Fotbal international

Real Madrid, acord pentru Luka Jovic! Frankfurt primeşte 60 de milioane euro pentru atacantul sârb

04.05.2019 | 12:53
Real Madrid acord pentru Luka Jovic Frankfurt primeste 60 de milioane euro pentru atacantul sarb

După cun informează cotidianul As, unul dintre ziarele de casă ale galacticilor, Real Madrid a ajuns la acord cu Eintracht Frankfurt pentru atacantul sârb Luka Jovic. Acesta va  ajunge în vară sub comanda lui Zinedine Zidane pentru suma de 60 de milioane euro. Jovic se afla şi pe lista Barcelonei, dar nu este pentru prima dată când Real se mişcă mai repede şi finalizează transferul.

Real Madrid s-a înţeles cu Eintracht Frankfurt pentru atacantul sârb Luka Jovic

În acest fel problema celor două vârfuri pentru viitorul sezon este rezolvată. Lângă golgeterul francez Karim Benzema se va afla sârbul Luka Jovic. O primă mutare importantă, dorită de Zinedine Zidane, este astfel încheiată cu succes. Luka Jovic a fost jucătorul Benficăi Lisabona până în iarnă, când Eintracht Frankfurt, care îl împrumutase, a mai plătit un mizilic de şase milioane euro şi l-a achiziţionat definitiv.

Însă în contractul încheiat între germani şi Benfica se stipulează că portughezii vor primi un procent destul de consistent. Frankfurt trebuie să achite Benficăi 18 milioane euro, dar nu toţi aceşti bani vor intra în conturile clubului din Lisabona. Frankfurt s-a înţeles să cedeze lusitanilor 30 la sută dintr-un viitor transfer. 9 milioane le rămân portughezilor şi alte 9 merg la agentul jucătorului, albanezul Fali Ramadani, un nume în forţă în această branşă, care îi are acum sub contract şi pe Miralem Pjanic şi Kalidou Koulibaly.

Luka Jovic este un atacant foarte puternic şi a fost dorit şi de Barcelona
Luka Jovic este un atacant foarte puternic şi a fost dorit şi de Barcelona

A fost şantajat cu tăierea picioarelor

Povestea lui Luka Jovic este desprinsă parcă din filme. Provine dintr-o familie săracă şi pentru ca fiul să poată juca fotbal iar banii să se economisească numai în acest scop, au fost situaţii când toată familia a dormit în maşină, în faţa stadionului, ca să nu plătescă la hotel. Jovic a ajuns la Steaua Roşie Belgrad şi la 16 ani a debutat cu Vojvodina Novi Sad, marcând la doar două minute de la intrarea pe teren.

Real Madrid acord pentru Luka Jovic. Noua vedetă a Realului pe vremea când dormea în maşina familiei şi visa să ajungă mare
Real Madrid acord pentru Luka Jovic. Noua vedetă a Realului pe vremea când dormea în maşina familiei şi visa să ajungă mare

A fost cu echipa naţională la turneul final al CM din Rusia vara trecută şi pe măsură ce calităţile lui l-au transformat într-un atacant de clasă, iar sărăcia a dispărut, a intrat în atenţia răufăcătorilor. Doi indivizi au căutat să îl stoarcă de bani, dând un mesaj tatălui său în care se spunea că dacă nu li se va suma de bani cerută Jovic o să mai joace fotbal doar în scaun cu rotile, pentru că îi vor distruge picioarele. Cei doi au fost prinşi repede de poliţie.