News

RĂZBUNAREA pilotului ars: Iordania a dezlănţuit IADUL asupra ISIS!

Şeful forţelor aeriene iordaniene a anunţat că avioanele sale au distrus 20% din capacitata militară a ISIS, de când jihadiştii au dat publicităţii filmul în care pilotul iordanian căzut...
09.02.2015 | 18:08
RAZBUNAREA pilotului ars Iordania a dezlantuit IADUL asupra ISIS

Şeful forţelor aeriene iordaniene a anunţat că avioanele sale au distrus 20% din capacitata militară a ISIS, de când jihadiştii au dat publicităţii filmul în care pilotul iordanian căzut prizonier era ars de viu într-o cuşcă.

„Am reuşit ceea ce ne-am propus. Am distrus centre logistice, depozite de arme şi am lovit ascunzătorile luptătorilor lor”, a declarat generalul Mansur Al-Jbur, şeful forţelor aeriene iordaniene. El a adăugat că, de joi încoace, avioanele de luptă iordaniene au desfăşurat 56 de atacuri aeriene asupra ţintelor ISIS din Siria şi că forţele sale nu se vor opri:

„Suntem decişi să-i ştergem de pe faţa pământului!”

Iordania a dezlănţuit o ofensivă armată puternică împotriva ISIS după ce gruparea teroristă a dat publicităţii săptămâna trecută o înregistrare video care arăta cum pilotul iordanian Muath Al-Kaseasbeh era ars de viu într-o cuşcă. Imediat după aceasta, regimul iordanian a declarat „război necruţător” grupării teroriste.

În acelaşi timp, trupele irakiene vor declanşa „o ofensivă terestră majoră” în săptămânile următoare, a declarat generalul John Allen, coordonatorul american al coaliţiei anti-ISIS, într-un interviu pentru agenţia iordaniană de ştiri Petra.

„În următoarele săptămâni, când forţele irakiene vor începe campania terestră pentru eliberarea Irakului, coaliţia o „va sprijini masiv cu tiruri”, a declarat Allen, adăugând că Statele Unite „fac tot ce pot” pentru a ajuta armata irakiană.

Din luna iunie anul trecut, ISIS a capturat teritorii vaste din Irak, inclusiv oraşele Mosul şi Tikrit. În noiembrie, armata irakiană a recuperat rafinăria Baiji, cea mai mare din ţară, situată la circa 200 de kilometri nord de Bagdad. Totuşi, în zonă au continuat să se dea lupte aprige: 150 de morţi s-au înregistrat doar în această duminică.

În acelaşi interviu, Allen a mai declarat că ofensiva anti-ISIS în Siria va dura mai mult, din cauză că Statele Unite nu au un partener în această ţară:

“În Irak, avem un partener pe toate planurile, însă nu avem un partener similar şi în Siria. Aşa că munca pe care coaliţia o are de depus în Siria va dura mai mult.”

Sursă: www.evz.ro