Sport

Războiul Ion Ţiriac – WTA ia amploare. Magnatul român a fost dat în judecată

27.08.2018 | 14:59
Razboiul Ion Tiriac  WTA ia amploare Magnatul roman a fost dat in judecata

Războiul dintre magnatul român Ion Ţiriac şi conducerea WTA ia amploare. Recent, FANATIK.RO v-a informat despre faptul că Ion Ţiriac a deschis mai multe procese împotriva conducerii organismului care dirijează tenisul feminin profesionist. Însă lucrurile nu s-au oprit aici. Steve Simon, cel care conduce WTA, a decis să răspundă la fel şi l-a acţionat în instanţă pe Ion Ţiriac la New York.

Țiriac a intentat trei procese, în Cipru, România și Spania. În replică, WTA a intentat un proces prin care îi cere românului să renunțe la procesele civile și solicită ca rezolvarea conflictului să fie făcută la instanțele de arbitraj din New York, SUA, potrivit unui acord semnat între WTA și firma care deține drepturile turneului de la Madrid.

Războiul Ion Ţiriac – WTA ia amploare. Motivaţiile avocaţiilor lui Ţiriac

Primul proces intentat a fost în Nicosia, Cipru, în octombrie 2017, iar al doilea a fost la București, în ianuarie. Procesul din România are primul termen pe 21 septembrie, iar la reclamanți apare și Ilie Năstase. Cei doi tenismeni români consideră că reacția lui Steve Simon le-a adus prejudicii de imagine.

“Pentru a-și proteja reputațiile, Năstase și Țiriac au inițiat proceduri juridice în România împotriva WTA și a lui Steve Simon în ianuarie 2018, acuzând că postarea pe Twitter a lui Simon a fost defăimătoare potrivit legislației din România și le-a lezat reputația, onoare, demnitatea și imaginea în România, care sunt protejate de către legea românească. Năstase și Țiriac reclamă de asemenea că prejudiciul lor reputațional a fost exacerbat de faptul că declarația a fost făcută pe website-ul WTA” – au motivat deciziile lor avocaţii lui Ion Ţiriac.

Steve Simon nu se lasă impresionat de manevrele lui Ţiriac

Steve Simon l-a acuzat pe Ţiriac pentru faptul că ar fi compromis turneul de la Madrid, al cărui proprietar este, prin faptul că l-a desemnat pe Ilie Năstase să facă o festivitate de premiere la feminin. În acel moment Năstase era sub stare de suspendare după scandalul de la meciul din Fed Cup cu Marea Britanie şi conform dispoziţiilor ITF nu avea dreptul să fie prezent la nici o manifestare sportivă, ce să mai vorbim despre a premia o sportivă.

WTA l-a chemat în instanţă pe Ion Ţiriac, dar avocaţii acestuia, printre care şi românca Florentina Drăgulescu, susţin că numele magnatului nu apare pe nici un document al turneului de la Madrid, deci nu ar putea dat în judecată. Însă Steve Simon nu ia în considerare aceste chichiţe avocăţeşti şi spune foarte ferm: “Toată lumea ştie că turneul de la Madrid este al domnului Ţiriac. El deţine turneul şi el ia toate deciziile importante legate de această competiţie.

Războiul dintre Ion Țiriac și WTA ia amploare WTA consideră că Ilie Năstase nu trebuia să facă premiere la Madrid în 2017. În imagine Ion Ţiriac şi Ilie Năstase
Războiul dintre Ion Țiriac și WTA ia amploare WTA consideră că Ilie Năstase nu trebuia să facă premiere la Madrid în 2017

Deci nimeni nu poate lua în considerare ce spun avocaţii lui Ţiriac, pentru că nimeni nu crede ceea ce susţin dumnealor. Sunt convins de faptul că şi instanţa va înţelege exact cum stau lucrurile şi va acţiona în consecinţă, pentru stabilirea dreptăţii”. Ion Ţiriac şi Ilie Năstase sunt convinşi că procesul pe care l-a deschis la Bucureşti va fi cu final câştigător, pentru că susţine el WTA a încălcat multe dintre normele stabilite chiar de către acest for. Se doreşte totodată ca prin câştigarea procesului să se realizeze şi o formă de reabilitare a imaginii lui Ilie Năstase.