News

A venit weekendul! Trebuie să ai grijă de tine! Astea sînt cele mai tari reţete de frumuseţe de la bunica!

Produsele revoluţionare despre care se spune că ne întineresc cu zece ani într-o săptămână au mai multe dezavantaje decât avantaje. În afară de faptul că ne ustură la buzunar, conţin şi...
25.04.2015 | 12:04
A venit weekendul Trebuie sa ai grija de tine Astea sint cele mai tari retete de frumusete de la bunica

Produsele revoluţionare despre care se spune că ne întineresc cu zece ani într-o săptămână au mai multe dezavantaje decât avantaje. În afară de faptul că ne ustură la buzunar, conţin şi substanţe periculoase. Ce ne rămâne de făcut să ne păstrăm frumuseţea? Să apelăm cu încredere la vechile reţete ale bunicii. Metode simple, dar cu rezolvare garantată.

Urzicile tinere închid porii

Multe femei se confruntă cu problema porilor dilataţi. Cea mai bună reţetă? Se opăresc câteva frunze de urzici tinere, se adaugă esenţă de trandafiri peste ele şi se lasă la răcit. Din compoziţia respectivă se face o pastă care se aplică direct pe faţă, evitând ochii şi buzele. După zece minute se clăteşte cu apă. Şi tot pentru închiderea porilor este excelentă combinaţia dintre o roşie, un castravete şi o lămâie. Se amestecă totul, se adaugă infuzie din flori de soc şi se lasă trei zile într-un loc răcoros. Ulterior, se aplică pe faţă. Cel mai bun peeling pentru faţă? Cel cu sare. Pe faţa demachiată în prealabil se aplică puţină sare grunjoasă, puţin umezită, cu care se masează uşor obrazul. Ulterior, se clăteşte cu apă călduţă şi se aplică o cremă hidratantă.

Sucul de tomate înlătură punctele negre

Cum se poate rezolva problema neplăcutelor puncte negre? Nimic mai simplu. Aplicaţi, zilnic, pe faţă suc proaspăt de tomate. Sau apelaţi cu încredere la ajutorul castraveţilor. Se masează fruntea, bărbia şi porţiunea din jurul nasului cu coajă de castravete şi se lasă să acţioneze câteva minute. Acum vă puteţi privi în oglindă. La fel de bune pentru a scăpa de punctele negre sunt şi frunzele de salvie. Se pun 100 g frunze de salvie într-o jumătate de litru de apă, până când lichidul se reduce. Se filtrează, se lasă la răcit, apoi se aplică pe zonele cu probleme. Dar dacă vreţi ca roşeaţa pielii să nu vă mai dea bătăi de cap, folosiţi florile de violete. Se fierb 30 de flori de violete, timp de 15 minute, într-un litru de apă, se lasă compoziţia la infuzat un sfert de oră, apoi se filtrează. Cu această compoziţie se masează dimineaţa şi seara zonele afectate. Tratamentul durează zece zile.

Tenul obosit se revigorează cu muşeţel

Prea multă muncă? Prea mult stres? Tenul dumneavoastră arată obosit? Puneţi apă la fiert într-o cratiţă mai mare, iar când dă în clocot aruncaţi o mână cu flori de muşeţel. Lăsaţi să fiarbă un minut, apoi aplecaţi-vă capul deasupra ei şi acoperiţi-vă cu un prosop. Rămâneţi aşa câteva minute. Apoi, masaţi-vă faţa cu o dischetă umedă înmuiată în mălai. Ulterior, aplicaţi o mască dintr-un gălbenuş de ou amestecat cu ulei de măsline. După un sfert de oră, clătiţi faţa cu apă călduţă. Acelaşi gălbenuş de ou este un remediu minunat pentru a scăpa de riduri. Se prepară o mască simplă dintr-un albuş de ou. Se întinde pe faţă, se lasă să acţioneze un sfert de oră, apoi se clăteşte faţa cu apă călduţă.

Cele mai bune măşti

În cazul unui ten uscat, se iau zece grame de flori uscate de muşeţel, se mărunţesc bine şi se amestecă împreună cu cinci linguri cu miere de albine până se obţine o pastă. Compoziţia se aplică pe faţa demachiată, se lasă să acţioneze un sfert de oră, apoi se clăteşte cu apă călduţă. O mască ideală, folosită din anii 1900, este amestecul de lapte cu mălai, care devine o pastă. Aceasta se întinde pe faţă şi pe gât, se lasă 20 de minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă. Pentru tenul gras se amestecă două linguriţe cu miere cu zeama de la o jumătate de lămâie şi compoziţia se aplică pe faţă. Se lasă să acţioneze 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă. Tratamentul este ideal şi pentru tenurile cu acnee.

Soluţii miraculoase pentru un păr de vedetă

Pentru a da strălucire şi catifelare părului, bunicile noastre apelau la următorul procedeu: după spălarea podoabei capilare foloseau, la o ultimă clătire, oţetul de mere sau rozmarinul. Contra căderii părului, dar şi pentru strălucirea lui, gazul lampant este o adevărată minune. Se amestecă o lingură cu gaz, o lingură cu oţet de mere, un ou şi o căpăţână de usturoi pisat şi se face o pastă. Se desface părul în mai multe cărări şi se unge cu aceasta. Se lasă să acţioneze o jumătate de oră, apoi se spală. Tratamentul este recomandat o dată pe săptămână. Pentru păr degradat se masează scalpul cu sucul obţinut prin stoarcerea câtorva legături de pătrunjel.

Unghiile se refac cu suc de lămâie

O altă reţetă valoroasă a bunicii vizează modul cum ne albim unghiile. Ingredientul-minune: sucul de lămâie. Se aplică sucul pe unghii, şi după câteva minute se spală cu apă călduţă. Acizii naturali din lămâie acţionează ca înălbitori la nivelul pielii, de aceea putem apela la ajutorul lămâii şi când avem nevoie să scoatem petele de pe piele lăsate de diverse legume. În cazul mâinilor cu piele îmbătrânită si încreţită se freacă, după fiecare spălare, cu o felie de lămâie sau cu băi călduţe cu fiertură din tărâţe de grâu. Când unghiile se rup, tot de la bunica avem leacul preţios: se face un amestec de miere şi ulei de măsline, la care se adaugă un gălbenuş şi un praf de sare. Timp de zece minute se introduc vârfurile degetelor în acest amestec.

Vaselina, excelentă pentru călcâiele crăpate

Aţi încercat o mulţine de creme pentru hidratarea călcâielor şi niciuna nu a dat rezultate? După o baie caldă şi după curăţarea călcâielor, aplicaţi ulei şi masaţi. Acoperiţi picioarele cu şosete groase şi lăsaţi să acţioneze până dimineaţa. Foarte bun este şi amestecul obţinut dintr-o linguriţă cu vaselină şi zeama unei lămâi, cu care se masează călcâiele până ce compoziţia este absorbită. Tratamentul se face până când se observă rezultate vizibile.

Ponturi!
– Zaţul de cafea nu se aruncă. Este un excelent peeling corporal;
– Pentru stimularea creşterii părului se clăteşte podoaba capilară cu infuzie de tei;
– Pistruii de pe faţă dispar dacă dimineaţa şi seara se aplică o cremă compusă din lapte bătut, iaurt şi suc de ceapă.

Sursă: www.taifasuri.ro

 

 

Tags: