Authors

Răzvan Burleanu schimbă sistemul competiţional. Revoluţia de după alegeri

25.04.2018 | 15:14
Razvan Burleanu schimba sistemul competitional Revolutia de dupa alegeri
ADVERTISEMENT

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că se va schimba sistemul competiţional pentru Liga 2 şi 3 tocmai pentru a îmbunătăţi nivelul fotbalului care se practică în ligile inferioare.

După ce a câştigat alegerile şi a obţinut încă un mandat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu nu vrea să mai existe echipe care să se retragă în plin campionat, aşa cum se întâmplă în fiecare an:

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Răzvan Burleanu schimbă sistemul competiţional

“Cu siguranță că Liga a 2-a trebuie să fie cu 18 echipe. Este cel mai bun sistem. Liga a 3-a trebuie întărită. Trebuie să ne asigurăm că sunt cât mai puține echipe care se retrag din campionat. Vom implementa pentru prima dată în istoria fotbalului românesc criterii de participare, criterii financiare și de infrastructură. Obiectivul este să avem cât mai puține echipe care se retrag și ca toți jucătorii, antrenorii și personalul implicat să își primească banii”,

a declarat Răzvan Burleanu la emisiunea “Raport de Joc” a FRF.

Tabăra adversă îl critică

Deşi a trecut mai bine de o săptămână de când au avut loc alegerile FRF, Mircea Sandu dezaprobă practicile prin care Răzvan Burleanu s-a organizat înainte de alegeri, alături de echipa sa. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal spune că nici fostul dictator Nicolae Ceauşescu nu proceda aşa cum a făcut-o actualul şef al fotbalului.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a câştigat detaşat alegerile la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, obţinând 168 de voturi. L-a urmat în clasament Ionuţ Lupescu, 78 de voturi, apoi Marcel Puşcaş, cu doar 8 voturi. Al patrulea candidat, Ilie Drăgan, nu a obţinut niciun vot în cadrul Adunării Generale.