Fotbal intern

Reda Jaadi şi Simon Zenke, pe lista neagră la Dinamo! Nici Parfait Mandanda nu a convins

31.03.2019 | 12:26
Reda Jaadi si Simon Zenke pe lista neagra la Dinamo Nici Parfait Mandanda nu a convins

Mircea Rednic vrea să se lupte la titlu în sezonul viitor şi îşi creionază în play-out lotul pentru următorul campionat. După meciul cu Hermannstadt, antrenorul a lăsat să se înţeleagă că e nemulţumit de câţiva jucători. FANATIK a aflat că Reda Jaadi şi Simon Zenke sunt pe lista neagră la Dinamo, motivele fiind diferite. În plus, nici portarul Parfait Mandanda nu a adus siguranţa pe care o aştepta tehnicianul.

Reda Jaadi şi Simon Zenke, pe lista neagră la Dinamo! Marocanul e accidentat, dar şi prea fiţos!

Dinamo a învins-o pe Hermannstadt, 2-0, iar Mircea Rednic a anunţat că îşi continuă căutările pentru formarea unui lot puternic. “Apărarea, da, portarul nu ştim, că e sub formă de împrumut. Mijlocul, cu câteva semne de întrebare, Nistor, da, Filip deja e un jucător foarte util, e bine să ai câţi mai mulţi jucători cum e Ion. În atac lucrurile sunt OK, cu Papa şi cu Montini, plus Alexander Christovao, sunt şanse mari ca de săptămâna viitoare să evolueze şi el”, a declarat Rednic, după meci, la Digisport.

FANATIK a aflat că Reda Jaadi şi Simon Zenke ar putea părăsi Dinamo în vară. Marocanul, venit de la Royal Antwerp, a fost accidentat şi nu a putut evolua împotriva formaţiei lui Vasile Miriuţă. Pe de altă parte, Jaadi a căzut în dizgraţie pentru că are o atitudine arogantă, atât la antrenamente, cât şi la meciuri, fără a avea prea mari realizări. Talentat, dar capricios, belgianul de origine marocană câştigă acum 6.000 de euro pe lună, iar din vară salariul său ar putea creşte! În aceste condiţii, şefii dinamovişti se gândesc serios dacă vor mai continua colaborarea cu el.

Reda Jaadi Dinamo
Reda Jaadi a arătat că are calităţi tehnice bune, dar nu pare foarte implicat în meciuri

Zenke, limitat. Mandanda, soluţie de compromis

În cazul lui Simon Zenke, lucrurile stau un pic diferit. Camerunezul este genul de fotbalist care se implică sută la sută la antrenamente şi la meciuri, dar calitatea nu îl ajută foarte mult. Staff-ul a ajuns la concluzia că Zenke este un jucător util, dar limitat. Cu siguranţă, dacă obiectivul lui Dinamo va fi clasarea între primele trei în sezonul viitor, Zenke nu va fi unul dintre titulari. În funcţie de negocierile legate de contract, el ar putea rămâne în lot, fiind văzut ca o rezervă decentă.

Simon Zenke
Simon Zenke nu a rupt gura târgului de la venirea la Dinamo

Un alt post unde Dinamo va căuta să se întărească în vară este cel de portar. Francezul Parfait Mandanda, fratele mult mai cunoscutului Steve Mandanda, nu a reuşit să îi convingă pe oficialii alb-roşilor că poate fi titular într-un sezon cu obiectiv important. Mandanda a reuşit câteva intervenţii spectaculoase, dar suferă la ieşirile pe centrări şi transmite nesiguranţă colegilor.

Parfait Mandanda
Parfait Mandanda este împrumutat de la Charleroi şi este greu de crezut că Dinamo va face un efort financiar pentru a-l păstra din vară

Un alt impediment pentru ca Mandanda să joace la Dinamo şi din vară este legat şi de faptul că el este doar împrumutat de la Charleroi, club cu care mai are contract până în 2022. Astfel, pentru a putea fi transferat, Dinamo ar trebui să achite o sumă de bani către clubul belgian. Este greu de crezut că se va întâmpla acest lucru, astfel că, mai mult ca sigur, Mircea Rednic va căuta un portar liber de contract, căruia să îi ofere un salariu peste media lotului.