Fotbal intern

RĂZBOIUL coeficienţilor pentru Ligă! Urmează o săptămînă GREA

Săptămînă importantă pentru cele trei echipe româneşti rămase în cupele europene, dar şi din perspectiva războiului coeficienţilor pe care Liga 1 îl are contra Greciei, Cehiei şi...
27.07.2015 | 00:05
RAZBOIUL coeficientilor pentru Liga Urmeaza o saptamina GREA

Săptămînă importantă pentru cele trei echipe româneşti rămase în cupele europene, dar şi din perspectiva războiului coeficienţilor pe care Liga 1 îl are contra Greciei, Cehiei şi Austriei.

România se află acum pe locul 15, poziţie pe care speră să o păstreze şi la finalul actualei ediţii a cupelor europene, astfel încît să poată trimite două echipe în preliminariile Ligii Campionilor şi în ediţia 2017-2018. Acest lucru se va întîmpla cu siguranţă pentru Liga 1 în ediţia 2016-2017. O miză care pare greu accesibilă în acest moment ar fi locul 12, ocupat în acest moment de Elveţia.

CM 2018 / IATĂ ţintarul. Începem acasă, terminăm în INFERN!

Iată cum arată în acest moment zona de clasament în care se află România. Săptămîna viitoare se vor juca meciurile din prima manşă a turului trei preliminar din Liga Campionilor şi Europa League.

Capture

STEAUA-PARTIZAN. Update: Sîrbii ştiu unde se decide calificarea

Iată care este situaţia echipelor care reprezintă ţările din această parte a clasamentului coeficienţilor şi meciurile pe care le vor disputa în această săptămînă.

Elveţia

– Lech Poznan – FC Basel (Liga Campionilor)

– Young Boys – AS Monaco (Liga Campionilor)

FC Thun –  Dinamo Moscova (Europa League)

FC Zurich – Dinamo Minsk (Europa League)

FC Sion este calificată direct în faza playoff a Europa League

Cehia

– Maccabi Tel Aviv – Viktoria Plzen (Liga Campionilor)

ŢSKA Moscova – Sparta Praga (Liga Campionilor)

– FK Jablonec – FC Copenhaga (Europa League)

– Slovan Liberec – Hapoel Shmona

– Mlada Boleslav a fost eliminată

Alertă TERORISTĂ în Turul Franţei! Poliţia a deschis FOCUL!

Grecia

– Olympiakos – calificată direct în grupele Ligii Campionilor.

– Panathinaikos – FC Brugge (Liga Campionilor)

– Asteras Tripolis este calificată în faza playoff a Europa League.

– Atromitos – AIK Solna (Europa League)

– PAOK Salonic – Spartak Trnava (Europa League)

România

Steaua – Partizan (Liga Campionilor)

ASA Tîrgu Mureş – St. Etienne (Europa League)

– West Ham – Astra (Europa League)

FC Botoşani a fost eliminată.

Austria

– FC Salzburg – Malmo FF (Liga Campionilor)

– Rapid Viena – Ajax (Europa League) 

– Sturm Graz – Rubin Kazan (Europa League)

– Altach – Vitoria Guimaraes (Europa League)

– Wolfsberger – Borussia Dortmund (Europa League)

Rădoi, TĂVĂLIT de un stelist. “Nu e încă rege! Capul jos!” 

Croaţia

Dinamo Zagreb – Molde (Liga Campionilor)

– Hajduk Split – Stromsgodset (Europa League)

Lokomotiva Zagreb a fost eliminată

NK Rijeka a fost eliminată

Cipru

– Midtjylland – APOEL Nicosia (Liga Campionilor)

– Brondby – Omonia Nicosia (Europa League)

Apollon – Qabala (Europa League)

– Bordeaux – AEK Larnaca (Europa League)

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Liga 1 este într-o luptă strînsă cu Austria, Grecia şi Cehia în clasamentul coeficienţilor UEFA, pentru locurile care asigură calificarea a două echipe în preliminariile Ligii Campionilor, cu posibilitatea ca una dintre acestea să ajungă chiar direct în grupele acestei competiţii. România a încheiat sezonul trecut pe 15, poziţie care dă şansa vicecampioanei României să intre anul viitor în ruta non-campioanelor pentru accederea în cea mai importantă competiţie continentală. Rezultatele înregistrate pînă acum în preliminariile din acest sezon european sînt în favoarea României în perspectiva avansării în ierarhia UEFA. Astfel sînt şanse mari ca şi în sezonul viitor să avem două echipe în preliminariile Ligii. Mlada Boleslav şi PAOK Salonic au suferit înfrîngeri surprinzătoare în primul meci din turul doi preliminar al Europa League.

Iată cum arată în acest moment clasamentul:

Capture

 

CEHIA

Viktoria Plzen va înfrunta în turul trei preliminar al Ligii Campionilor învingătoarea dintre Hibernians (Malta) şi Maccabi Tel Aviv (Israel). În tur, Hibernians s-a impus în mod surprinzător, scor 2-1, pe propriul teren.

– Sparta Praga va juca în turul trei preliminar al Ligii Campionilor contra ruşilor de la CSKA Moscova. În cazul în care va fi eliminată, vicecampioana Cehiei va merge în faza playoff a Europa League.

– FK Jablonec va juca în turul trei preliminar al Europa League împotriva cîştigătoarei dintre FC Copenhaga şi galezii de la Newtown. În tur, danezii s-au impus cu 2-0 pe propriul teren.

– Slovan Liberec întîlneşte în turul trei preliminar al Ligii Campionilor pe Hapoel Shmona, din Israel.

– Mlada Boleslav a pierdut primul meci din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, scor 1-2, pe propriul teren, în faţa norvegienilor de la Stromsgodset. Astfel, cehii nu au adunat nici un punct pînă acum în aceste preliminarii. San Marino este singura ţară care este încă pe zero în clasamentul coeficienţilor pe 2015-2016.

GRECIA

– Olympiakos este deja calificată în grupele Ligii Campionilor, ceea ce oferă Greciei patru puncte bonus în clasamentul coeficienţilor.

– Panathinaikos va juca împotriva belgienilor de la FC Brugge în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

– Asteras Tripolis este calificată direct în faza play-off a Europa League.

– Atromitos va juca în turul trei preliminar al Europa League împotriva cîştigătoarei dintre AIK Solna (Suedia) şi FC Shirak (Armenia).

– PAOK Salonic a pierdut prima partidă din turul doi preliminar al Europa League, scor 1-2, pe terenul celor de la Lokomotiva Zagreb. În cazul în care va întoarce rezultatul, echipa lui Răzvan Raţ va înfrunta cîştigătoarea dintre Spartak Trnava (Slovacia) şi Linfield (Irlanda de Nord) în turul trei preliminar.

ROM NIA

– Steaua a cîştigat primul meci din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, 2-0 pe terenul lui Trencin. Va juca împotriva cîştigătoarei dintre Partizan, campioana Serbiei,  şi Dila Gori, din Georgia, dacă îi elimină pe slovaci. În tur, Partizan s-a impus cu 1-0 pe propriul teren.

– ASA Tîrgu Mureş va juca în turul trei preliminar al Europa League împotriva francezilor de la Saint Etienne.

– Astra Giurgiu a cîştigat primul meci din turul doi preliminar al Europa League împotriva scoţienilor de la Inverness. Va întîlni în următorul tur pe cîştigătoarea dintre West Ham şi maltezii de la Birkirkara. În tur, englezii au cîştigat la Londra, dar doar cu 1-0.

– FC Botoşani a trecut deja de Ţinkvali în primul tur prelimar al Europa League, manşă din care a strîns 1,5 puncte în clasamentul coeficienţilor. A pierdut la Varşovia, în faţa Legiei, scor 1-0, în primul tur preliminar. Dacă va întoarce rezultatul şi va trece de polonezi ar prelua statutul acestora de capi de serie şi ar înfrunta cîştigătoarei dintre FK Kukesi (Albania) şi Mladost Podgorica (Muntenegru).

– România a strîns pînă acum 3,5 puncte în clasamentul coeficienţilor. 1,5 a adus FC Botoşani, iar Steaua şi Astra cîte unul din victoriile din această săptămînă.

– Coeficientul României se împarte la patru, numărul de echipe pe care îl avem în Europa, spre deosebire de rivalele din clasament, care au cîte cinci echipe.

AUSTRIA

– FC Salzburg va înfrunta în turul trei preliminar al Ligii Campionilor pe cîştigătoarea dintre Malmo FF şi Zalgiris Kaunas. În tur, lituanienii au reuşit să remizeze în Suedia, scor 0-0.

– Rapid Viena întîlneşte pe Ajax în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Dacă nu trece de olandezi, Rapid merge în faza playoff a Europa League. 

– Sturm Graz va juca împotriva ruşilor de la Rubin Kazan în turul trei preliminar al Europa League.

– Altach va juca împotriva celor de la Vitoria Guimaraes în turul trei preliminar al Europa League.

– Wolfsberger a adus primul punct Austriei în aceste preliminarii, după ce a învins în Belarus, scor 1-0, pe Soligorsk. Dacă se vor califica, austriecii vor înfrunta pe Borussia Dortmund în turul trei preliminar.

Locul 12 trimite campioana în grupe

Pentru a avea din nou o echipă calificată direct în grupele Ligii Campionilor, România ar trebui să urce pînă pe locul 12 în clasamentul coeficienţilor. Asta ar însemna să treacă de Grecia, Cehia, dar şi de Elveţia. Dacă poziţia a 13-a, ocupată acum de Cehia, pare accesibilă în acest moment, locul 12, al Elveţiei, pare foarte greu de atins. România are 24,008, în timp ce liga din “Ţara Cantoanelor” are 28,575. 

ELVEŢIA

– FC Basel va juca în turul trei preliminar al Ligii Campionilor în faţa cîştigătoarei dintre Sarajevo şi Lech Poznan. În tur, polonezii s-au impus în Bosnia, scor 2-0.

– FC Sion este calificată direct în faza playoff a Europa League.

– Young Boys va juca în turul trei preliminar al Ligii Campionilor în faţa francezilor de la AS Monaco. Dacă va fi eliminată, formaţia din Berna va merge în faza playoff a Europa League.

– FC Zurich va juca în turul trei preliminar al Europa League cu învingătoarea dintre Cherno More Varna şi Dinamo Minsk. În tur, formaţia din Belarus a terminat la egalitate în Bulgaria, scor 1-1. 

– FC Thun a terminat la egalitate cu Hapoel Beer Sheva, scor 1-1, în deplasare, în primul meci din turul doi preliminar. Dacă va trece de israelieni, Thun va înfrunta pe cîştigătoarea dintre Vaduz şi Nomme Kalju, Estonia. Interesant este că Vaduz joacă în campionatul Elveţiei, unde a terminat sezonul trecut pe locul nouă, reuşind să evite retrogradarea. În tur, Vaduz s-a impus pe propriul teren, scor 3-1.