Revierderby: Borussia Dortmund – Schalke 04. Cine sunt marcatorii celor două echipe, perfecți pentru echipa ta la FootballCoin?

26.04.2019 | 12:49
Revierderby Borussia Dortmund  Schalke 04 Cine sunt marcatorii celor doua echipe perfecti pentru echipa ta la FootballCoin

Când spui „derby”, spui rivalitate, determinare, pasiune. În Germania, sunt câteva derby-uri care ne-au bucurat de-a lungul timpului. Borussia Dortmund – Bayern a fost la mare căutare în ultimii ani, cele două cluburi întâlnindu-se chiar și în finala UEFA Champions League din 2013. Bayern – Nurnberg este un alt meci de tradiție, în care suporterii din Bavaria sunt împărțiți în cele două tabere. La fel este și în cazul duelului FC Koln – Borussia Monchengladbach, din regiunea Rheinland. Dar, dintre toate meciurile tari din Bundesliga, niciunul nu se apropie de intensitatea și rivalitatea din „Revierderby”: Borussia Dortmund – Schalke 04. Așa că fii cu ochii pe meci și nu uita să-ți faci echipa la football fantasy. E o ocazie perfectă de strâns puncte!

Cele două echipe au originile în regiunea Ruhr, din Vestul Germaniei, zonă populară pentru producția de cărbune și oțel în anii 1950-’60. De aici și numele derby-ului, „Revier” făcând referire la minerit. Distanța dintre Veltins Arena (stadionul lui Schalke, localizat în orașul Gelsenkirchen) și Signal Iduna Park (stadionul Borussiei, amplasat în Dortmund) este de aproximativ 33 km. Ceea ce știm că în Germania, este o nimica toată.

Rivalitatea dintre cele două vecine din Ruhr a crescut în intensitate odată cu înființarea campionatului Bundesliga, în anul 1962. Până în acel moment, Schalke câștigase șapte titluri de campioană, în timp ce Borussia numai două. După introducerea noului sistem competițional, clubul din Dortmund a cucerit nu mai puțin de 6 campionate. De cealaltă parte, lucrurile nu au stat deloc strălucit, Schalke rămânând fără vreun titlu cucerit până în ziua de azi.

Pe plan internațional, ambele echipe din Vestul Germaniei au reușit performanțe remarcabile în sezonul 1996-1997, când Borussia a cucerit trofeul UEFA Champions League în finala cu Juventus (scor 3-1), în timp ce Schalke a trecut în finala Cupei UEFA de Inter Milano (Scor 2-1, după penalty-uri).

Sursa: fox sports

Istoricul Revierderby-ului spune în felul următor: din 93 de meciuri disputate, Borussia s-a impus de 33 de ori, Schalke de 29 de ori, în timp ce 31 de meciuri s-au terminat la egalitate. Prima ediție a derby-ului s-a desfășurat în anul 1925, când Schalke s-a impus cu 4-2. De atunci au urmat multe meciuri de „șoc” între vecinele din Ruhr. Spre exemplu, în 1940, Schalke a surclasat-o pe Borussia cu un scor incredibil de 10-0. În 1966, Dortmund și-a luat revanșa, învingând echipa din Gelsenkirchen cu scorul de 7-0.

În toată perioada confruntărilor dintre Dortmund și Schalke, suporterii vor ține minte cu siguranță 3 momente.

  1. Golul lui Lehmann

Era ultima etapă de Bundesliga înainte de Crăciun, iar cele două echipe se înfruntau pe un Signal Iduna Park arhiplin. Atmosfera era de sărbătoare în ambele tabere, dar mai ales în cea a Borussiei, care tocmai împlinise 88 de ani de existență. În ultimul minut de joc, tabela arăta 2-1 pentru Dortmund. Arbitrul fluieră un corner pentru Schalke, iar portarul Lehmann vine în careul Borussiei, la totul sau nimic. Legenda spune că a fost „totul”, căci la capătul unei recentrări, s-a aflat chiar Jens Lehmann, care a trimis cu capul în poarta Borussiei. La final, o singură echipă mai sărbătorea.

  1. Schalke, aproape campioană

În sezonul 2006/07, cu două etape de campionat rămase, Schalke se afla în fruntea clasamentului, cu un punct peste urmăritoarea Stuttgart. Pentru trupa din Gelsenkirchen urma deplasarea la vecina Borussia. În caz că cineva a uitat, Schalke nu mai câștigase campionatul de când acesta avea altă denumire. Adică din 1958. Și așa a rămas până în prezent, căci Borussia s-a impus cu 2-0 în Revierderby, aruncându-i trofeul lui Stuttgart și visele lui Schalke la coș. Dureros, nu?

  1. 4-4 ca la Revierderby

Sezonul trecut ne-a adus altă supriză în derby-ul din Ruhr. Tot la Dortmund acasă, tot cu Schalke, tot cu emoții. Tabela râdea și arăta 4-0 în contul Borussiei. Dar, la final, Schalke râdea mai bine, reușind să înscrie de 4 ori în ultima jumătate de oră. Nu erau la teatru, dar suporterii lui Schalke clar au tras cortina peste „Zidul galben”, care acum avea o nuanță mai mult spre galben-palid.

Sursa: the bundesliga fanatic

Putem spune fără doar și poate că Revierderby este un derby nebun, unde nu ai cum să prezici o favorită, indiferent de locurile în clasament. Și, dacă nu mă credeți, acultați ce spun chiar doi dintre martorii din Ruhr.

Marco Reus: „Pentru noi, sunt două meciuri în fiecare sezon mai mult decât importante: cele împotriva lui Schalke.”

Ralf Fährmann: „Nu contează pe ce loc sunt cele două echipe, nu contează nici forma din acel sezon. Când începe meciul, astfel de lucruri nu mai au importanță.”

Sursa: news number

Dar să revenim în vremurile noastre. Ultima întâlnire din Revierderby s-a consolidat cu victoria Borussiei pe terenul inamic, cu scorul de 2-1. Partida de sâmbătă se anunță una la fel de interesantă și imprevizibilă cum cele două echipe ne-au tot obișnuit de-a lungul anilor de Bundesliga. Borussia se luptă pentru titlul de campioană cu Bayern, în timp ce Schalke are nevoie de puncte pentru a fi sigură că evită retrogradarea. Deci, meciul de pe Signal Iduna Park are intriga perfectă pentru un spectacol total.

Acum hai să vedem și ce jucători trebuie neapărat folosiți în echipă la Football Coin.

Dacă ești fan Borussia, atunci trebuie să îl ai în primul „11” pe căpitanul Marco Reus. Mai ales că este Free, deci nu vei da de la tine niciun XFC. Și, pe lângă asta, Reus are niște cifre senzaționale în acest sezon de Bundesliga. Cu 908 puncte acumulate la Football Coin, germanul a trimis 65 de șuturi spre poartă, marcând 16 goluri și reușind 8 pase decisive.

Axel Witsel este un alt nume greu din tabăra „galben-negrilor”, care a reușit să strângă 994 puncte în 29 de apariții. Mijlocașul belgian a câștigat 60% din duelurile cu adversarii, având o rată de 94% la capitolul paselor reușite. Siguranța este al doilea nume al lui Witsel, iar cuvântul „Free” șade bine lângă el, pe site-ul Football Coin. So, why not?

Dar parcă tot mai lipsește cineva, nu? Este vorba de Jadon Sancho, omul cu cele mai multe assist-uri din Bundesliga (13) în 30 de apariții. Puștiul englez are și 11 goluri marcate, iar punctajul său de 1.022 puncte spune totul despre pofta sa de joc. Este Free și gata să îl bagi în echipă.

Sursa: Football Coin

Acum să ne mutăm puțin și în cealaltă tabără. Schalke nu o duce foarte bine în acest sezon, trăgând tare să rămână în Bundesliga și anul viitor.

Italianul Daniel Caligiuri este golgheterul echipei, cu 5 reușite în 27 de apariții. Cu un punctaj de 979 puncte, te așteaptă Free pe site-ul Football Coin.

Sursa: Football Coin

Un alt om de bază din echipa lui Schalke este uriașul Salif Sane, care a strâns 886 de puncte în 29 de apariții. Și asta nu e tot. Nu numai că e „Free”, dar fundașul este al treilea jucător din Bundesliga când vine vorba de duelurile aeriene câștigate (128). Deci, dacă vrei să fii „la înălțime” în apărare, n-ai cum să-l lași pe dinafară.

Cum am spus, jocul lui Schalke nu este impresionanat în acest sezon. Totuși, atacantul Breel Embolo a reușit să marcheze de 4 ori și să dea 4 pase decisive în 16 meciuri jucate. O avea el doar 358 de puncte, dar este Free și probabil că va da tot ce are ca să înscrie și pe Signal Iduna Park.

Cam atât despre Revierderby. Ne putem lua după statistici, după cote și după ce spun amicii, dar un lucru e sigur: când începe Borussia – Schalke, totul e posibil. Sâmbătă vom avea un alt episod din serialul „Vecinii din Ruhr”, iar suporterii nemți deja fac pregătirile. Așa că e timpul să vă pregătiți și voi echipa pe Football Coin, căci acum începe meciul.