News

Din Anglia, la derby: „FCSB nu e Steaua, nici Meme nu e Zidane!”

Dragostea pentru culoarea vişinie nu cunoaşte graniţe. Aşa simte şi Florin, un fan adevărat care a străbătut mii de kilometri pentru a-şi vedea echipa favorită. Ultrasul giuleştean crede că partida cu Steaua din Liga a 4-a este adevăratul derby şi îi atacă pe Meme Stoica, Gigi Becali şi ceilalţi contestatari ai CSA!
14.04.2018 | 23:47

Printr-un amic comun am aflat de sosirea lui Florin la Bucureşti. Stă în Manchester şi iubeşte Rapidul de când se ştie. Şi-a luat bilete de avion şi la meci.

 

Acceptă să îşi spună povestea pentru FANATIK.RO, mai ales că el crede că nu este singurul suporter venit la meci de peste hotare: “Aici, la Manchester, nu am fost la nici un meci. Aş fi vrut să mă duc la United cu City, dar ar fi însemnat să lipsesc de la treabă şi să pierd bani, aşa că am renunţat. În schimb, despre meciul dintre Rapid şi Steaua  am simţit de la început că va fi o partidă care va rămâne în istorie şi am făcut tot posibilul să fiu prezent la meci! Am vrut să mai adaug ceva deosebit în memoria mea cu amintiri trăite cu Rapid”, afirmă tânărul.

La 10 ani, mergea 5 ore cu trenul pentru un meci!

Pasiunea pentru Giuleşti şi pentru ce înseamnă Rapid o are din copilărie. “A fost aşa… ca o dragoste la prima vedere, de când eram mic, iar pe parcurs, când am inceput să pricep anumite lucruri, am realizat şi că e ce a mai curată echipă, că are ceva aparte prin modestia şi prin farmecul ei! Când aveam 10 ani, mergeam cu trenul câte 5 ore ca să vin la meciuri pe Giuleşti şi, uneori, Bornescu şi Marius Constantin mă mai băgau în vestiar. Eram fascinat!”, îşi aminteşte Florin.

Spiritul a rămas la fel pentru rapidişti, chiar dacă echipa a falimentat şi acum joacă în Liga a 4-a. Pentru el, exemplul cel mai bun este cel al lui Marius Şumudică: “Pur şi simplu am rămas blocat când am văzut ce a spus! (Vezi detalii aici). Mi s-a făcut pielea de găină! Chiar dacă sunt obişnuit şi cunosc reacţiile lui… Asta înseamnă Rapid, este iubit şi creează stări de spirit de neimaginat! Sumudică trăieşte clipa. De aia ţin şi eu cu Rapid, pentru că suntem singuri împotriva tuturor! Îmi place istoria noastră, am câştigat prin muncă, nu prin alte mijloace ca alţii!”.

“FCSB e FCSB, Steaua e Steaua! Nu poţi să îi spui iepurelui pisică!”

Acei “alţii” sunt rivalii de la Dinamo şi Steaua. Aşa vine şi inevitabila întrebare: “Rapid joacă acum cu Steaua sau FCSB e Steaua?”. Florin face o pauză şi devine cât se poate de serios. “Prietenul meu cu care vin la meci este stelist de mic! De asta nici nu mă duc să stau în galerie… La început, nici el nu ştia dacă FCSB e Steaua sau CSA e Steaua. Acum s-a lămurit! Steaua e cea din Liga a 4-a! Principalul şi cel mai simplu motiv este numele: FCSB e FCSB, Steaua e Steaua! Nu poţi să-i spui pisicii iepure! Sau calului să-i spui vacă! Aşa si aici… Cum să-i spui echipei FCSB că e Steaua? Nu are nimic în comun, nici culori, nici stemă. În plus, acei puţini oameni-simbol ai Stelei sunt toţi în barca Stelei armatei, în frunte cu Lăcătuş, principalul lor simbol! Aşa e şi la Rapid, chiar dacă nu e o situaţie foarte limpede. Consider că toate gloriile şi oamenii-simbol ai Rapidului, de la jucători până la conducători, nu susţineau acest Rapid si nu-şi asociau imaginea lor cu acest club daca nu erau premise că va fi bine sau dacă era ceva necurat”, afirmă suporterul cu tărie!

“Meme simte pericolul şi de aia e ironic! De ce nu-şi spune şi el Zidane?!”

Apoi, Florin îşi aminteşte şi de ironiile managerului sportiv de la FCSB. “De ce Mihai Stoica sau care este numele lui din certificatul de nastere nu spune că-l cheamă Zidane? Aşa şi cu FCSB. Nu pot să le zic nici Steaua, nici Barcelona! Meme e ironic cu toate echipele, dar ironiile sale de fapt sunt nişte frustrări. E dovada că el simte pericolul, e ironic atunci când se simte ameninţat cumva. De ce nu este ironic şi cu Chiajna sau Voluntari? E mai mult un mod al săut de a nu accepta situaţia reală, pentru că nu-i convine!”, sună atacul ultrasului giuleştean.

L-ar vrea patron pe Gigi Becali la Rapid… cu o condiţie!

Dacă Meme Stoica nu îi este pe plac, în cazul lui Gigi Becali lucrurile stau puţin diferit. L-am întrebat ce ar face dacă patronul FCSB ar cumpăra Rapidul: ar renunţa la iubirea pentru giuleşteni? Răspunsul e uşor surprinzător: “Nu aş renunţa! Aş rămâne alături de Rapid! Nu pot să neg ca Gigi Becali este cel mai generos patron şi realitatea arată că este şi cel mai perspicace. Cu o singură condiţie însă: la Rapid el nu mai poate fi stăpân şi restul slugile lui, asa cum pretinde că e acum situaţia la FCSB. Oricum, vede şi el difrenţa între un meci al FCSB şi un meci al Stelei adevărate, mai ales din punctul de vedere al spectacolului din tribune!”, afirmă românul care cheltuit peste 1500 de euro pentru trei zile în România.

Fascinat de atmosferă: “Aşa ceva doar la Rapid vezi!”

Şi ce a urmat a fost pe măsura aşteptărilor fanului giuleştean. Peste 36.000 de suporteri au creat o atmosferă electrizantă, demnă de o partidă mare.

Chiar dacă au existat şi momente dure, în care ultraşii celor de la Rapid şi ai celor de la CSA Steaua s-au bătut, Florin preferă să rămână cu partea frumoasă a derby-ului: “Şi eu şi amicul meu am rămas fără cuvinte! A fost uluitor! Doar la un meci al Rapidului poţi vedea o asemenea atmosferă. Galeria noastră a cântat 90 de minute, iar întreg stadionul a arătat că şi în Liga a 4-a poţi avea spectacol dacă există pasiune! A meritat tot efortul nostru! Cu siguranţă vom veni şi în play-off!“, susţine bărbatul venit din Anglia în România din dragoste pentru Rapid! 

1.500 de euro a cheltuilt Florin pentru a veni la partida dintre Rapid şi Steaua

“Nu pot alege un singur jucător favorit de la Rapid. Dacă aş fi obligat aş zice Săpunaru şi Bozovic, dar mai sunt alţi zeci de fotbalişti care m-au făcut să iubesc această echipă”