Fotbal intern

DINAMO. Rivaldinho, tricou GREU. “Nr. 9? Cîte goluri a dat ăsta?!”

DINAMO. Rivaldinho, ultimul sosit în Ştefan cel Mare, va purta tricoul cu numărul 9, pe care l-au avut în trecut nume legendare ale clubului Dinamo. Decizia şefilor a stârnit deja stupoarea în...
08.02.2017 | 00:09
DINAMO Rivaldinho tricou GREU Nr 9 Cite goluri a dat asta

DINAMO. Rivaldinho, ultimul sosit în Ştefan cel Mare, va purta tricoul cu numărul 9, pe care l-au avut în trecut nume legendare ale clubului Dinamo. Decizia şefilor a stârnit deja stupoarea în rândul foştilor jucători dinamovişti.

DINAMO. În vârstă de 21 de ani, fiul fostului internaţional brazilian Rivaldo a marcat doar opt goluri de-a lungul carierei, nereuşind să se adapteze la niciuna dintre cele cinci echipe la care a evoluat până acum ( DETALII AICI)

DINAMO. De-a lungul timpului, număr 9 la Dinamo au fost jucători legendari precum Dudu Georgescu, Rodion Cămătaru, Florea Dumitrache sau Florin Răducioiu. Ultimul care a purtat acest număr pe tricou a fost Dorin Rotariu, plecat la Club Brugge.

DINAMO. “Câte goluri a dat copilul ăsta?!”

“Numărul nouă i se dă celui mai bun marcator din echipă. Cîte goluri a dat copilul ăsta pînă la vîrsta lui?! Îmi aduc aminte că eu am luat la început de carieră acest număr de la marele Ion Oblemenco şi îmi era frică să nu mă fac de rîs. Apoi, la Dinamo, am luat numărul nouă şi cred că m-am descurcat bine.

Dinamo îi avea la vremea aia, pe lîngă mine, pe Vaişcovici, Răducioiu şi Damaschin. Mai bine îi dădeau lui Rivaldinho numărul lui taică-său şi ştiau o treabă. De ce să nu joace şi asta micu’ cu numărul 10? Dar hai să avem răbdare cu băiatul că poate chiar e un atacant bun”, a spus Rodion Cămătaru, fost atacant la Dinamo, pentru FANATIK.RO.

“Pe vremea mea se fugea de numărul 9”

“Pe vremea mea la Dinamo se cam fugea de numărul nouă şi numărul şase. Ştiţi de ce? Cu 9 jucase Dudu Georgescu, iar cu 6 Cornel Dinu. Mai trebuie să fac comentarii în plus? Toată lumea ştia cine erau aceşti doi mari fotbalişti ai lui Dinamo

Numărul lui Dinu l-a luat Andone, iar eu, deşi am jucat atacant, am preferat să îmi păstrez numărul meu 4, cel cu care debutasem la Dinamo. Eu sper că acest copil o să facă cinste celor care au jucat la Dinamo cu numărul nouă, dar şi marilor fotbalişti din naţionala Braziliei care au purtat tricoul respectiv. Pe umerii săi o să fie o mare responsabilitate, deoarece de la el se vor aştepta goluri pe bandă rulantă”, a spus Ionel Augustin, fost atacant la Dinamo, pentru FANATIK.RO.

Rodion Cămătaru

DINAMO. Un jucător emblematic pentru Universitatea Craiova, Cămătaru a scris istorie şi în tricoul lui Dinamo. A luat Gheata de Aur în sezonul 1986/1987, când a înscris 44 de goluri. A stat trei ani la Dinamo, timp în care a marcat 76 de goluri în prima ligă. S-a transferat ulterior în Belgia, la Charleroi, încheindu-şi cariera în 1993 la Heerenveen, în Olanda.

Dudu Georgescu

DINAMO. Este unul dintre cei mai prolifici marcatori din istoria primei ligi autohtone, cucerind titlul de golgheter patru ani la rând, între 1974 şi 1978. A luat Gheata de Aur în 1975 şi 1977, marcând în total 207 goluri pentru Dinamo în prima ligă. A evoluat doar la cluburi din România, punând capăt unei cariere impresionante în 1988, la Unirea Urziceni.

Florea Dumitrache

DINAMO. Golgheter al primei ligi în sezoanele 1968/69 şi 1970/71, “Mopsul” este unul dintre idolii suporterilor dinamovişti. A cucerit trei campionate şi o Cupă în tricoul roş-albilor, marcând 109 goluri. A trecut în nefiinţă în 2007, la vârsta de 59 de ani.

Claudiu Niculescu

DINAMO. A fost golgheterul campionatului în sezoanele 2004/05 (alături de Gigel Bucur) şi 2006/07. În cele trei perioade petrecute la clubul din Ştefan cel Mare, Niculescu a reuşit să cucerească şapte trofee, dintre care trei titluri naţionale. A marcat 98 de goluri pentru Dinamo în prima ligă, fiind şi golgeterul “cîinilor” în cupele europene (18 reuşite).

Florin Răducioiu

DINAMO. Este un produs al clubului Dinamo, evoluând la juniori încă de la vârsta de 8 ani. Cu el pe teren, dinamoviştii au făcut eventul în 1990, Răducioiu devenind ulterior singurul jucător din fotbal care a jucat în toate cele cinci campionate de top din Europa: Anglia (West Ham), Germania (Stuttgart), Italia (AC Milan, Brescia, Verona şi Bari), Spania (Espanyol) şi Franţa (AS Monaco). A marcat 30 de goluri pentru Dinamo în prima ligă.

3 partide a evoluat Rivaldinho pentru Boavista, fără a marca vreun gol