Premier League

Război la Manchester. City și United se bat pentru un jucător de la Lyon

09.02.2019 | 10:01
Razboi la Manchester City si United se bat pentru un jucator de la Lyon

Se pune de un război la Manchester între cele două cluburi de top. Evident, un război purtat strict în termeni sportivi. City și United se bat pentru un jucător de la Olympique Lyon, dar există și pericoul să se întâmple ca în proverbul când doi se ceartă al treilea câștigă, pentru că și Juventus îl monitorizează îndeaproape pe cel în cauză.

Cel în cauză este un puternic mijlocaș, care poate juca atât la închidere, cât și ofensiv. Numele lui este Tanguy Ndombele și are 22 de ani. Până în urmă cu doi ani era doar un jucător din Ligue 1, campionatul primei divizii franceze, care îmbrăca tricoul echipei Amiens, formație fără alt obiectiv de când a ajuns în elita din Hexagon decât de a supraviețui an de an la acest nivel.

City și United se bat pentru un mijlocaș polivalent și foarte puternic fizic

Lyon, care este un club recunoscut pentru formarea de jucători de mare calitate (Benzema sau Lacazette sunt doar două exemple în acest sens), are și scouteri excelenți, special plătiți pentru a depista la echipele mici jucători cu poternțial, capabili să poată face pasul spre marea performanță și așa s-a întâmplat și cu Ndombele.

Manchester City și Manchester United se bat pentru același jucător. Francezul este monitorizat cu atenție și de Juventus
Manchester City și Manchester United se bat pentru același jucător. Francezul este monitorizat cu atenție și de Juventus

A fost mai întâi împrumutat de la Amiens, pentru ca să se poată vedea cu exactitate dacă investiția merită și după ce jucătorul a arătat ce calități are s-a trecut imediat la achiziționarea lui definitivă. Manchester Cityl-ar fi vrut încă din vara lui 2018, dar nu a insistat, iar acum vecinii de la United au identificat în Ndombele mijlocașul de care ar avea nevoie.

Juventus îl vrea în locul lui Sami Khedira

Problema este că și Juventus a intrat serios pe fir, Ndombele fiind văzut drept un perfect înlocuitor pentru germanul Sami Khedira, care aproape sigur va pleca de la Torino la finalul acestui sezon. O afacere de urmărit, din care din nou câștigător va fi Lyon, club care știe foarte bine să vândă, pe sume importante, ultimul exemplu fiind Alexandre Lacazette la Arsenal pe 60 de milioane de euro.