Video

RĂZBOI MONDIAL? Rusia intervine! Teroare continuă în Ucraina! Numărul morţilor creşte!

UPDATE, 3 mai, ora 10:14. Armata ucraineană îşi continuă operaţiunea antiteroristă contra separatiştilor din Slaviansk şi Kramatorsk, oraşe din estul ţării, a anunţat sâmbătă ministrul...
03.05.2014 | 10:00
RAZBOI MONDIAL  Rusia intervine Teroare continua in Ucraina Numarul mortilor creste

UPDATE, 3 mai, ora 10:14. Armata ucraineană îşi continuă operaţiunea antiteroristă contra separatiştilor din Slaviansk şi Kramatorsk, oraşe din estul ţării, a anunţat sâmbătă ministrul de interne de la Kiev, Arsen Avakov, citat de romaniatv.net.

“Faza activă a operaţiunii a continuat în zori, nu ne vom opri”, a afirmat ministrul de interne de la Kiev, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

“În cursul nopţii, forţele care iau parte la operaţiunea antiteroristă la Kramatorsk au preluat controlul asupra turnului de televiziune, care anterior se afla sub controlul teroriştilor”, a explicat el, precizând că misiunea este efectuată de soldaţi din Garda naţională şi ai armatei. Ministrul nu a menţionat nimic în legătură cu eventuale victime.

Pe de altă parte, nivelul de ameninţare extremistă a crescut în opt regiuni din sud-estul Ucrainei. Anunţul a fost făcut de către Dmitri Timciuk, şeful Centrului ucrainean de cercetări militar-politice şi reprezentant al grupului “Info Resist”. Jurnalistul a întocmit şi o hartă cu zonele de risc.

Cea mai gravă situaţie este în Doneţk şi Lugansk, unde separatiştii continuă să preia, cu forţa, clădirile administrative. Aici mai sunt organizate marşuri pro-ruse, sunt atacaţi susţinătorii autorităţilor de la Kiev şi există o ameninţare a unei intervenţii militare directe a Moscovei.

Riscul producerii unor acţiuni extremiste în aceste regiuni a fost evaluat la gradul 9, pe o scară de la 0 la 10. Pe locul doi se află regiunea Harkov, cu 6 puncte, urmată, în ordine, de Odesa, Zaporojie, Nikolaev, Herson şi Dnepropetrovsk.

–––––––––––––––––––––––––––––-

UPDATE: Situaţia este tragică în Ucraina. Cel puţin 38 de persoane au murit la Odesa, în sudul Ucrainei, într-un incendiu în clădirea Casei Sindicatelor. Incidentul a avut loc în timpul unor confruntări violente între separatiştii proruşi şi susţinătorii autorităţilor de la Kiev. De asemenea, alte patru persoane au decedat la un marş pro-ucrainean al galeriilor lui Cernomoreţ şi Metalist. Fanii celor două formaţii au organizat un marş comun, ce avea ca miză susţinerea unităţii teritoriale a ţării. Din nefericire, în acelaşi moment, la Odesa avea loc şi un miting al manifestanţilor pro-ruşi. Cele două grupuri s-au luat la bătaie, iar, pînă la această oră, patru persoane au decedat, iar alte 60 au fost rănite.

Vezi VIDEO:

http://youtu.be/zHiiKXwGdQ8

…………………………………

UPDATE: Cel puţin 38 de oameni au murit la Odesa, în sudul Ucrainei, într-un incendiu în clădirea Casei Sindicatelor. Cauza incendiului nu a fost confirmată oficial. Incidentul a avut loc în timpul unor confruntări violente între separatiştii proruşi şi susţinătorii autorităţilor de la Kiev.

Poliţia locală a anunţat că 38 de persoane au murit la Odesa, în urma unui incendiu izbucnit la Casa Sindicatelor din portul aflat la Marea Neagră, în sudul Ucrainei. Autorităţile locale nu au oferit deocamdată o cauză oficială a incidentului izbucnit în timpul unor confruntări violente între separatiştii proruşi şi activiştii ucraineni care susţin autorităţile de la Kiev.

Postul public de televiziune Russia Today susţine că în incendiu au murit demonstranţi anti-Kiev, incendiul fiind provocat de activiştii ucraineni.

Cel puţin trei persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite în confruntările izbucnite în Odesa între grupuri proruse şi proeuropene, anunţă poliţia locală, citată de AFP. “Trei persoane au murit, iar 15 au fost rănite”, a declarat un oficial din cadrul poliţiei.

Bilanţul precedent era de un mort şi nouă răniţi. Violenţe au izbucnit vineri, în oraşul ucrainean Odesa, între militanţi proruşi şi grupuri de susţinători ai Administraţiei proeuropene de la Kiev.

Sute de militanţi proruşi purtând căşti de protecţie şi având bâte au atacat un grup de aproximativ 1.500 de manifestanţi proeuropeni, în centrul oraşului Odesa.

Forţele de ordine au încercat fără rezultat să ţină la distanţă cele două grupuri.

Rusia a solicitat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU şi a denunţat, vineri, lansarea unei operaţiuni militare împotriva insurgenţilor proruşi din oraşul Slaviansk, apreciind că această decizie duce Ucraina spre “catastrofă”, anunţă realitatea.net. Doi militari ucraineni au fost ucişi vineri, în timp ce două elicoptere MI-24 au fost doborâte cu lansatoare de rachete portabile în apropiere de Slaviansk, bastionul insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei, a anunţat Ministerul Apărării, de la Kiev, care a mai raportat desfiinţarea unor puncte de control ale separatiştilor.

UPDATE: Preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a cerut Rusiei să înceteze “isteria şi ameninţările”, precizând că operaţiunea de la Slaviansk s-a soldat cu doi morţi de partea serviciilor de securitate şi mai mulţi de partea insurgenţilor proruşi.

“Ofensiva militară de la Slaviansk s-a soldat cu numeroşi morţi şi răniţi de partea rebelilor şi cu doi morţi de partea armatei”, a spus Turcinov, citat de AFP.

“Rusia trebuie să înceteze isteria, ameninţările şi actele de intimidare la adresa Ucrainei”, a subliniat liderul proeuropean de la Kiev.

UPDATE: Rusia a solicitat, vineri, convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, denunţând “escaladarea gravă” a situaţiei în estul Ucrainei, informează AFP.

Moscova a motivat convocarea reuniunii prin “escaladarea gravă a violenţelor în estul Ucrainei”.

Reuniunea va avea loc vineri şi va fi publică.

Serviciile de securitate ucrainene au lansat vineri dimineaţă o vastă operaţiune militară împotriva grupurilor insurgente proruse din Slaviansk. Cel puţin doi militari ucraineni au murit în confruntări, Rusia condamnând în termeni duri operaţiunea.

UPDATE: ELICOPTERE DOBOR TE. Doi militari ucraineni au fost ucişi vineri, în timp ce două elicoptere MI-24 au fost doborâte cu lansatoare de rachete portabile în apropiere de Slaviansk, bastionul insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei, a anunţat Ministerul Apărării, citat de AFP.

“Aparatele au fost doborâte de persoane necunoscute, care au folosit lansatoare de rachete portabile. Doi militari ucraineni au fost ucişi şi mai mulţi au fost răniţi în aceste tiruri”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Primul bilanţ oficial al Ministerului de Interne a anunţat doborârea unui elicopter şi uciderea unui pilot.

“Un pilot a murit şi sunt şi răniţi”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul ucrainean de Interne Arsen Avakov, care susţine că se află la faţa locului cu ministrul Apărării. “Faza activă” a operaţiunii a fost lansată la ora 04.30 dimineaţa la Slaviansk şi Kramatorsk, a adăugat el. Serviciile de securitate SBU au confirmat, la rândul într-un comunicat că un “elicopter a fost doborât, ceea ce demonstrează (prezenţa) unor specialişti militari străini”.

UPDATE: VIOLENŢE la ODESSA. Violenţe au izbucnit vineri, în oraşul ucrainean Odesa, între militanţi proruşi şi grupuri de susţinători ai Administraţiei proeuropene de la Kiev, cel puţin zece persoane fiind rănite, relatează AFP.

Sute de militanţi proruşi purtând căşti de protecţie şi având bâte au atacat un grup de aproximativ 1.500 de manifestanţi proeuropeni, în centrul oraşului Odesa.

Forţele de ordine au încercat fără rezultat să ţină la distanţă cele două grupuri. Cel puţin zece persoane au fost rănite în confruntări, una fiind în stare gravă.

Rusia prevede o catastrofă

“Folosirea forţei militare împotriva propriului popor duce Ucraina spre o catastrofă”, a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de AFP.

“Exprimăm indignare faţă de lansarea unei operaţiuni militare la Slaviansk cu participarea teroriştilor din Pravi Sektor (Sectorul Dreapta)”, o mişcare paramilitară naţionalistă, a subliniat diplomaţia rusă.

“Armata ucraineană a recurs la blindate, la elicoptere de asalt şi a lansat raiduri aeriene asupra protestatarilor”, adaugă Ministerul rus de Externe, evocând prezenţa unor “străini vorbitori de engleză” printre agresori.

“Este cunoscut faptul că aşa-numitele organizaţii militare private nu acţionează în străinătate decât cu aprobarea Departamentului de Stat american”, precizează instituţia.

Preşedinţia rusă a calificat drept “raid de represalii” operaţiunea lansată de armata ucraineană în oraşul Slaviansk, afirmând că aceasta prejudiciază Acordul de la Geneva.

SURSA: realitatea.net

 

 

Tags: