Editoriale

Răţoiul cu 30.000 pe lună

Alex Chipciu e agresiv indiferent de felul în care joacă. Dacă nu-i iese nimic, vine la interviurile de după partidă şi scoate în evidenţă zecile de ocazii pe care colegii – ceilalţi, nu...
21.05.2015 | 10:37
Ratoiul cu 30000 pe luna

Alex Chipciu e agresiv indiferent de felul în care joacă. Dacă nu-i iese nimic, vine la interviurile de după partidă şi scoate în evidenţă zecile de ocazii pe care colegii – ceilalţi, nu el! – le-au ratat, dar Steaua nu a reuşit să cîştige. Nimic despre impotenţa sa. Nimic despre chinurile sale de pe gazon. Nici un diftong despre driblingurile inexistente sau despre pasele sale la adversar. Dacă se întîmplă însă, o dată la trei-patru săptămîni, să facă un meci bun, cum a fost cel din finala Cupei Ligii, atunci să te ţii. Devine cel mai penetrant vîrf, cel mai agresiv jucător al Stelei, cea mai periculoasă armă a echipei sale. Verbal. Se dezlănţuie la declaraţii. Se face singur „răţoi care nu se bucură că a dat un gol şi o pasă de gol”, asta, probabil, pentru că alţii îl consideră un figurant. Linia de demarcaţie e foarte sensibilă. Unii ar vedea-o chiar subţire.

„Îi rog pe Ilie Dumitrescu şi pe Gabi Balint să spună ce înseamnă un sezon slab pentru mine”, a fost mănuşa aruncată de stelist în direcţia studioului de la Digi, unde cel mai atacat se simţea moderatorul şi nu Ilie. Poate pentru că pe el nu îl amintise… În fine, Ilie, elegant, aşa cum îl ştim, i-a explicat tupeistului cu numărul 7 că el vede altfel prestaţia unui lider cum crede că e Chipciu, dar a şi menţionat că se bucură pentru jocul făcut de impricinat cu Pandurii. Balint nu a mai apucat să-i numere assisturile şi golurile în direct, pentru că live-ul de pe teren are durată de viaţă limitată. Cu siguranţă, cu proxima ocazie, la prima emisiune pe care „Găboajă” o va bifa şi unde va veni extrem de documentat. Pînă atunci Chipciu va rămîne uşor… nesatisfăcut.

La fel de nemulţumit cum este de faptul că toată lumea vorbeşte despre salariul său de nabab într-un fotbal de săraci. 30.000 de euro pe lună! 360.000 de euro în acest sezon, asta fără să mai punem la socoteală eventualele prime pe care, totuşi, nu ai siguranţa că Becali le mai achită. Dacă merită omul banii ăştia, ce să-i mai spui? Să fie primiţi!

Pe cifre, a marcat 6 goluri în toate competiţiile, asta însemnînd, la un calcul foarte simplu, 60.000 de euro per reuşită! Excelentă afacere pentru Becali, nu, Alex? Vestea bună pentru patron este că Alex mai are 3 meciuri de bifat şi ar putea să-şi îmbunătăţească performanţele. Vestea proastă este că la modul în care joacă bine din An în Paşte, Becali nu mai scapă de el pînă se lasă de fotbal…

E bun şi tupeul ăsta. E chiar una dintre condiţiile performanţei. Dar e dăunător pentru tine, dar şi pentru cei din jur cînd eşti mai mult tupeist decît fotbalist. Acesta este cazul lui Chipciu, varianta primăvara 2015. Repriza a doua a finalei Cupei Ligii a fost excepţia.