News

Razie printre taximetriştii din Bucureşti! Poliţia a dat amenzi şi sancţiuni

07.07.2019 | 12:52
Razie printre taximetristii din Bucuresti Politia a dat amenzi si sanctiuni
Razie de amploare printre taximetriști, în București. Sursa foto: Mediafax
ADVERTISEMENT

Polițiștii din București s-au mobilizat pentru o razie de amploare printre taximetriști. Au descoperit nenumărate nereguli și au aplicat amenzi și sancțiuni, fiind retrase 25 de certificate de înmatriculare și amenzi de 45.000 de lei. Polițiștii au deschis și un dosar penal pentru consum de alcool pentru unul dintre taximetriști.

Razie printre taximetriștii din București: șoferi care transportau clienți ilegal

Polițiștii au vrut să verifice dacă taximetriștii respectă legea privind transportul de clienți, având în vedere că tocmai ei se plângeau de cum încalcă legea șoferii de la Uber. Descoperirea nu a fost nesemnificativă: multe dintre mașinile verificate nu erau puse cu tehnica la zi, iar unii șoferi au încălcat mai multe legi, fapt pentru care au primit amenzi usturătoare.

ADVERTISEMENT

Polițiștii de la Rutieră au controlat în jur de 250 de mașini și au dat peste 100 de contravenții. 25 dintre amenzi s-au dat pentru defecțiuni la sistemul de eliberare a noxelor. 45 dintre amenzi s-au aplicat pentru alte defecțiuni constatate la mașinile conduce de taximetriști, iar 21 dintre amenzi și sancțiuni au vizat nerespectarea legii nr. 38/2003.

Defecțiuni tehnice constatate la mai multe mașini de taxi. 102 sancțiuni contravenționale în doar câteva ore

Au fost controlate 250 de mașini de taxi. Sursa foto: ziuaconstanța.ro

Legea respectivă reglementează cadrul transportului în regim de taxi și în regim de închiriere. 11 dintre sancțiuni s-au dat pentru alte multiple abateri. 3 dintre șoferi transportau clienți fără să aibă o autorizație valabilă, transmite Poliția Rutieră.

ADVERTISEMENT

„Au fost controlate peste 250 de autovehicule şi au fost aplicate 102 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 45.000 lei. Din totalul sancţiunilor 25 au fost aplicate pentru defecţiuni ale sistemul de evacuare a noxelor, 45 pentru alte defecţiuni tehnice, 21 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 11 pentru alte abateri de la normele rutiere”, transmite Poliția Rutieră într-un comunicat de presă.