Sporturi

Roger Federer, lacrimi în timpul unui interviu! Cuvinte emoționante despre fostul antrenor, care a murit într-un accident rutier

07.01.2019 | 18:43
Roger Federer lacrimi in timpul unui interviu Cuvinte emotionante despre fostul antrenor care a murit intrun accident rutier

Roger Federer, lacrimi în timpul unui interviu. Cel mai bun jucător din istorie a oferit un interviu pentru CNN, în care a atins și un subiect sensibil pentru el, legat de fostul său antrenor, Peter Carter, cel care a murit într-un accident rutier, în 2002, la vârsta de 38 de ani. În acea perioadă, Roger Federer avea 21 de ani și nu câștigase încă niciun turneu de Grand Slam. Dar uimea deja lumea cu stilul său, arătat în special în victoria din 2001, de la Wimbledon, în fața lui Peter Sampras. În 2003, elvețianul avea să câștige primul titlu de Grand Slam, chiar în Marea Britanie.

“Sper că ar fi fost mândru de ceea ce am realizat. Și-a dorit mult ca eu să nu ajung un talent irosit. Poate tocmai din acest motiv pierderea lui a fost ca un moment de trezire pentru mine. Am început să mă antrenez mai serios. Am fost incredibil de norocos să am asemenea oameni lângă mine, antrenorii potriviți în perioadele potrivite. Sunt decizii pe care eu le-am luat, dar am avut și noroc”, a declarat Roger Federer pentru CNN.

Roger Federer, lacrimi în timpul unui interviu. A vorbit și despre prietenia dintre Peter Carter și Roger Federer

Peter Carter era bun prieten cu Darren Cahill, alături de care a jucat proba de dublu în foarte multe turnee. Roger Federer a vorbit de prietenia dintre fostul său antrenor și cel care i-a pregătit pe Lleyton Hewitt și, mai recent, pe Simona Halep: “Se sunau unul pe altul și vorbeau despre ce copii talentați antrenează. Apoi ne întâlneam și jucam împotriva lui Leyton. S-a întâmplat când aveam 14 ani, cine ar fi crezut că vom fi adversari atât de mult timp. Să ajungem ambii campioni de Grand Slam și lideri în ATP”.