Fotbal intern

Răzvan Oaidă, pus pe picioare de un om din staff-ul FCSB-ului. Cine l-a ajutat după accidentarea horror

01.03.2019 | 15:46
Răzvan Oaidă, imediat după operaţia suferită la finalul lunii octombrie

Răzvan Oaidă a semnat în ultima zi din perioada de mercato din această iarnă un contract valabil până la finalul sezonului 2023 – 2024 cu FCSB, după ce Gigi Becali a ajuns la un acord cu FC Botoşani pentru mijlocaşul în vârstă de 20 de ani, iar latifundiarul din Pipera a plătit suma de 700.000 de euro plus 15% dintr-un viitor transfer. FANATIK a aflat că internaţionalul român a fost pus pe picioare de un om din staff-ul FCSB-ului după accidentarea suferită în meciul Botoşani – Viitorul, scor 1-2.

Răzvan Oaidă a fost pus pe picioare de Ovidiu Kurti, om din staff-ul FCSB-ului

Răzvan Oaidă s-a accidentat în minutul 37 al meciului pierdut de FC Botoşani în faţa celor de la Viitorul, pe o încercare de contraatac atunci când Bogdan Ţîru a l-a oprit printr-o alunecare. Imediat a fost transportat de urgenţă la spital, iar medicii i-au transmis internaţionalului român că a sufeirt o fractură de maleolă.

Fotbalistul în vârstă de 20 de ani a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe 31 ocotmbrie, iar apoi a fost ajutat de FCSB ca să se pună pe picioare şi să revină cât mai puternic. Astfel, Răzvan Oaidă a ajuns pe mâinile lui Ovidiu Kurti-Beldean, kinetoterapeutul care colaboreză cu Mihai Teja la FCSB. Mijlocaşul a aproape două luni în Bucureşti şi  a mers zi de zi la baza sportivă a vicecampioanei României din comuna Berceni, iar omul din staff-ul medical al roş-albaştrilor a făcut minuni.

Ovidiu Kurti şi Alex Chipciu, fostul mijlocaş al FCSB-ului, în sala de forţă făcând exerciţii de recuperare după o accidentare suferită într-un meci din Liga 1 Betano

Răzvan Oaidă s-a pregătit în Turcia sunt îndrumarea lui Ovidiu Kurti

După cele două luni în care a făcut exerciţii de recuperare alături de Ovidiu Kurti, Răzvan Oaidă a plecat în stagiul de pregătire susţinut în Turcia de FC Botoşani şi s-a antrenat separat de echipă, după indicaţiile kinetoterapeutului de la FCSB. Imediat după ce a revenit în ţară, Răzvan Oaidă a profitat de timpul liber primit de la antrenorul moldovenilor şi a rămas în Bucureşti pentru a mai face câteva şedinţe de recuperare.

Înainte să semneze contractul cu FCSB, Răzvan Oaidă a jucat şi primele minute în 2019 pentru FC Botoşani. Antrenorul moldovenilor Liviu Ciobotariu l-a introdus pe internaţionalul român U21 în minutul 81 al meciului terminat la egalitate cu Gaz Metan Mediaş, scor 1-1, în locul lui Lorand Fulop, în etapa 25. Imediat după meci, Răzvan Oaidă a mers la Bucureşti pentru a semna înţelegerea cu vicecampioana României.

Florin Tănase şi Ovidiu Kurti, kinetoterapeutul FCSB-ului, la finalul unei partide jucate de vicecampioana României
Florin Tănase şi Ovidiu Kurti, kinetoterapeutul FCSB-ului, la finalul unei partide jucate de vicecampioana României

Cine este Ovidiu Kurti, kinetoterapeutul de la FCSB care l-a ajutat pe Răzvan Oaidă

Ovidiu Kurti-Beldean este considerat unul dintre cei mai buni kinetoterapeuţi din România. Născut pe 25 septembrie 1987, acesta şi-a înceout cariera în 1998, la Spitalul din Borşa, unde se ocupa de pacienţii care aveau nevoie de recuperare după operaţii de ligamente ale genunchilor sau probleme ale coloanei vertebrale. În 2010 s-a mutat la Târgu Mureş, unde a activat în cadrul Spitalului Nova Vita, iar în 2011 a ajuns la un acord cu Gaz Metan Mediaş.  Este posesorul mai multor diplome de prestigiu în domeniu şi a avut colaborări cu clinici de specializare din Italia sau Anglia. Înainte de a ajunge la FCSB, acesta a urmat un curs avansat în cadrul clubului Chelsea Londra. La începutul sezonului 2014 – 2015 a plecat cu Laurenţiu Reghecampf, dar a revenit în iunie 2015 şi a făcut parte din staff-ul lui Mirel Rădoi, Nicolae Dică, iar acum a lui Mihai Teja.