Fotbal intern

Raul Rusescu, motivul rupturii dintre Meme, Dică şi Gigi Becali! Îşi reziliază contractul la iarnă?

17.09.2018 | 17:07
Raul Rusescu motivul rupturii dintre Meme Dica si Gigi Becali Isi reziliaza contractul la iarna

Fostul patron FCSB a lansat un atac neaşteptat la Mihai Stoica şi la antrenorul echipei. De unde a plecat ruptura dintre Meme şi Dică, pe de o parte, şi Gigi Becali, pe de alta?

FANATIK.RO a aflat că motivul răcirii relaţiilor între cei trei, dar mai ales între Meme şi Gigi Becali, poartă numele Raul Rusescu. Un subiect care a părut iniţial mărunt a săpat adânc în legătură celor care decid la FCSB, fără a provoca, totuşi, până acum, o separare definitivă.

Rusescu e cel mai bun la antrenament, dar a devenit mărul discordiei din vestiar!

FANATIK.RO a scris înaintea meciului cu CFR Cluj despre faptul că Gigi Becali consideră că Raul Rusescu nu poate juca în acelaşi timp cu Harlem Gnohere şi, cum Bizonul este titular indiscutabil, fostul atacant al Sevillei este obligat să facă tuşa. Mesajul acestuia a fost clar: „O să vorbesc cu Dică și o să-i spun că Rusescu nu are ce căuta acolo, în spatele lui Gnohere. Rusescu trebuie să joace doar atacant central. El nu face faza defensivă, nu se retrage, nu vine să se apere. Rămâne gaură mare acolo și cei de la Botoșani ne-au taxat imediat”.

Raul Rusescu cu mingea la picior
Raul Rusescu, in meciul de fotbal dintre FC Viitorul si FCSB, cu mingea la picior

Ca să fie sigur că mesajul său este clar înţeles de subalterni, Gigi Becali a purtat o discuţie în acest sens şi cu Meme Stoica şi cu Nicolae Dică. Deşi argumentele celor doi în favoarea lui Raul Rusescu erau pur sportive, bazate pe realizările şi forma de la antrenamente, Becali nici nu a vrut să ia în calcul ce au avut de spus cei doi, conform informaţiilor FANATIK.RO. Meme şi Dică insistau pe importanţa utilizării lui Rusescu, un jucător cu experienţă şi care arătase o creştere importantă în ultima perioadă, inclusiv fizic.

Becali a mutat primul: i-a ameninţat în direct că îi dă afară!

Dialogul dintre părţi pe tema Rusescu nu a fost dintre cele mai calme, iar egalul dintre CFR Cluj şi FCSB i-a oferit prilejul ideal lui Gigi Becali pentru a-şi admonesta oamenii. După partida din Gruia, Becali a lăsat de înţeles că va trece peste analiza lui Meme Stoica în privinţa echipei şi a afirmat că ia în calcul despărţirea atât de directorul sportiv, cât şi de antrenorul Nicolae Dică! Practic, Becali pregăteşte o adevărat revoluţie la FCSB! Iar totul a plecat de la neînţelegerile în legătură cu Rusescu, adăugate la nemulţumirile anterioare ale lui Becali după eliminarea din Europa.

După 13 etape, o să constat eu! Şi fără MM. După 13 etape, o să vedeţi că o să constat eu! O să mă interesez. Dar discutăm după 13 etape, o să vedeţi ce se va întâmpla la FCSB. Dar până atunci, hai să-l lăsăm în pace…

Vă dau cuvântul meu de onoare că nu-l dau afară până atunci. Are vină şi el şi toţi… Şi el, şi MM, şi toţi au vină. Eu am pus acolo nişte păstori să pască. Şi dacă nu aleargă echipa şi nu e bine pregătită şi dă numai pase la adversar, atunci e de vină de la cap, cu MM, cu Dică, toată lumea. E posibil ca după 13 etape să fie schimbată toată lumea, o să vedem. Dar să-l lăsăm până atunci. Dacă echipa joacă tot aşa după etapa a XIII-a, nu o să mai rămână“, a fost discursul furios al finanţatorului.

Îşi reziliază Rusescu contractul la iarnă? Gigi nu l-a văzut din start cu ochi buni!

FANATIK.RO a aflat că atacantul FCSB ia în calcul şi despărţirea de clubul roş-albastru în această iarnă, daca situaţia sa va rămâne aceeaşi. Astfel, dacă va fi ţinut în continuare rezervă de Dică la ordinele lui Becali, pentru a nu juca în acelaşi timp cu Gnohere, Rusescu e dispus să plece chiar din următoarea perioadă de mercato!

Interesant este că Rusescu nu a fost deloc pe gustul lui Gigi Becali, acesta desconsiderând capacitatea lui de a mai juca la un nivel înalt încă înainte de a debuta pentru FCSB: “Şi ce dacă Rusescu e ciorbă reîncălzită? Eu am vrut să-l reîncălzesc pe Lucian, dar nu a vrut Meme să dea drumul la aragaz! Acum, el vrea să reîncălzească ciorba cu Rusescu! Eu fac ca Meme, de ce? Pentru că zic că se pricepe mai bine ca mine la fotbal în anumite momente. Sunt unele lucruri la care stăpânul se pricepe mai bine ca cel mai mare specialist”, afirma Becali.

Raul Rusescu în meciul cu Rapid Viena
Raul Rusescu în meciul cu Rapid Viena, în care a fost aproape să marcheze

Becali a fost reticent în privinţa fostului golgheter FCSB, mai ales că acesta i-a cerut un salariu uriaş pentru România: “Rusescu face nazuri. El vrea 30.000 de euro pe lună. Eu i-am oferit 20.000. Îl iau băbăciune să îi dau atâţia bani? Păi eu l-am dat armăsar şi acum vrea asemenea salariu, după atâţia ani?”, dezvăluia fostul patron FCSB, care a acceptat până la urmă să îi dea 25.000 de euro pe lună, cu o mărire la 30.000 de euro pe lună, dacă echipa ajungea în grupele Europa League.

Chiar şi aşa, Gigi tot nu a avut încredere în jucător: “Eu am mers pe mâna lui Meme Stoica la Rusescu. Sunt unele lucruri pe care eu nu le cunosc. Eu nu ştiu dacă un fotbalist mai poate să joace bine dacă nu a mai avut meciuri în picioare. Mi-a zis Meme că el crede în Rusescu, că se pregăteşte bine. Eu credeam în Rusescu, dar nu ştiam dacă mai poate aşa. Am mers pe mâna lui. Nu am nicio problemă dacă Rusescu nu o să mai poată, nu mă deranjează să îi dau banii ăştia pentru că eu am luat sume frumoase pe el. Meme are foarte mare încredere în Rusescu”, a afirmat Becali.

Raul Rusescu şi-ar putea rezilia contractul cu FCSB
Raul Rusescu şi-ar putea rezilia contractul cu FCSB, nemulţumit că este rezerva lui Harlem Gnohere

Spre deosebire de fostul patron FCSB, directorul sportiv a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Raul. După ce Rusescu a semnat, Meme Stoica a făcut comparaţia anului între atacant şi o delicatesă culinară: “La Rusescu nu este vorba de ciorbă reîncălzită pentru că pentru mine Rusescu a fost caviar, iar caviarul se păstrează la rece şi n-am auzit pe nimeni să-l reîncălzească. Din păcate pentru el, a făcut nişte alegeri cel puţin nefericite. Mă uitam la antrenament şi, la un moment dat, l-am confundat pe Rusescu cu un junior. Nu pare că ar fi trecut anii peste el. Fizic stă bine. Am încredere foarte mare în Rusescu, mai ales după ce se va pune la punct cu pregătirea”, susţinea Mihai Stoica despre atacantul cu care lucrase şi la Unirea Urziceni.