații ca la cel mai mic semn de activitate să intre. Niciun procuror nu a interzis polițiștilor să intre în locație, aceștia comunicând că nicio activitate nu se auzea și nu se observa în interiorul curții sau al casei.”, a scris AMASP.

De asemenea, membrii acestei asociații au ținut să mai precizeze că localizarea făcută de STS nu a folosit tehnica SRI fiind „indisponibilă anchetelor penale după decizia CCR. Ulterior acestor activități, s-a stabilit că joi, în jurul orei 13,00 vecinii au observat si au putut simți miros de fum, dar au crezut ca e de la treburi casnice iar cu ocazia percheziției un corp a fost găsit carbonizat.”, potrivit ASOCIAȚIEI „MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA STATUTULUI PROCURORILOR”

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri