Fotbal intern

VIDEO / Bourceanu merge în IAD. Recordul IREAL al fanilor lui Trabzonspor. Ce super-adversari va întîlni încă din februarie

Alex Bourceanu a plecat de la o atmosferă încinsă, aşa cum, era la marile meciuri ale Stelei, la una de-a dreptul irespirabilă, la Trabzon, o echipă cu fani de-a dreptul fanatici. Cel mai...
01.02.2014 | 18:15
VIDEO  Bourceanu merge in IAD Recordul IREAL al fanilor lui Trabzonspor Ce superadversari va intilni inca din februarie

Alex Bourceanu a plecat de la o atmosferă încinsă, aşa cum, era la marile meciuri ale Stelei, la una de-a dreptul irespirabilă, la Trabzon, o echipă cu fani de-a dreptul fanatici. Cel mai elocvent exemplu s-a întîmplat în 2010, cînd pătimaşii fani ai lui Trabzonspor au format cea mai numeroasă galerie dintr-un meci în deplasare, cu Istanbul BB, unde au avut peste 60.000 de suporteri!

Înfiinţat în 1967 din două rivale, Idmanocagi şi Idmangucu, Trabzonspor este considerat a fi al patrulea club ca importanţă din Turcia, după granzii Fenerbache, Galatasaray şi Beşiktaş. Aflată pe locul şase în campionatul Turciei, la şase lungimi de locul doi, Trabzonspor a renăscut în ultimii ani, în prezent avînd un lot cotat la aproximativ 80 de milioane de euro. Tehnicianul Mustafa Resit Akcay are în cadrul lotului jucători precum Florent Malouda, Didier Zokora sau Bosingwa.

N-au mai luat campionatul de 30 de ani! 

Aflaţi în umbra rivalelor din Istanbul, Trabzonspor încearcă să readucă titlul în oraş după o pauză de 30 de ani, ultima dată cînd echipa de pe malul  Mării Negre a triumfat fiind în sezonul 1983-1984. De atunci, Trabzonspor a reuşit să-şi adjudece doar cinci Cupe ale Turciei şi două Supercupe. Pe plan european, turcii sînt aproape inexistenţi, cea mai importantă realizare fiind cele şapte puncte obţinute în sezonul 2011-2012 al Ligii Campionilor, într-o grupă cu Lille, ŢSKA Moscova şi Inter. În această ediţie, noua echipă a lui Bourceanu s-a calificat în şaisprezecimile de finală din Liga Europa, unde va avea un adversar teribil, pe Juventus Torino. Aşadar, Bourceanu va avea două dueluri de foc împotriva celebrilor Pirlo, Pogba, Tevez şi Llorente.

Recordul greu de atins: 60.000 în deplasare!

Cel mai important eveniment din istoria lui Trabzonspor din punct de vedere al imaginii s-a întîmplat în 2010, în Supercupa Turciei. La meciul cu Istanbul BB, echipa primăriei din cel mai important oraş al Turciei, viitoarea echipă a lui Bourceanu a avut parte de suportul a peste 60.000 de fani, care au creat o atmosferă incendiară, meciul fiind cîştigat categoric de Trabzonspor cu 3-1. “Echipa este construită pe stilul lui Alexandru Bourceanu, o să se adapteze fără probleme. Iar fanii sînt precum cei ai Rapidului, la fel de pătimaşi”, a declarat Gheorghe Mulţescu, cunoscător al fotbalului turc.

 VEZI VIDEO:

 

 

 

Tags: