Fotbal international

Real Madrid şi Chelsea pregătesc afacerea anului. Hazard şi Courtois, aproape de Bernabeu

16.07.2018 | 15:18
Real Madrid si Chelsea pregatesc afacerea anului  Hazard si Courtois aproape de Bernabeu

Real Madrid şi Chelsea pregătesc afacerea anului. Doi dintre cei mai buni jucători belgieni, Eden Hazard şi Thibaut Courtois sunt tot mai aproape de a ajunge în această vară pe Santiago Bernabeu. Preşedintele lui Real, Florentino Perez, este hotărât să construiască un nou dream-team după ce vedeta Cristiano Ronaldo a ales să se despartă de galactici după nouă ani de succese în toate competiţiile. Şi pentru că întotdeauna Perez a căutat să aducă măcar un nume uriaş din fotbalul mondial, cel mai puternic om de la Real Madrid şi-a fixat câteva priorităţi.

Faptul că a plecat şi antrenorul francez Zinedine Zidane, recordmanul de trofee al băncii tehnice în istoria clubului, i-a oferit mâna liberă lui Perez să scape şi de jucătorii pe care nu îi plăcea, dar pe care îi agrea Zizou. Portarul costarican Keylor Nevas ştie că are zilele numărate pe Bernabeu. Alesul lui Perez este goalkeeperul Belgiei, belgianul Thibaut Courtois, care iniţial costa 40 de milioane euro, însă Chelsea este dispusă să accepte cu zece mai puţin – conform cotidianului As, unul din ziarele de casă ale Realului.

Real Madrid şi Chelsea pregătesc afacerea anului. Courtois nu vrea să se despartă de Hazard

Însă marea lovitură pe care vrea să o dea Perez este aducerea unui superjucător de atac. Mult timp brazilianul Neymar a fost favoritul, dar după un Campionat Mondial în care jucătorul lui PSG s-a remarcat mai mult prin căderi teatrale, un alt belgian, tot de la Chelsea, Eden Hazard, care a fost unul dintre cei mai buni jucători la turneul final din Rusia, a devenit obiectivul principal.

Pentru  cei doi Real Madrid oferă 255 de milioane de euro, dintre care 225 de milioane reprezintă oferta pentru Hazard, care dacă va fi acceptată şi are şanse reale să fie aşa, în actuala situaţie a londonezilor, al căror patron, rusul Roman Abramovic, nu mai are voie din partea statului britanic să mai intre în Regat, să cadă la pace. Şi jucătorii ar fi tentaţi să meargă la Real Madrid, pentru Hazard fiind chiar clubul la care îşi doreşte să joace. Dacă se va face transferul Hazard va deveni cel mai scump jucător din lume, pentru că va depăşi cu 3 milioane trecerea lui Neymar în 2017 de la Barcelona la PSG.

Real Madrid și Chelsea pregătesc afacerea anului. Courtois şi Hazard vor să meargă împreună la Madrid. În imagine, în tricoul lui Chelsea
Real Madrid și Chelsea pregătesc afacerea anului. Courtois şi Hazard vor să meargă împreună la Madrid

”După șase ani la Chelsea, a venit poate timpul să trăiesc o altă experiență. După această Cupă Mondială voi decide dacă plec sau rămân, dar Chelsea e cea care va hotărî. Dacă mă lasă să plec, știți care e destinația mea favorită”a spus Hazard după meciul Franţa – Belgia. Iar Courtois, cel mai bun prieten al lui Hazard, spune clar că doreşte să îl însoţească. “Oriunde voi merge, trebuie să vină şi Hazard. Nu ne vom lăsa unul pe altul să plece. Vom vedea. Mai întâi e vacanţa, după care vom vedea ce se va întâmpla”.