News

Reacţia PSD, după ce Klaus Iohannis a anunţat temele referendumului: “Partidul nu se opune”

04.04.2019 | 16:45
Reactia PSD dupa ce Klaus Iohannis a anuntat temele referendumului Partidul nu se opune

Partidul Social Democrat a reacționat imediat după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat temele pe care le va pune în dezbatere la referendumul organizat pe data de 26 mai, odată cu organizarea alegerilor pentru Parlamentul European!

PSD nu va comenta pe seama temelor înaintate de președintele Klaus Iohannis legat de referendumul pentru justitie

Partidul Social Democrat a anunţat că nu se va pronunța oficial asupra temelor propuse de președintele Klaus Iohannis pentru referendum, ci doar atunci când întrebările care vor fi stabilite pentru a fi puse românilor care se vor prezenta la referendum.

„PSD nu se va opune în niciun fel organizării referendumului propus de Iohannis, dar nu va accepta niciodată reducerea sau desființarea salariului minim pe economie sau oprirea creșterilor de venituri din programul de guvernare, așa cum vor partidele din opoziție”, a transmis formaţiunea.

PSD teme referendum justitie
Klaus Iohannis a cerut Guvernului sa nu dea OUG pe legile justitiei, pana pe 26 mai

PSD nu acceptă ca România să fie atacată din exterior pentru probleme false în justiție

În plus, social-democraţii afirmă că nu au nimic împotriva temelor lansate de Iohannis pe tema justiției, dar partidul „nu va accepta niciodată ca România să fie atacată din exterior pentru falsele probleme din domeniul judiciar”.

„Europarlamentarii PSD nu își vor critica niciodată țara în afară și nu vor vota niciodată împotriva României în Parlamentul European, așa cum au făcut cei ai PNL sau USR”, a mai transmis PSD.

Șeful statului a susținut joi o declarație de presă în care a anunțat cle două teme pe care le vrea disputate la referendumul din data de 26 mai. Una dintre temele înaintate de președintele Klaus Iohannis este interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție.

A doua temă prezentată de șeful statului este interzicerea ordonanțelor de urgență pentru infracțiuni, pedepse și organizare judiciară precum și dreptul altor autorități, precum CSM sau Înalta Curte, de a sesiza Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe. Șeful statului a făcut apel la Guvern să nu dea OUG pe Justiție până la referendumul din 26 mai.