Sport

Ricardo Quaresma, protagonistul unei faze hilare. Și-a luat adversarul în brațe, ca pe un bebeluș și a zbughit-o cu el spre marginea terenului. Video

Ricardo Quaresma a fost eroul finalului de meci dintre Belenenses și Vitoria Guimaraes, care a contat pentru etapa a 22-a a primei divizii portugheze, după ce a vrut să scoată un adversar pe brațe în afara terenului.
15.02.2022 | 14:46
Ricardo Quaresma protagonistul unei faze hilare Sia luat adversarul in brate ca pe un bebelus si a zbughito cu el spre marginea terenului Video
Ricardo Quaresma a vrut să-l scoată pe Alfonso Sousa în afara careului, ducându-l pe brațe. Sursa foto: maisfutebol.iol.pt
ADVERTISEMENT

Meciul dintre Belenenses și Vitoria Guimaraes, din etapa a 22-a a primei ligi portugheze, a avut loc duminică și s-a încheiat cu victoria gazdelor cu 1-0, golul fiind marcat de Safira, în minutul 50.

Ricardo Quaresma l-a cărat pe brațe pe Alfonso Sousa

Oaspeții nu au fost mulțumiți de situație, în contextul în care Belenenses este ultima în clasament, cu 15 puncte, în timp ce Guimaraes este pe 6, dar cu șanse mici de a prinde poziția a 5-a, care îi dă dreptul să joace în preliminariile UEFA Conference League.

ADVERTISEMENT

Spre finalul meciului, antrenorul gazdelor a vrut să-l înlocuiască, din rațiuni tactice, pe Alfonso Sousa. Acesta, însă, era la pământ în urma unui contact cu un adversar și aștepta intervenția medicilor.

Dar Ricardo Quaresma și-a dat seama că jucătorul gazdelor trage de timp, așa că s-a apropiat de el, l-a luat în brațe și a vrut să-l scoată în afara suprafeței de joc, deși faza avea loc aproape de centrul terenului.

ADVERTISEMENT

Nu a reușit să-și ducă gestul la bun sfârșit, deoarece colegii lui Alfonso Sousa au venit în apărarea lui și s-au pus în fața lui Quaresma. A intervenit și arbitrul, iar până la urmă „victima” a reușit să se deplaseze pe picioarele proprii.

Datorită atitutidinii pe care a avut-o pe teren, Ricardo Quaresma s-a ales cu un cartonaș galben din partea arbitrului de centru Rui Costa. Imaginile cu incidentul respectiv au devenit virale, iar mulți internauți s-au amuzat.

ADVERTISEMENT

Ricardo Quaresma a câștigat titlul european cu Portugalia în 2016

Ricardo Quaresma și-a început cariera profesionistă la echipa a doua a lui Sporting Lisabona, în 2000, dar după un sezon a ajuns la cea de seniori, unde a jucat doi ani.

De-a lungul timpului, Quaresma a mai jucat la Barcelona, FC Porto, Inter Milano, Chelsea sau Beșiktaș, iar în 2020 s-a transferat la Vitoria Guimaraes, unde joacă și în prezent.

ADVERTISEMENT

El a reprezentat Portugalia la toate categoriile de vârstă și a adunat 80 de meciuri la naționala de seniori, între 2003 și 2018, pentru care a marcat de 10 ori.

A fost în lotul Portugaliei care a câștigat titlul european în 2016, după finala cu Franța. Mai mult, a fost cel care l-a înlocuit pe Ronaldo, accidentat, în minutul 25 al meciului.

Ricardo Quaresma a jucat o singură dată la un Campionat Mondial. După ce la ediția din 2014 a fost exclus din lot din cauza unui incident la antrenamente cu Nani, el a fost selecționat pentru turneul final din 2018, organizat în Rusia, unde a și marcat un gol, în meciul din grupe cu Iran.

ADVERTISEMENT