Fotbal international

Real Madrid a luat decizia în privința lui Santiago Solari. Până când va mai rămâne acesta pe bancă

08.03.2019 | 11:37
Real Madrid a luat decizia in privinta lui Santiago Solari Pana cand va mai ramane acesta pe banca

Conducerea lui Real Madrid a luat decizia în privința lui Santiago Solari, antrenorul de numele căruia se leagă acum una dintre cele mai rușinoase pagini din istoria clubului. În 10 zile a reușit să facă din Santiago Bernabeu un stadion al dramelor trăite una după alta: 0-3 în returul semifinalei Cupei Spaniei cu Barcelona, 0-1 în La Liga cu același rival și momentul care a turnat sare fără număr pe rănile unei echipe în derivă, 1-4 cu Ajax în returul optimilor de finală ale Champions League, după victoria din tur cu 2-1 și implicit ieșirea pe ușa din dos a competiției adjudecată de galactici în ultimele trei sezoane la rând.

Real Madrid a luat decizia în privința lui Santiago Solari

Această situație are drept consecință un an fără nici un trofeu în vitrina albilor, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2010 până astăzi și evident mari pierderi financiare. În aceste condiții continuitatea antrenorului argentinian nu mai este posibilă și trebuie urgent găsite soluțiile cele mai potrivite de înlocuire. Iar cele două nume care sunt pronunțate tot mai des sunt Jose Mourinho și Zinedine Zidane, omul cu care Real a avut în ultimii trei ani, până vara trecută, o perioadă fantastică.

Santiago Solari va rămâne pe banca lui Real Madrid până mai exact luni 11 martie, adică după ce se va juca partida din deplasare de la Valladolid, club patronat de un fost star de pe Bernabeu, brazilianul Ronaldo. Indiferent de rezultatul de la Valladolid capul lui Solari va cădea, dar marea problemă este cum ar accepta antrenori ca Mourinhosau Zidane să preia echipa în acest moment, când e nevoie de timp și de multe schimbări, inclusiv la efectivul de jucători, pentru a readuce lucrurile la normal.

Santiago Solari la Real Madrid. Antrenorul nu a știut să comunice cu jucătorii, dovadă scandalul cu Isco (foto)
Santiago Solari la Real Madrid. Antrenorul nu a știut să comunice cu jucătorii, dovadă scandalul cu Isco (foto)

Solari a fost depășit de situație în dubla cu Barcelona și în returul cu Ajax

Solari nu mai are credit în fața nimănui: conducere, vestiar, suporteri. A demonstrat că exact în cele mai importante momente nu a fost capabil și nu a știut să gestioneze vestiarul și să asigure un climat detensionat în lot. După ce a pierdut sever în Cupa Spaniei a făcut o singură modificare în echipă Bale cu Lucas Vasquez, părând total depășit de situație.

Nu a încercat nici un moment să restabilească pacea între el și Isco, să îi acorde șanse lui Mariano Diaz, iar pe un jucător care a fost mereu exemplu de profesinalism față de club, ca Marcelo, l-a aruncat pe bancă fără nici un motiv, pentru a insista cu puștiul Reguilon chiar și atunci când acesta nu reușea să se ridice la nivelul cerut la un asemenea club.