Fotbal international

Răzvan Lucescu, interviu despre ce se întâmplă la PAOK. “Comisiile au făcut o fraudă imensă. Doar în perioada Germaniei hitleriste se întâmpla asta!”

25.09.2018 | 13:28
Razvan Lucescu interviu despre ce se intampla la PAOK Comisiile au facut o frauda imensa Doar in perioada Germaniei hitleriste se intampla asta

Răzvan Lucescu a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK.RO în care a făcut dezvăluiri despre tot ceea ce se întâmplă la PAOK Salonic, în campionatul din Grecia, dar şi la echipele rivale AEK Atena şi Olympiakos. Tehnicianul român a comentat şi în legătură cu partidele disputate de gruparea sa în ediţia 2018 – 2019.

Răzvan Lucescu susţine că simte că arbitrajul din primele etape ale sezonului 2018 – 2019 din campionatul Greciei le-a favorizat pe rivalele AEK şi Olympiakos şi susţine că echipa sa nu trebuie să facă nicio greşeală, deoarece a început noua ediţie cu două puncte în minus. Mai mult, Răzvan Lucescu a comentat în legătură cu transferul lui Alin Toşca la PAOK Salonic.

Dezvăluirile lui Răzvan Lucescu despre situaţia de la PAOK

Ai avut o săptămână grea. Cum au fost meciurile cu Chelsea şi AEK Atena pentru tine?

– Infernale! Ai spus bine. Intri în pregătirea acestor meciuri, intri în atmosferă și începi să te obișnuiești. În acest moment sunt liniștit. Nu mă așteptam înainte de această perioadă să am starea asta de spirit. Pur și simplu sunt liniștit. E vorba de un meci, de un consum foarte mare de energie, o concentrare foarte mare, dar după aceea nu mai ai timp să te gândești la ce a fost. Imediat te gândești la următorul meci. Am jucat cu Chelsea, a urmat AEK.

A fost mai important meciul cu AEK decât cel cu Chelsea.

– Din punctul nostru de vedere meciul cu AEK a fost mult mai important. Cu Chelsea am jucat în Europa League, e o forţă a Europei, dar mai avem alte cinci meciuri. Chelsea este favorită la câștigarea grupei. Pentru noi urmează ca celelalte meciuri să fie importante în această grupă, dar partida cu AEK era foarte important pentru noi, mai ales că s-a întâmplat ce s-a întâmplat anul trecut. În general, aceste trei echipe (n.r. AEK, PAOK, Olympiakos) vor ceda puncte foarte greu. Astfel, meciurile derby devin decisive. Și prin prisma faptului că este un derby, o rivalitate incredibilă. În Grecia să știţi că rivalitatea depășește limita noastră, a românului, de a înțelege astfel de adversități. Și la noi există Dinamo – Steaua, cum exista Rapid – Steaua, Rapid – Dinamo. În acest moment nu mai e așa, dar sper ca pe viitor să se revină la vechile rivalități, situații superbe. Aici e mult peste! E mult peste ca încărcătură emoțională, ca pasiune pentru fotbal, pentru echipă, pentru a obține rezultate. Am câștigat cu AEK, dar deja am uitat. Pentru noi urmează derby-ul cu Aris și cei de acolo trăiesc doar pentru întâlnirea cu PAOK, iar peste 4 zile urmează meciul cu Olympiakos. Ajungi să gestionezi foarte bine astfel de momente. Cred că de asta acumulăm experiență toți cei care suntem implicați la echipă. Ajungem să gestionăm lucrurile, să avem liniște și încredere.

“Am rămas şocat de ce am văzut în Rusia! Sunt o forţă!”

Crezi că meciurile din Champions League jucate de PAOK în acest sezon vor fi utile şi în campionat?

– E adevărat că ne-au ajutat foarte mult meciurile din Champions League. Aceste partide au fost tari, cu echipe puternice. Nu au fost cu adversari necunoscuți, nume necunoscute. Forța lui Basel care a bătut anul trecut Manchester City, Spartak Moscova cu tot ceea ce reprezintă orașul. Am fost acolo și am rămas impresionat, șocat. Rusia e Rusia, iar Moscova e Moscova. Rusia domină o mare parte a lumii, alături de SUA și se vede asta. Spartak Moscova este una dintre forțele din fotbalul rusesc. Aici mă refer la forța politică și financiară, dar și la jucătorii de calitate, la antrenorul italian. Noi am reușit să învingem și această echipă. După aceea am jucat cu Benfica, o altă echipă cu o uriașă experiență, cu o calitate deosebită, organizată. Am pierdut calificarea, dar am făcut egal la Lisabona. Am pierdut pe niște greșeli care ne-au arătat că emoțional nu am fost pregătiți pentru ultimul pas. Aici vorbim despre experiență. Noi suntem în situația în care putem face pașii următori. S-a terminat acest meci și a venit partida cu Chelsea din Europa League. Acum ne pregătim pentru Aris.

Cum ai gestionat problemele care au avut loc după meciul de anul trecut cu AEK? Ţi-ai prelungit şi contractul cu PAOK.

CITEŞTE ŞI:

  • Cum a trăit Răzvan Lucescu un meci al lui PAOK. “Leul” din infernul Salonicului
  • Lovitură dură pentru Nicolae Dică. Un jucător de bază s-a accidentat şi va lipsi două luni.

– Am încercat să gestionăm toţi situația. Am fost implicați toți. Indiferent de decizia luată de comisie noi trebuie să arătăm pe teren că suntem campioni și am arătat asta. Am fost campioni cu mai multe puncte decât AEK, cu 3 puncte, dar și cu un meci în minus cu Olympiakos. Noi am avut 29 de meciuri jucate și am adunat 70 de puncte, iar AEK Atena a avut 67 de puncte cu 30 de meciuri, dar am fost penalizaţi şi am terminat pe 2. Pe această idee am mers. Ne-am pregătit foarte serios, profesionist. Am dat totul de la meci la meci ca să luăm cele 3 puncte și le-am arătat tuturor că noi am fost adevărații campioni anul trecut. După aceea comisiile au făcut o fraudă imensă. Eu cred că în istoria sportului, în istoria fotbalului, s-a mai întâmplat așa ceva doar în perioada Germaniei hitleriste. Nu îmi mai aduc aminte de astfel de situații. Două meciuri să le pierzi la masa verde unul după altul fără să faci ceva. La un meci nu am făcut nimic, iar la celălalt am înscris un gol regulamentar, validat inițial pentru 4-5 minute, iar apoi au revenit și au anulat golul. La vestiar arbitrul a constatat că a fost gol regulamentar. Este incredibil ce s-a întâmplat. Să știţi că pentru noi a fost și rămâne foarte frustrant că foarte multă lume din Grecia, foarte mulți adversari mă atacă pentru că eu spun acest lucru. Mie îmi e foarte simplu, o spun natural. Este un fapt.

Răzvan Lucescu acuză arbitrajul din sezonul 2018 – 2019

Răzvan Lucescu le dădea indicaţii fotbaliştilor la un antrenament al lui PAOK
Răzvan Lucescu în timp ce le dădea indicaţii jucătorilor săi de la PAOK

Crezi că jucătorii vor trece peste acel incident curând?

– Asta va rămâne toată viața și pentru noi, dar și pentru ei. Pentru noi o să fie o frustrare pentru că am câștigat un campionat foarte greu, ne-am bătut foarte mult. Este frustrat pentru jucători, dar și pentru antrenor. Câte ocazii ai să câștigi un campionat într-un sezon? Depinde foarte mult de conjunctură. Uneori ești la o echipă mică, iar alte ori la o echipă mare și câștigi, iar ție ți se fură. Ceilalți știu foarte bine că au luat un campionat care nu erau al lor, că l-au furat. Ei vor trăi toată viața cu ideea asta, dar acum este un alt an. Asta a fost ideea. Noi ne-am bătut până la capăt pentru a arăta tuturor asta. În plus, am jucat finala Cupei cu o foarte mare presiune deoarece foarte multă lume ne spunea: „Arătaţi acum că sunteţi campioni!” Nu mi se pare normal.

“Pe Toşca l-a propus clubul! Eu doar am spus da!”

Cum a fost începutul sezonului 2018 – 2019?

– Acum suntem foarte tare dezavantajaţi pentru că am plecat şi cu minus de două puncte, iar în primele etape, fără exagerare, au încercat să ne blocheze. Un eventual egal al nostru ar putea să ne ducă la patru puncte distanţă, iar ca să ai 4 puncte în spatele lui AEK sau Olympiakos e o problemă pentru că echipele câştigă şi ar fi fost o foarte mare presiune pentru noi. Trebuie să fim perfecţi şi să aşteptăm greşeala celorlalţi. E foarte complicat! Au fost două meciuri foarte tari şi în deplasare, la Panionios, la Creta, cu mari greşeli împotriva noastră. Celelalte echipe au fost ajutate de arbitraj prin greşeli care au însemnat victoriile lor în final. Cum s-a întâmplat şi cu Olympiakos. Noi trebuie să avem forţa să trecem peste, să ne gândim la meciul care urmează, să dăm totul, să ne încărcăm, pentru că mai avem meciuri de jucat.

Ai mai dorit alţi români la PAOK în afară de Alin Toşca?

– Nu am nevoie! Toşca a venit după o propunere a clubului şi am spus da. Nu a fost ideea mea să îl aducem. Noi avem un scouting departament şi aveam nevoie de fundaş stânga şi să joace în mijloc şi aşa s-a ajuns la Alin. El a fost într-o anumită situaţie la Betis şi ne-a permis să intervenim.

Rămâi pe FANATIK.RO pentru a citi tot interviul acordat de Răzvan Lucescu la Salonic! Antrenorul român de la PAOK a discutat despre FCSB, a desfiinţat Dinamo şi a dezvăluit un episod uluitor din perioada petrecută în Grecia.