Fotbal international

Reacţie incredibilă a vecinilor de la sud de Dunăre la gândul unei finale cu România pentru Euro 2020: “Dumnezeu e din nou bulgar!”

22.11.2019 | 13:54
Reactie incredibila a vecinilor de la sud de Dunare la gandul unei finale cu Romania pentru Euro 2020 Dumnezeu e din nou bulgar
ADVERTISEMENT

România va juca în deplasare cu Islanda în semifinalele barajului din Liga Naţiunilor, grupa valorică A. În meciul care va decide cealaltă finalistă se întâlnesc Bulgaria şi Ungaria, la Sofia. Iar cei mai fericiţi de această tragere sunt bulgarii, care se văd deja calificaţi la Euro 2020, mai ales că şi finala o vor juca tot acasă dacă trec de maghiari. 

“Dumnezeu e din nou bulgar!” Presa din Bulgaria, reacţie uluitoare după tragerea la sorţi pentru baraj

Tragerea la sorţi a barajului pentru Euro 2020 a prilejuit o reacţie ieşită din comun a bulgarilor. Cel mai cunoscut site de la sud de Dunăre, sportal.bg, a titrat imediat după ce sorţii au decis traseul ţării lor pentru calificarea la turneul final: “Dumnezeu e din nou bulgar! Tragerea a decis: avem o şansă URIAŞĂ de a merge la Euro!”. 

ADVERTISEMENT

Reacţia e surprinzătoare având în vedere că vecinii de la Sud au avut o comportare extrem de “subţire” în grupa din preliminarii. Au fost repartizaţi cu Anglia, Cehia, Kosovo şi Muntenegru şi au obţinut doar şase puncte, terminând doar în faţa Muntenegrului. Au obţinut o singură victorie, contra Cehiei, şi aceea în ultima etapă, când cehii erau deja calificaţi!

În rest, au făcut trei egaluri (cu Muntenegru acasă şi în deplasare, şi în Kosovo). Dacă pe noi ne-a spulberat Spania, ei avut parte de un tratament şi mai urât din partea Angliei (0-6 la Sofia), acesta fiind şi meciul care a făcut înconjurul Europei nu datorită scorului, ci din cauza saluturilor naziste şi manifestărilor rasiste la adresa jucătorilor de culoare ai Albionului.

ADVERTISEMENT