News

Răzvan Lucescu vorbeşte sincer despre relaţia cu patronul Savvidis: “E un om sensibil!”

26.09.2018 | 19:52
Razvan Lucescu vorbeste sincer despre relatia cu patronul Savvidis E un om sensibil

Antrenorul român ne introduce în fenomenul numit PAOK Salonic. Răzvan Lucescu vorbeşte în al doilea episod al interviului cu FANATIK.RO despre relaţia specială pe care o are cu patronul Ivan Savvidis, miliardar în euro.

Tehnicianul de 49 de ani dezvăluie latura sensibilă a lui Savvidis şi rememorează două momente desprinse din filmele de epocă alături de fostul său patron de la Skoda Xanthi.

Ţie ţi-a fost greu să te adaptezi la PAOK?
– Am venit într-un moment în care s-a sărit peste perioada de pregătire și a fost o perioadă de cumpănă. Mi se cereau rezultate, eu veneam de la Xanthi, echipă care era considerată drept una rivală. Noi ne-am făcut treaba în cel mai profesionist mod când eram la Xanthi și jucam cu PAOK. Au rămas aceste idei împotriva mea și atmosfera era tensionată. Lucrurile nu mergeau perfect, dar nici rău nu era pentru că mereu ocupam una dintre primele trei poziții din clasament. Tot timpul a fost așa. Am câștigat absolut toate meciurile pe teren propriu, făceam egal în deplasare, așa a fost situația.

Ce anume vă lipsea?
– Mentalitatea! Cu timpul jocul a început să fie organizat, însă nu era mentalitatea pe care o voiam, pe care știam că o vom avea, dar aveam nevoie de timp. Lucrurile au început să se fixeze în mintea jucătorilor cu timpul, acasă când jucam era mai simplu, aveam încredere mai mare și exista acel entuziasm. Afară se făceau 2-3 pași în spate în loc să mergem în față cum se întâmpla acasă. Sunt multe lucruri care determină o anumită stare de spirit la un anumit joc și multe condiții care crează această mentalitate. Noi, de la sfârșitul lunii noiembrie, am pierdut un singur meci în campionat, iar în total au fost 3 printre care cele cu Chelsea și Benfica. E vorba de 10 luni.

Patronul “nebun” şi-a scos ceasul de la mână: “Te iubesc ca pe copilul meu!”

Spuneai însă că la început nu a fost numai lapte şi miere…
– Să vă povestesc. Când am ajuns prima dată în Grecia, la Xanthi, eram în maşină… Aveam 3 zile acolo şi mă duceam la patron acasă (n.r. Christos Panopoulos), la vreo 90 de kilometri de Xanthi, la casa lui de la munte pentru că el este din Atena, iar pe drum m-am oprit la o benzinărie. Tipul care lucra acolo m-a recunoscut din poze şi m-a întrebat dacă sunt noul antrenor al lui Xanthi. I-am zis că da şi mi-a zis: „Mare greşeală ai făcut! Într-o lună, două o să pleci!”. L-am întrebat de ce şi mi-a spus: „Patronul ăsta e nebun şi schimbă câte 3-4 antrenori pe an.” Toată istoria lui până la venirea mea, adică în aproximativ 24 de ani, a schimbat an de an între 4-5 antrenori pe sezon.

Răzvan Lucescu şi Christos Panopoulos, patronul lui Skoda Xanthi

Şi totuşi tu ai rezistat trei ani!
– Da. În ziua în care am ajuns la un acord să terminăm contractul între mine şi Xanthi, patronul şi-a scos ceasul de la mâna şi mi l-a dat. Mi-a zis: „Mi-ar fi fost foarte uşor să îţi cumpăr un cadou de despărțire, dar vreau să ai ceva de la mine, un lucru personal, pentru că te iubesc ca pe copilul meu!”. Şi eu am ţinut şi ţin la el. Vorbim în continuare de 2-3 ori pe săptămână. Ţin la el ca la al doilea meu tată. Nu a fost cum mi-a zis acel băiat de la benzinărie.

Răzvan Lucescu, mărturisiri despre miliardarul Ivan Savvidis: “E o poveste care merită spusă la sfârşitul vieţii”

Cum e relaţia ta cu actualul patron, Ivan Savvidis. El este un adevărat personaj…
– Domnul Ivan Savvidis este o persoană foarte sensibilă, deşi din afară poate părea diferit şi poate arăta altfel. Trăieşte foarte mult emoţional, trăieşte la maxim toate meciurile lui PAOK, toate rezultatele noastre. Este, cu siguranţă, o poveste care merită spusă la sfârşitul vieţii. Acum, nu avem timp pentru că suntem implicaţi în alte lupte.

Răzvan Lucescu şi Ivan Savidis pe terenul lui PAOK

În glasul tău se simte o apropiere specială.
– Da, pentru că eu îl respect enorm! Îi mulţumesc pentru că mi-a dat posibilitatea să lucrez aici şi să am parte să antrenez jucători extraordinari. Încercăm împreună să facem ca lucrurile să meargă bine, dar în fotbal ştiţi bine că e foarte uşor să treci de la o stare la alta, iar ultimul rezultat e cel care contează. Un antrenor îşi poate face planuri pentru următoarele trei luni cu foarte mare dificultate, mai ales în partea de est, dar poate asta ne face mai puternici, ne ajută să ne adaptăm mai uşor.

Ivan Savvidis Mircea Lucescu
Ivan Savvidis alături de Mircea Lucescu în tribunele stadionului Toumba din Salonic

Citeşte şi 

  • Răzvan Lucescu, interviu despre ce se întâmplă la PAOK. “Comisiile au făcut o fraudă imensă. Doar în perioada Germaniei hitleriste se întâmpla asta!”
  • Răzvan Lucescu, “leul” din infernul Salonicului

Rămâi pe FANATIK.RO pentru a citi tot interviul acordat de Răzvan Lucescu la Salonic! Antrenorul român de la PAOK a discutat despre FCSB, a desfiinţat Dinamo şi a explicat de ce fotbalul românesc a ajuns în lumea a cincea!