Sport

Record negativ: FC U Craiova, cel mai slab parcurs de la revenirea în SuperLiga! Cifrele sunt halucinante

FC U Craiova 1948 a bifat un record negativ după înfrângerea cu FC Botoșani, scor 4-1. Formația lui Adrian Mititelu traversează cel mai slab parcurs de la revenirea în SuperLiga.
18.04.2024 | 15:14
Record negativ FC U Craiova cel mai slab parcurs de la revenirea in SuperLiga Cifrele sunt halucinante
Record negativ: FC U Craiova, cel mai slab parcurs de la revenirea în SuperLiga! Cifrele sunt halucinante. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 s-a transformat într-o candidată la retrogradare în play-out, chiar dacă gruparea din Bănie s-a gândit la cupele europene inițial. Trupa lui Adrian Mititelu a înregistrat cel mai slab parcurs de la revenirea în SuperLiga, iar cifrele din ultimele etape sunt halucinante pentru suporterii „alb-albaștrilor”.

Record negativ: FC U Craiova, cel mai slab parcurs de la revenirea în SuperLiga! Cifrele sunt halucinante

Înfrângerea de la FC Botoșani le-a dat de gândit serios celor de la FC U Craiova 1948, care sunt „lanterna roșie” din play-out la sfârșitul etapei cu numărul patru. Elevii lui Eugen Trică sunt la egalitate de puncte cu formația finanțată de Valeriu Iftime și la un punct distanță față de Poli Iași.

ADVERTISEMENT

Formația lui Adrian Mititelu nu a mai câștigat de la derby-ul cu Dinamo București, scor 2-1, din luna februarie. Succesul din Cetatea Băniei împotriva „câinilor roșii” este și singurul înregistrat de către FC U Craiova 1948 în 2024.

FC U Craiova 1948 are cifre halucinante de la derby-ul cu Dinamo București, înregistrând chiar cel mai slab parcurs de la revenirea în SuperLiga. Trupa din Cetatea Băniei are 11 partide fără victorie în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

De altfel, FC U Craiova 1948 a ieșit și din Cupa României Betano, fiind eliminată de FC Voluntari la penalty-uri pe stadionul din Bănie. În cele 11 partide fără victorie pentru trupa lui Eugen Trică și Nicolo Napoli, oltenii au ieșit neînvinși doar în fața celor de la Poli Iași atât în sezonul regular, cât și în play-out.

Tot parcursul din 2024 nu este încurajator pentru FC U Craiova 1948, care are o singură victorie în toate cele 14 partide disputate și două rezultate de egalitate. Gruparea din Bănie a avut o singură serie mai slabă sub comanda lui Adrian Mititelu, ci anume în sezonul 2010-2011.

ADVERTISEMENT

Atunci „alb-albaștrii” au avut 13 partide fără victorie în toate competițiile, iar la sfârșitul ediției au încheiat pe loc retrogradabil. Rezultatele au venit înregistrate au fost: Rapid – FC U Craiova, scor 0-0, FC U Craiova – Pandurii Târgu Jiu, scor 0-2, Sportul Studențesc – FC U Craiova, scor 3-0, FC U Craiova – Astra, scor 1-1, Poli Timișoara – FC U Craiova, scor 4-0, FC U Craiova – Victoria Brănești, scor 1-1, FC U Craiova – FCSB, scor 0-1, CFR Cluj – FC U Craiova, scor 2-1, Gaz Metan – FC U Craiova, scor 1-0, FC U Craiova – Gloria Bistrița, scor 1-2, Dinamo – FC U Craiova, scor 2-2, Dinamo – FC U Craiova, scor 1-1, FC U – Oțelul, scor 0-1.

Coincidență?! Câți antrenori au fost schimbați în sezoanele 2010-2011 și 2023-2024

Unul dintre motivele invocate pentru parcursul slab al celor de la FC U Craiova 1948 este lipsa continuității pe banca tehnică. Adrian Mititelu l-a numit pe Joao Janeiro la începutul sezonului, însă portughezul nu a apucat să debuteze oficial la gruparea olteană.

ADVERTISEMENT

Dan Vasilică și Florin Drăgan i-au pregătit pe „alb-albaștri” în stagiul de pregătire, dar și în primele etape din SuperLiga. A urmat și Nicolae Dică la FC U Craiova 1948, însă patronul oltenilor nu a avut multă răbdare cu fostul antrenor de la FCSB.

Înlocuitorul lui Nicolae Dică a fost Giovanni Costantino, care însă a fost dat afară după rezultatul de egalitate cu Poli Iași. Valentin David a fost pe banca tehnică a celor de la FC U Craiova 1948 în partida cu UTA Arad din sezonul regular, iar după a urmat prezentarea lui Nicolo Napoli.

Totuși, nici Nicolo Napoli nu avut rezultatele rezultate, iar acesta i-a cedat funcția de antrenor principal lui Eugen Trică. Italianul este în continuare la FC U Craiova 1948, însă este director tehnic la formația din Cetatea Băniei.

În sezonul 2010-2011, FC U Craiova 1948 l-a avut de două ori pe banca tehnică pe Aurel Țicleanu, dar și pe Laurențiu Reghecampf, Victor Pițurcă, Nicolo Napoli și George Biță.

Clasament horror pentru FC U Craiova! Ultimul loc din play-out

FC U Craiova 1948 a căzut pe ultimul loc din clasamentul play-out-ului și nu a cunoscut gustul victoriei până acum. Gruparea din Bănie și Poli Iași sunt singurele formații care nu au învins în primele patru etape ale competiției.

Ambele au câștigat un singur punct în patru etape, însă FC U Craiova 1948 a încasat șapte goluri de la FC Botoșani, Oțelul Galați, Petrolul și Poli Iași. Ofensiva lui Eugen Trică a reușit să marcheze doar de două ori.

Au retrogradat, deși aveau 17 internaționali! Câți jucători cu meciuri la naționale are FC U Craiova

Deși au retrogradat la sfârșitul sezonului 2010-2011, FC U Craiova 19498 a avut un lot plin de internaționali pentru SuperLiga. 17 jucători din lotul formației lui Adrian Mititelu au avut partide la reprezentativele de tineret sau seniori.

  • Portari: Silviu Lung Jr., Răzvan Stanca, Dumitru Hotoboc, Cristian Nedelcovici.
  • Fundași: Valerică Găman, Ștefan Bărboianu, Ovidiu Dănănae, Valentin Iliev, Marco Zoro, David Lopes, Mădălin Ciucă, Ionuț Popescu, Costinel Gugu, Walter Lopez, Sorin Bușu, Alin Buleică.
  • Mijlocași: Dorel Stoica, Spase Dilevski, Andrea Cossu, Wendel, Andrei Prepeliță, Olivian Surugiu, Alexandru Ologu, Nelu Nicolae, Emil Gargarov.
  • Atacanți: Florin Costea, Mihai Costea, Mihai Dina, Julius Wobay, Dragoș Firțulescu, Vlad Bujor, Alexandru Pițurcă, Mihai Roman II, Danijel Subotic.

Și în lotul actual există șapte jucători cu prezențe la echipele naționale precum Dragoș Albu, Leo Lacroix, Vlad Pop, Aurelian Chițu, Robert Popa, Rokas Lekiatas și Vladislav Blănuță. Ultimul a debutat recent pentru naționala U21 a României, după ce și-a obținut cetățenia.

  • Portari: Sorin Mogoșanu, Robert Popa, Ionuț Gurău
  • Fundași: Gabriel Buta, Radu Negru, Gabriel Compagnucci, Andrea Padula, Amar Kvakic, Rokas Lekiatas, Matheus Mascarenhas, Leo Lacroix.
  • Mijlocași: Alexandru Blidar, Vlad Pop, Wiliam Baeten, Vlad Achim, Dragoș Albu, Yassine Bahassa, Benjamin van Durmen, Juan Bauza, Sekous Sidibe, Andrei Dragu.
  • Atacanți: Aurelian Chițu, Vlad Blănuță, Jibril Ibrahimi.
ADVERTISEMENT