Sporturi

Roger Federer, eliminat în sferturile de finală la Wimbledon 2018, după 13-11 în decisiv. Video cu rezumatul

11.07.2018 | 19:58
Roger Federer eliminat in sferturile de finala la Wimbledon 2018 dupa 1311 in decisiv Video cu rezumatul

Roger Federer, eliminat în sferturile de finală la Wimbledon 2018! Cea mai mare surpriză a anului în tenisul mondial a fost “detonată” astăzi de sud-africanul Kevin Anderson. Acesta a reușit să treacă de cel mai titrat jucător din istoria tenisului după o partidă maraton, cel mai lung meci din actuala ediţie a Wimbledon, întinsă pe parcursul a patru ore și 17 minute. Victoria este cu atât mai surprinzătoare dacă ținem cont că Federer a condus cu 2-0 la seturi.

Anderson, locul 8 în clasamentul WTA, nu dădea impresia că poate face față în confruntarea cu Federer. Primul set a fost la discreția elvețianului, care s-a impus la 2. Ulterior, însă, lucrurile aveau să se schimbe. Cu un serviciu excelent, dar și foarte curajos pe schimburile care se prelungeau, sud-africanul a reușit să ducă setul secund în tie-break. Federer s-a impus, totuși, la 5, și mulți s-ar fi așteptat ca Anderson să se prăbușească.

Din contră, acesta a început să joace și mai exact, provocând neașteptat de multe erori din partea lui Federer. Setul 3 i-a revenit lui Anderson, care s-a impus la 5. Africanul a continuat să servească perfect și să profite de erorile deținătorului titlului pe iarba londoneză. A dus meciul în decisiv după ce s-a impus la 4. Federer a servit primul în decisiv, iar Anderson a avut nervi de oțel pentru a-și ține serviciul de fiecare dată, deși venea mereu din urmă. S-a ajuns la 11-11, moment în care Roger a slăbit din nou ritmul. Anderson a făcut break, iar apoi și-a apărat serviciul cu succes pentru a închide meciul la 13-11 în decisiv.

Roger Federer, eliminat în sferturile de finală la Wimbledon 2018
Kevin Anderson a produs surpriza anului în tenisul masculin, după ce l-a eliminat pe Roger Federer în sferturi de finală la Wimbledon 2018.

Roger Federer, eliminat în sferturile de finală la Wimbledon 2018. Vineri sunt meciurile din semifinale

Roger Federer este eliminat în sferturile de finală de la Wimbledon și va pierde 1.640 de puncte în clasamentul WTA. Va avea doar 7.080 de puncte de luni, în timp ce Nadal își va consolida poziția de lider. Ibericul poate trece de pragul de 10.000 de puncte în cazul în care reușește să se impună la Londra. În semifinale, Anderson va juca împotriva învingătorului dintre Milos Raonic și John Isner, partidă care a început imediat după finalul partidei în care africanul a trecut de Federer.

Roger Federer, eliminat în sferturile de finală la Wimbledon 2018. Rafael Nadal sau Del Potro, cu 1-0 la seturi pentru iberic în momentul în care Federer părăsea competiția, va juca în semifinalele de la Wimbledon împotriva lui Novak Djokovic, după ce sârbul a trecut în patru seturi de japonezul Kei Nishikori. Semifinalele de pe tabloul masculin vor avea loc vineri, iar ultimul act se joacă duminică. Pe tabloul feminin, unde Simona Halep a fost eliminată în turul 3, vor avea loc joi partidele din semifinale, Serena Williams – Julia Goerges și Angelique Kerber – Jelena Ostapenko.